agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Kompost > Soğuk Kompost
(https)

Beğeni Düzeni320Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2010, 11:22   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Fermantasyon işleminde başarılı çalışmalar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygün Mesajı Göster
Sayın epsodi,
Atıklarımı biriktirdiğim ve ağzını bir poşetle kapattığım küçük kabımı bügün şöyle bir açıp yoklamak istedim.

Bildiğimiz üzüm sirkesi ( annemin yıllar önce yaptığıyla aynı kokuda) kokusu. Ekşime gerçekleşmiş yani. Bu iyi haber.

Kötü haberse üst kısımda yer yer yeşil küfler gördüm. Bunları temizlesem mi ?

Bir de ayrıca su katmak gerekir mi yoksa kendi suyunu salmasını mı bekleyeyim?

Söyleyceklerinize göre hareket edeceğim. Teşekkürler...
Sevgili aygün; Kabınızın hakkında bilgi vermemişsiniz, Fermantasyon işlemide çürükçül bakterilerin gelişimesi ile yeşil küflerin oksidasyonla olşmakta olduğundan kabınız hava almaktadır, bunun önüne geçerek (Kötü haberse üst kısımda yer yer yeşil küfler gördüm. Bunları temizlesem mi ? ) kabınızın içindeki yeşil küfleri toprağınızda bitkilerden uzak bir yerde toprağa gömerek bu canlıları toprağın emrine bırakarak işlemlerini orada sürdürmelerini sağlıyabilirsiniz.

Sevgili aygün fermantasyon işleminde genelde beyaz küfler ileri aşamada sarı küfler daha ileri aşama yeşil küfler meydana gelmektedir, beyaz ve sarı küfler havasız ortamın bakterilerinden laktik asit bakterilerinin faaliyetleri sonucu meydana gelmektedir, yeşil ve siyah küflerde oksidasyon işleminin bakterileri olarak havalı ortamda gelişmektedirler.

Fermantasyon işleminde oluşturduğun eriyik malzemeyi sıvı gübre olarak bitkilerine vermek istediğinizde, bu erğin asidik derecesini 6-6.5 ph gelecek seviyede klorsuz suyla veya yağmur suyuyla seyreletmeniz gerekir bu işlemi eczahanelerden alacağınız turnusol kağıdı ile yapabilirsiniz.

Çalışmalarınızı bizimle paylaşarak daha uygun şartlarda gelişmeler sağlıyabiliriz, başarılar size mutluluk getirmesi dileğimle hoşça kalın Sevgilerle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025