Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Serada tek sıkıntı her çeşitin seraya uygun olmaması pinkerton ve würtz daha çok dik büyüyen çeşitler ve serada hiç yana büyümüyorlar.Hass biraz daha yanal büyüyen bir çeşit hepsini hass dikmeyi isterdim veya lamphass.Çok iyi meyve tutuyor ve şu anda hem meyve tutmuş durumda hemde meyvesi satılabiliyor.Tabi ki bu biraz periyodiseye sebep oluyor.Bugün bir tane şehir otelinin bahçesinde 10 yaşlarında bir hass ağacı gördüm inanılmaz meyve tutmuş nerdeyse 1 milyon çiçeğin tamamını tutmuş görevliden rica ettim aşı gözü aldım
Bal arılarının bu şekilde bir davranış sergilemelerinden dolayı bombus arılarınıda ekleyeceğim her seraya 1 kovan bombus 1 kovan bal arısı planlıyorum.Bal arılarını sezonluk kiralıyorlar.Aralara dışardanda bombus ve bal arıları gelmesi için boşluklara yabani adaçayı,fesleğen,karabaş,oğul otu,çalba gibi yabani arı çeken çiçekler ektim daha çiçeklenmediler ama seneye çok iyi gelişirler sera ortamında.
Birde neden etidot veya solubora odaklanmış çalışmalar bor etanolamin daha güvenli değil mi ?
|
Bor etanolamin patentli bir ürün (patent koruması 2030'da bitiyor), dolayısıyla daha pahalı bir ürün. Daha güvenilir olduğu konusu şüpheli. Diğer yandan borun alınım hızını artırdığı için daha tehlikeli olabilir. Etidot ve diğerleri nispeten daha ucuz bor kaynakları.