![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
bor aldım 5 kiloluk torbada bunun yanında broşür vardı kullanma dozları hakkında sizin de dediğiniz üzere fazla atmamaya özen gösterdim sıvı gübreye karıştırarak 3-5 gr arasında kullandım ...Bahçemde denemek ve sonuçları görmek istedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Bahçede ne yetiştiriyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
Fındık çoğunluğu meyve ağaçlarıda var ama az |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2014
|
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bu ürünü herbisit olarak kullanan var mı? Hangi dozda kullanma lazım (Meyve bahçesi)? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Bor, molibden, kobalt, çinko, mangan, bakır, iyot mikro element sınıfında yer alan bitki besin elementleridir. Yüksek dozda kullanıldıklarında, kültür bitkisi ya da yabancı ot ayırımı yapmazlar, hepsini zehirlerler. Mikro elementler, toprak analizi yapılmadan kullanılmamalıdır. Sonuçta, kafanıza göre atıp toprağı zehirlediğinizde, uzunca bir süre bu toprakta bir şey yetişmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2019
|
Yakup bey bur yazdınız yazıların hepsini okudum ve sizden bir ricam olacak. Eti dot 67 denemek istiyorum numune yollama şansınız var mı teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2018
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Merhabalar. Arkadaşlar Etidot67 ürününün evde yetiştirdiğimiz çiceklere sebzelere uygulama şansımız nedir. Kaçta kaç oranında sulandırmak gerek, Forumda sadece büyük çiftçilik yapanlar için oranlar verilmiş, Mesela 5 lt suya bir çorba kaşığı mı? bir çay kaşığı mı? ne kadar konulacak . Yapraklara mı yoksa sulama suyuna mi karıştırılacak. Bu konuda aydınlatabilecek bir arkadaş varsa forumdaki herkes mutlu olur sanırım ve ülkemize ait bir ürünü de kullanma şansımız artar...Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Not: 1 ppm ölçüsü 1 litrede 1 miligram anlamındadır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2023
|
İçilebilir borax
İçilebilir tedavi amaçlı elimde artan toz beyaz bor vardı sağlık alanında kullanılan tür. Şimdi kış ortası birer çay kaşığı civarı göz kararı ağaçların dibine tuz gibi saçtım, bahara sürgün gelişimine katkısı olur mu? Bina da yöneticiyim, defne ve mazıların dibine güllere falan verdim, toprak analizi falan yok ama, umarım yanlış yapmamışımdır, genel de bir şeyi yapmadan önce değil yaptıktan sonra araştırmaya kalkışıyorum: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2021
|
Geçmiş olsun
Eğer tarımda kullanılan borax ı bir çay kaşığı oranda vermiş olsanız o ağaç kısa zamanda ya kurur ya da strese girerek ağır hasar alabilir umarım bir şey olmaz Mesela tarım hatalarında olduğu gibi, sağlık alanında da çok karmaşık durumlar var ve zaten bor yeni keşfedilmiş bir şey değil, işin ehli bakın ne söylüyor: Düzenleyen Ejder İnciri : 04-02-2024 saat 18:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2023
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Düzenleyen Çankırılı : 04-02-2024 saat 22:37 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Avokado'da meyve tutumu ve göz patlaması için boru araştırıyordum burası denk geldi.Genelde bütün arkadaşlar hep bir ağızdan yaprak ve toprak analizi yapılmadan kullanımının farklı sonuçlara yol açacağından bahsetmiş evet bu doğru ancak yapılan benim denk geldiğim çalışmalarda zeytin ve avokadoda çiçek açmak üzereyken çiçeklere uygulanan solubor etidot muadili ürün ,meyve tutumunu muazzam arttırmış. Bu anladığım kadarıyla borun hareketsiz bir element olması ,bitkide herhangi bir noksanlık göstermesede çiçeklerine istenen düzeyde taşınmaması sebebiyle polen canlılığı ve polen çimlenmesinin düşük olması meyve tutumu düzeyinin düşük olmasına sebebiyet veriyor olabilir.Çalışmalarda bu yönde avokado'da 2g/l etidot-67 önerilmiş gözler patlayıp çiçekler açmak üzereyken.Meyve tutumu yeterli bizim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak yapılan bir çok denemede çiçek açma evresinde uygulanan borun meyve tutumunu arttırdığı sabit.Benim düşüncem 4-5 yaşındaki bir avokado ağacında ortalama bir milyon adet çiçek bulunmakta bor ise immobil bir element olduğu için bitki yapraklarında yeterli olsa dahi bu kadar çiçeğe o evrede cevap veremeyip aynı anda taşınamıyor olabilir veya taşınımı ile ilgili transpirasyonun az olması, toprak su düzeyinin az olması ,havanın kapalı olması gibi bir durumda olabilir.Bu yüzden bu evrede direk gözlere uygulanan bor çiçeklere daha iyi taşındığı için olmalı ve polen canlılığını, polen çimlenmesini arttırdığı için döllenmeyi arttırmış olabilir.Araştırma fırsatım yok ancak benim düşüncem avokado,zeytin gibi çok fazla çiçek açan ağaçlarda diğer ağaçlara göre verimi daha fazla artırıyordur. Birde bazı bitkilerde bor taşınımı daha farklı örneğin avokado da bor taşıyan ve taşımayan iki çeşit şeker üretiliyor c6 ve c7.Bitki köklerden yapraklara gelen borun çiçeklere taşınımı için c7 şekerlere ihtiyaç duyuyor.Işık yoğunluğu azsa ve gölge miktarı fazlaysa bitki bir adaptasyon sergiliyor ve karbon üretiminin devam etmesi için c6 şekerler üretmeye başlıyorBu da bor taşınımını azaltıyor.Işık ve gölge miktarıda bor taşınımını azaltıyor.Avokadoda yapraklarda bor miktarının yeterli düzeyde olması çiçeklerde yeterli olduğu anlamına gelmiyor belki zeytinde de durum böyledir. Doz konusunda bende emin değilim araştırıyorum 500 ppm etidot ve 2g/l gibi sonuç alınmış çalışmalarda.500 ppm yani 0,5g/l daha güvenli duruyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Avokado da %1 bile çok fazla meyve demek o yüzden mümkün olduğu kadar meyve tutmasını sağlamak gerekiyor daha sonra bahsettiğiniz gibi çok fazla meyve dökümü gerçekleşiyor.Bu dökülmelerin büyük bir çoğunluğu ilk aşamada düzgün döllenmemiş meyveler daha sonra ise çeşitli streslerden dolayı dökülme gerçekleşiyor.Gelecek sezon ağaçta 150 meyve kalsın yeterli 1 milyon adet çiçekten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Ana çeşit pinkerton tozlayıcı hass çoğunlukta arada zutanolar var hem çiçek açma zamanı uymuyor hem sera için fazla büyük bir çeşit.Bunları başka bir çeşitle aşılayacağım.Ben aslında lamphass çeşitini dikmek istiyordum fidancı aşı kalemlerini yurda kaçak yolla soktuğunu elinde belli bir sayıda fidan olduğu için benim istediğim sayıda fidanı bana satmak istemedi üstelik diğer çeşitler 150 lira iken tanesine 300 tl istiyordu.Zor bela 5 tane verdi.Belki ilerde tamamını lamphass yaparım ama bir daha 300-400 lira fidana vermem şu aşamada diğer hass ve lamphasslardan kendim aşılayım çoğaltacağım. Kapalı alan olduğu için fazla sayıda tozlayıcıya gerek yok diye düşünüyorum ama 160 adet normal çeşitin 20 kadarı tozlayıcı.Bal arılarıyla bombusları birlikte kullanacağım gördüğüm kadarıyla bombuslar bal arılarından çok daha hızlı ve etkili bir tozlaştırma yapıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bal arılarının bu şekilde bir davranış sergilemelerinden dolayı bombus arılarınıda ekleyeceğim her seraya 1 kovan bombus 1 kovan bal arısı planlıyorum.Bal arılarını sezonluk kiralıyorlar.Aralara dışardanda bombus ve bal arıları gelmesi için boşluklara yabani adaçayı,fesleğen,karabaş,oğul otu,çalba gibi yabani arı çeken çiçekler ektim daha çiçeklenmediler ama seneye çok iyi gelişirler sera ortamında. Birde neden etidot veya solubora odaklanmış çalışmalar bor etanolamin daha güvenli değil mi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |