View Single Post
Eski 23-06-2013, 22:30   #141
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Bu forumda daha fazla yazmayım diyorum ama iş dönüp dolaşıp benim de önemli katkılarım olan projelere gelince, üstelik güncel duruma göre bunlar hakkında tümüyle gerçek dışı bilgiler verilince dayanamıyorum. Çünkü kendi çalıştığım projeler için bir cevap vermezsem kendimi sorumluluğumu yerine getirmemiş hissediyorum.

Yine birisi tarihi 2010 olan bir yazıya referans vermiş. Millet olarak 2013 yılını idrak etmemize ve 2010 dan bu yana derelerden çok su akmasına rağmen 2010 yılında verilen gerçek dışı iddialar bile hala rağbet görebiliyor.

O yazının aslına bakınız siz de: Görünüz ki iddiaların sahibi “MegaWatt” ın ne olduğunu bile bilmiyor ve “megabayt” diyor. Yani konudan bihaber ama ahkam kesmekte mahsur görmüyor. Bu komik durumun takdirini size bırakıyorum.

Ben sadece ne olduğu konusunda %100 bilgi sahibi olduğum İkizdere projelerinden bahsedeceğim.

Alıntı:
İkizdere'de 4 HES'e dava, Cevizlik'te iptal kararı diğerleri yürütmeyi durdurma.

Cevizlik dahil buradaki 4 projenin üçünde önemli katkılarım var. Bu projelere önce yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ama Cevizlik projesi hiçbir zaman iptal edilmedi. Bu projelerin hepsi mahkeme izniyle inşa edildi. Yürütmeyi durdurmalar yüzünden projeler yaklaşık birer yıl gecikti. Hem yatırımcı hem de ülke zarar gördü. Bu projelerden benim çalıştığım üç tanesi güldür güldür elektrik üretiyor: Yılda ortalama 500 milyon kWh. (Dördüncüsü de üretiyor ama detaylı bilgim yok). Bu miktar, bol elektrik kullanan 200 bin evin bir yıllık elektrik ihtiyacından fazladır. İnanmıyorsanız kendi elektrik faturanıza bakıp bir ayda dolayısıyla bir yılda ne kadar elektrik tükettiğinizi bulup kontrol edebilirsiniz. Üşenmeyin lütfen yapın.

Bunlardan Cevizlik o kadar güzel bir projedir ki tünelleri ve santral binası tümü yer altındadır. Bunu davacıların avukatının bile köylülere söylediği biliniyor. Ama inatla davayı devam ettirdiler.

Sonuç: Hep söylerim, birisi kendi anlayışını veya savunduğu fikirleri yalanlarla desteklemeye kalkarsa, anlarım ki savundukları doğru değil. Yanılmak başka bir şey, yalan söylemek başka bir şeydir. Maalesef bir kısım HES karşıtları yalanlardan medet umuyor. Diğer bir kısım HES karşıtları ise bu yalancıların yalanlarını yayarak onların emellerine alet oluyorlar.

Herkese selamlar..

Not: Sayın Kiziltan’ın sorularının cevabı özel mesajla yollanmıştır.

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön