![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
176. Bu gün 01 Ekim 2014 Çarşamba. Ömer Usta sabah 08,00 de gelecek diye babamla beraber sabah 07,00 da bahçeye doğru yola çıktık. Bahçeye vardığımızda saat 08,00 di, Ömer Usta ortalıkta yoktu. Bende telefonla aradım neredesin diye, arabam arızalandı dedi. Sabah sabah ne arızası ise, ben eyvah dedim, biz buna parayı verdik 400 TL bu da bana numara çekiyor, ben hemen arkasından onu tavsiye eden abiyi aradım böyle böyle dedim, beni biraz sonra o abi tekrar aradı, gerçekten yolda kalmış, araba yapılınca gelecekmiş dedi. İki saat sonra aradım telefonu çalıyor ama cevap vermiyor. Bu akşama kadar bu şekilde devam etti. Akşam eve gelince tekrar onu tavsiye eden abiyi aradım, durumu anlattım, herhalde dedim bu parayı alıp gitti. Onu tavsiye eden abi de, olmaz öyle şey ben varım dedi. O zaman abi sen ulaş ona çünkü benim telefonumu açmıyor dedim. Bakalım büyük bir ihtimalle bu işi yapmayacak ve parayı da aldı hayırlısı. Bundan sonra iş yaptırırken usta ölüyorum dese para vermeyeceğim, işi bitirsin ondan sonra parasını vereceksin, geçmiş olsun şimdi ayıkla pirincin taşını. Sabah Oltan da daha önceden evin şapını attırdığım ve işi düzgün yapmadı diye parasını 250 TL eksik verdiğim bir ustanın parasını verdim ve üzerimden büyük bir yük kalktı. Bu gün dutun üst tarafından bahçeye giriş yeri için direk söktük ve evin etrafındaki taşlardan toplayıp getirip buraya attım. Bundan sonra ağır araçlar için bahçeye giriş buradan olacak, drenaj yaptığım yerdeki tahtaları su almış götürmüş ve az bir yağmur yağsa sel gelmeye başladı, drenajı tekrar yaptım, bu sefer daha sağlam oldu ancak bu seli ve giden toprağı durdurmaya yetmez. 177. Bu gün 14 Ekim 2014 Salı. Ayın 9 dan yani geçen hafta perşembeden itibaren bahçede ustalar çalışıyor, neyse Ömer geldi, yanında da birisini getirmiş onun adı da Ömer. Ben Ömer abi diyorum bunlar işi çok yavaş yapıyorlar ve ne hizaları var ne istikametleri bacayı dik olarak çıkamadılar. Daha ben müdahale etmeseydim iyice yamuk olacaktı. Belki şu şekliyle sıva yaparken düzelir, evin yanlarını ilk başta kötü yapıyorlardı sonradan ikaz edince düzelttiler. Sonuç bu gün itibariyle bacanın tuğlalarını ördüler, evin bir yanını yaptılar ve sondajın şapını attılar. Yarın sıvacı bir kişi daha getireceklermiş hayırlısı bakalım inşallah bu iyidir. Evin televizyonunu yaptık ama kameraların görüntüsü gitti. Bu gün yan komşu benimle çalışacak birisini getirdi, yaşı var 20 adet koyunu varmış arıcılıktan anlıyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|