Omrı
Bir göz attım OMRI neymiş diye.
OMRI, bir enstitü imiş efendim. Sayfasında şunlar yazıyor:
"About OMRI
The Organic Materials Review Institute (OMRI) is an international nonprofit organization that determines which input products are allowed for use in organic production and processing..."
Yani, OMRI organik üretim ile ilgili imiş. Dolayısı ile Organik olmayan bir gübre hakkında organik demesini beklemiyoruz. Ancak daha önce bir mesajımda da belirttiğim gibi, organik üretim bir lisanslama meselesi. Yani, lisansçının şartlarına uyduğunuz zaman, kimyevi bir gübre de organik üretimde "sınırlı bir şekilde bile olsa" kullanılabiliyor. Ha gübre olarak kabul edilmiyor, çünkü organik üretimdeki gübreler sadece "organik gübreler". Yani, OMRI elbette Etidot-67'yi gübre olarak değil, katkı maddesi olarak tanımlamalı.
Acaba hangi mesajımda, Etidot-67'nin "Organik Gübre" olduğunu iddia ettim?
Ya da bir kimyevi gübre sayfasında, organik gübre-gübrelemeye dair koşullar neden bu kadar çok dillendirildi?
Ya da USA da kimyevi gübre satışı yok da o yüzden bütün gübreler OMRI sertifikası mı almalı?
Bizim E-67 yi "organik gübre" olarak satma derdimiz yok ki.
Eğer ben veya bir başkası böyle bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysek, lütfen hata ettiğimiz noktayı işaret ediniz, düzeltir ve özür dilerim.
Sn. Birnefestoprak,
Mesajlarınıza ve alıntılarınıza dikkat ederseniz istemeden de olsa okuyucuyu yanlış yönlendirmektesiniz. Örneğin, "organik gübre" tabirini kullanmanız gereken yerde sadece "gübre" tabirini kullanarak anlam değişikliğine sebebiyet verdiniz. Ya da Sn. Pria. 'dan yaptığınız alıntı, cevap bütünlüğünüz içerisinde benden yapılmış gibi durmakta.
Son yazdığım paragraftaki eleştiriler gibi şahsa yönelik eleştirileri yapmamaya çalışan birisiyim. Ancak, konunun ve sayfanın, tarımda bor kullanımı hakkında bilgilendirme ve tartışma olan amacının muhafaza edilmesi gerek.
Çiftçimiz için ağır veya anlaşılması zor teknik ifadelerden kaçınmaya çalışıyorum. Belki bu yaklaşımım çok basit ama olsun. Bence böylesi daha iyi.
Etidot-67 sayfamızı okuyan ve bu sayfada hata tespit eden üyelerimizden, bunu belirtmelerini özellikle rica ediyorum.
Saygılarımla
|