![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Þehir: Ankara
|
Bu forumda daha fazla yazmayým diyorum ama iþ dönüp dolaþýp benim de önemli katkýlarým olan projelere gelince, üstelik güncel duruma göre bunlar hakkýnda tümüyle gerçek dýþý bilgiler verilince dayanamýyorum. Çünkü kendi çalýþtýðým projeler için bir cevap vermezsem kendimi sorumluluðumu yerine getirmemiþ hissediyorum. Yine birisi tarihi 2010 olan bir yazýya referans vermiþ. Millet olarak 2013 yýlýný idrak etmemize ve 2010 dan bu yana derelerden çok su akmasýna raðmen 2010 yýlýnda verilen gerçek dýþý iddialar bile hala raðbet görebiliyor. O yazýnýn aslýna bakýnýz siz de: Görünüz ki iddialarýn sahibi “MegaWatt” ýn ne olduðunu bile bilmiyor ve “megabayt” diyor. Yani konudan bihaber ama ahkam kesmekte mahsur görmüyor. Bu komik durumun takdirini size býrakýyorum. Ben sadece ne olduðu konusunda %100 bilgi sahibi olduðum Ýkizdere projelerinden bahsedeceðim. Alıntı:
Cevizlik dahil buradaki 4 projenin üçünde önemli katkýlarým var. Bu projelere önce yürütmeyi durdurma kararý verildi. Ama Cevizlik projesi hiçbir zaman iptal edilmedi. Bu projelerin hepsi mahkeme izniyle inþa edildi. Yürütmeyi durdurmalar yüzünden projeler yaklaþýk birer yýl gecikti. Hem yatýrýmcý hem de ülke zarar gördü. Bu projelerden benim çalýþtýðým üç tanesi güldür güldür elektrik üretiyor: Yýlda ortalama 500 milyon kWh. (Dördüncüsü de üretiyor ama detaylý bilgim yok). Bu miktar, bol elektrik kullanan 200 bin evin bir yýllýk elektrik ihtiyacýndan fazladýr. Ýnanmýyorsanýz kendi elektrik faturanýza bakýp bir ayda dolayýsýyla bir yýlda ne kadar elektrik tükettiðinizi bulup kontrol edebilirsiniz. Üþenmeyin lütfen yapýn. Bunlardan Cevizlik o kadar güzel bir projedir ki tünelleri ve santral binasý tümü yer altýndadýr. Bunu davacýlarýn avukatýnýn bile köylülere söylediði biliniyor. Ama inatla davayý devam ettirdiler. Sonuç: Hep söylerim, birisi kendi anlayýþýný veya savunduðu fikirleri yalanlarla desteklemeye kalkarsa, anlarým ki savunduklarý doðru deðil. Yanýlmak baþka bir þey, yalan söylemek baþka bir þeydir. Maalesef bir kýsým HES karþýtlarý yalanlardan medet umuyor. Diðer bir kýsým HES karþýtlarý ise bu yalancýlarýn yalanlarýný yayarak onlarýn emellerine alet oluyorlar. Herkese selamlar.. Not: Sayýn Kiziltan’ýn sorularýnýn cevabý özel mesajla yollanmýþtýr. |
|
|
|
|
|
|