View Single Post
Eski 17-04-2024, 11:37   #407
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Avokado'da meyve tutumu ve göz patlaması için boru araştırıyordum burası denk geldi.Genelde bütün arkadaşlar hep bir ağızdan yaprak ve toprak analizi yapılmadan kullanımının farklı sonuçlara yol açacağından bahsetmiş evet bu doğru ancak yapılan benim denk geldiğim çalışmalarda zeytin ve avokadoda çiçek açmak üzereyken çiçeklere uygulanan solubor etidot muadili ürün ,meyve tutumunu muazzam arttırmış. Bu anladığım kadarıyla borun hareketsiz bir element olması ,bitkide herhangi bir noksanlık göstermesede çiçeklerine istenen düzeyde taşınmaması sebebiyle polen canlılığı ve polen çimlenmesinin düşük olması meyve tutumu düzeyinin düşük olmasına sebebiyet veriyor olabilir.Çalışmalarda bu yönde avokado'da 2g/l etidot-67 önerilmiş gözler patlayıp çiçekler açmak üzereyken.Meyve tutumu yeterli bizim için
Etidot-67'nin kimyasal içeriğini bilmiyorum. Ziraat fakültesinde bize, mikro elementlerin faydalı dozu ile zehirli dozu arasında çok az bir fark bulunduğu öğretildi. Kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz (bu forumda, buna tanık olmuşluğumuz vardır). Bir litre içerisindeki 1mg bor elementi (6,2mg borik asite eşdeğerdir) faydalı bir dozdur. Daha fazlası bitkiyi zehirler....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön