View Single Post
Eski 10-11-2010, 18:51   #250
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Talking Kompost bilgilerimin güncelemesi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farukmagat Mesajı Göster
oldukça bol miktarda kurtçuğa benzeyen beyaz/sarı karışımı renkte hayvanlar çıktı. boyları yaklaşık 4-5 cm (tabi erişkinlerin) Ayrıca küreğe yine bol miktarda (önce yumurta sandım) fare pisliğine benzer şeyler geldi ki bu da o hayvanların bırakmış oldukları pislikti herhalde.
Ben yine de toprağa karıştırdım bu kompostu ancak kuşkum devam ediyor. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Arkadaşım kompost işlemi çeşitli toprak mikroorganizmaların faaliyetleri sonu olgunlaşırken toprak içinde bulunan çeşitli canlıların gelişmelerini sağlıyan besin maddelerin çıkmasıyla bu canlılarıda kompost içindeki besin maddeleri ile gelişmekteler.

Arkadaşım bu tür canlıların oluşmaları genelde havalı yanma kompost işlemlerinde ortaya çıkmaktadır, kompostu toprağa uygulamadan önce kapalı bir ortamda fermantasyona tabii tutarak nihayi işlemde bu canlıları elimine edebiliriz.

Ben kompost çalışmaları içinde, soğuk kompost uygulamalarını önermemin sebebleri buradan ileri gelmektedir, bu uygulamaların üst aşaması olarak kompost işlemimin son aşamasını solucanlarla sürdürerek en ideal kompost gübreye ulaşmakla nihai işlemde kompostumun içinde ne zararlı bakteri patojen hata yabani ot tohumları dahi içeriğinde bulunmamktadır.

Mevcut kompost oluşumları benim için solucan gübre üretimi için kaynak malzeme niteliğinde sayılmaktadır.

Benim kompost çalışmalarındaki edinimlerim ile ne kadar yanmış olgunlaşmış olsalar bile ahır gübrelerinin kompostlaştırlmadan kullanımı bence boş bir çalışma sayılmaktadır, hatta bu oluşturulan kompostların solucanların sindirim sistemlerinden geçirilmeden bitkilere sunulmasında yeterli faydalar sağlıyacağından endişlerim bulunmaktadır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön