![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Merak etmeyin sn. birnefestoprak, benim fidanlığın toprağının PH'ı 5.5 idi.. Yılda attığım 60-70 kilo odun külünü birkaç yıl daha devam ettireceğim..İnşallah PH'ı 7 gibi seviyelere çekerim.. Ayrıca, birkaç yıl öncesine kadar kalsiyum içerikli azotlu gübreler kullanmaya dikkat ederek PH'ın biraz daha yükselmesine katkıda bulunmuşumdur sanırım..Örneğin CAN %26 (kalsiyum amonyun nitrat) gibi.. Tabi attığım odun külündeki potası zeytin taneleri de sömürüyor bir taraftan da..Zeytinler özellkle bu yıl çok iri.. Uyarınız için teşekkür ederim.. Ben fidanlığıma ilk 5 yıl Bortrac solüsyonunu verdim topraktan..5 yıl ara verdim.. Şimdi ise içinde 100ppm bor bulunan ve yılda 5 kez yapraktan verdiğim DoktorTarsa'nın ithal denizyosununu (proton veya acotrop) vermekle yetiniyorum.. Gerçekten bir önceki sayfada kopy-paste yaptığım üniversite araştırmasında yazılı olduğu gibi boru toprağa ve yaprağa verirken çok dikkatli olmak gerek..Kaş yapayım derken göz çıkarılabilir.. http://www.agaclar.net/forum/1319917-post297.htm Yukarıdaki Etidot-67 bor çuvalı bende olsa sanırım 5 dekarlık fidanlığımda 20-30 sene yeterdi bana.. Bor gerçekten çok cüzi miktarlarda kullanılmalı..Özellikle bazı bitki türlerinde bor eksikliği veya fazlalığı arasındaki makas çok dar.. Bu yüzden analiz yaptırmadan bol kepçe bor çuvalına sarılmamalı derim.. |
|
|
|
|
| Etiketler |
| bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım |
|
|