View Single Post
Eski 26-01-2011, 08:28   #267
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Çamtepe arkadaşım hoş geldiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Merhabalar,

Ben de son 1.5 aydır Soğuk kompost/Fermantasyon ile gübre yapımı konusuna bu forumdaki mesajlar sayesinde merak saldım. Yaptıklarımı doğrusu ve yanlışları ile paylaşmak isterim. Yorumlarınızı, eleştirilerinizi bekliyorum.

Sahip olduğumuz ceviz bahçesindeki killi toprağı nasıl ıslah ederiz diye internette araştırırken deyim yerindeyse konu konuyu açtı leonardit, humik asit, sıcak kompost, vermikompost derken soğuk kompost konusuna geldim. Forumdaki mesajları ilgiyle okurken diğer yandan da internette İngilizce kaynakları tararken şu meşhur Güney Kore'li çiftçi amcamızın bir videosunda toprağın kompost ile nasıl yumuşacık geldiği videosunu izledim ve sayın Sarıcan'ın yoğurt kabından ev kitinden de ilham alıp kendi denemelerimi başlattım.
Arkadaşım Çamtepe, Yeni üye olmanıza rağmen forumlardan yararlanarak kendinizi toprağınızın ıslahını yapacak bilgilerle donatarak organik materyelleri toprağınıza kazandıracak bütün yöntemleri uygular durumda görmekteyim, sizin bu azimli ve sebatkar tutumunuzu bütün içtenliğimle kutluyorum.

Mesajınızı okuduğumda bir çırpıda cevap verecek yorum oluluşturma düşüncesinde değılde sizin her uygulamınız için yorum yazarak sizin bu çalışmalarınıza uygun bir karşılık vermek için mesajınızın bölümlerini alıntılıyarak yazma gereği bana en uygunu geldi.

Bu ilk bölümde göze çarpan çalışmalarınıza cevabım olarak yaptıklarınız doğru şeyler benim katkılarım bir forum tekrarı olmaması için sizin çalışmalarınızı destekliyecek bilgilerin bulunduğu başlıklara yönlendirerek buradan takip ederek yorumlarımıza devam edebiliriz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön