View Single Post
Eski 18-09-2014, 14:39   #312
Yakup
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Yakup Bey,

İnsanlararası algı ve yorum farklılıkları her zaman olacaktır..
Yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın..
''Bor'' da dense, ''borlu gübre'' de dense sonuç değişmez..
Değişmeyecek olan tek ana husus ''Etidot-67''nin ulusal ve uluslarası kabul görmüş tescilli bitki besleme ürünü oluşudur..
Tartışmalarımız ayrıntının ayrıntısıdır..

Selamlar.
Çok yanlış anlaşılmış biri olarak asla ve kat'a yazdıklarınız bende olumsuz bir etki oluşturmadı.

Biz esasen, "esası" tartışıyoruz.

Gübre elementleri bellidir. Bu elementler, bitkiye bitkinin gıdası olarak kullanılabileceği formda verilebilirse, bitki beslenmiş (gübrelenmiş) olur.

Bu formlar, her hangi bir şekilde gübre olarak "tescil" edilirse, hukuken yani devlet ve yasalar nezdinde de gübreolarak kabul edilir ve ticari hayatta böyle tanımlanır.

Bu element veya gübrelerin başka fonksiyonlarının da olması (Azot hem gübredir, hem de TNT nin bileşeni), onları gübre olmaktan alıkoymaz.

Maalesef, özellikle bu son yazdığımı anlayamayan bazı kamu görevlileri biliyorum. Adam diyor ki, senin ürünün internette ilaç olarak geçiyor, o zaman ben buna gübre demem? Neden, diye sorduğunuzda, söylediği veya söylemediği gerekçesi, sizden önce başkasının bu ürünü gübre olarak tescil ettirmemiş olması ya da bir AB firmasının vs bunu ülkemizde yapmamış olması.

Adama desen ki su hayatın kaynağıdır ama tarlada çok durursa mahsulü kurutur, ANLAMAZ...

Sorun, zihniyet ve kültür sorunudur. Ahlak ve sevgi sorunudur.

Saygı ve selamlar benden efendim.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön