Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Ana çeşit pinkerton tozlayıcı hass çoğunlukta arada zutanolar var hem çiçek açma zamanı uymuyor hem sera için fazla büyük bir çeşit.Bunları başka bir çeşitle aşılayacağım.Ben aslında lamphass çeşitini dikmek istiyordum fidancı aşı kalemlerini yurda kaçak yolla soktuğunu elinde belli bir sayıda fidan olduğu için benim istediğim sayıda fidanı bana satmak istemedi üstelik diğer çeşitler 150 lira iken tanesine 300 tl istiyordu.Zor bela 5 tane verdi.Belki ilerde tamamını lamphass yaparım ama bir daha 300-400 lira fidana vermem şu aşamada diğer hass ve lamphasslardan kendim aşılayım çoğaltacağım.
Kapalı alan olduğu için fazla sayıda tozlayıcıya gerek yok diye düşünüyorum ama 160 adet normal çeşitin 20 kadarı tozlayıcı.Bal arılarıyla bombusları birlikte kullanacağım gördüğüm kadarıyla bombuslar bal arılarından çok daha hızlı ve etkili bir tozlaştırma yapıyorlar.
|
5 ağaca bir tozlayıcı oranını yakalamaya çalışın. Sera kapalı alan ama arılar da kovanlarına yakın olan ağaçları dolaşma eğilimindeler.