![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Tescil Meselesi
Elinizde bir ürün var ise ve bunu bir X ülkesinde üretmek-satmak vs istiyorsanız, ürününüzü "o ülkenin mevzuatına göre" tescil etmeniz gerekir. Konu ne olursa olsun, esas mesele ticaret hangi ülkede yapılacaksa o ülkenin mevzuatına uygun olmalıdır. Kısaca teknik olarak OMRI ve/veya başka bir yapılanma ya da bir üniversiteyi referans alabilirsiniz. Böylece gerçekten doğa veya sürdürülebilir hayat adına çok doğru yorumlar yapabilirsiniz. Ancak, ticari olarak, yani hukuki olarak bunun hiç bir önemi yoktur. Bulunduğunuz ülkenin mevzuatına göre hareket etmekle mükellefsinizdir. Ülkemiz, AB muktesebatını esas almıştır. AB sınırlarına yapacağı ihracatlar için AB regülasyonları ile birebir uyumlu (çeviri) yasal mevzuatı yürürlüğe almakta ve yerli firmaları da bu mevzuat kapsamında denetlemektedir. Netice olarak, E-67 yi hangi ülkeye ihraç ediyorsak, önce o ülkenin yasalarına göre gübre tescilini yaptırmaktayız. Sonra da gübre olarak satmaktayız. Buna AB ülkeleri de, USA da, Çin de dahildir. Düzenleyen Yakup : 18-09-2014 saat 12:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Görecelilik
Dedim ya, teknik olarak OMRI, çok saygı duyulası bir yapıdır. Böyle bir iddiaya veya gerçeğe saygı duyarım. Ancak, yaratılışın düzenini anlamak ve aklımızı kullanmak için de OMRI den ya da AB den tescillenmek zorunda değiliz. M.Fukuoka'nın emeklerine yazık ederiz o zaman. Ben arıcılık yapmaktayım. Yasa der ki, balındaki zararlı madde miktarı, zararlı doz sınırını geçmedikçe balın zararsızdır. Yani... arılarını sağlıklı tutabilmek için X ilacını kullanabilirsin. Yeterki balındaki kalıntısı şu değerin altında bulunsun. Aynı-benzer şeyi yıllar önce DDT için de söylemişti o yasa. Demek istediğim şey şu: Hukuk kuralları, akademik yapılanma ve kapitalist sermaye, birlikte ve denge içinde dünyamızı (hayatımızı) nasıl yöneteceğimizi söylerler. Bunu binlerce yıldır yapmaktalar. Bu, kendi içerisinde çelişki yaşamak istemeyen insanlar için bir çözüm-kurtuluş yolu olabilir. Fakat benim gibi meraklı ve eleştiren insanlar için çoğu zaman yük ve huzursuzluk kaynağıdır. Özgür düşüncenin ehliyetli amirlerle tartışabildiği bir dünya arzuluyorum. Özellikle orta okulda soru sorduğu için öğretmeninden çokça dayak yemiş biri olarak; Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Gübrenin Tanımı
Gübre nedir? diye sorunca fidancılık kurs hocama, bütün bitki besin maddeleri gübredir demişti. Yemek nedir? sindirebildiğimiz ve böylece (önemli bir zarar görmeden) yaşamsal fonksiyonlarımızı sürdürmemize vesile olan şeylerdir. Benim sınırlarım, biraz farklı. Bu, içinde bulunduğum toplumun hoşuna gitmiyor. Ama Nasreddin Hoca da toplumu mutlu edecem diye eşşeğe ne kendi binmişti, ne de çocuğunu bindirmişti. ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım |
|
|