Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent
En son HES konusunda yazdıklarımın başına gelenlerden sonra iyi niyet ile konu başlığına da uygun bir şekilde “Ülkemizin Çevresel Öncelikleri Neler Olmalıdır?” başlıklı bir yazı asmıştım. Amacım öncelikler içinde su kirliliğinin en önemli olduğu vurgulamaktı. Bu yazım sadece forum yöneticileri ve benden başka kimsenin göremeyeceği “Kişisel Alana” taşındı. Sebebini sorduğumda çoklu tartışmaya sebep olabileceği, dolayısıyla sadece su kirliliğinden bahseden bir yazı şeklinde yeniden düzenlemem gerektiği bildirildi.
Tabii ki kirlenmeler içinde sadece su kirliliğinden bahsedip, bu kirlenmenin diğerlerinden daha önemli olduğu nasıl anlatılabilir bilmiyorum. O nedenle yeni bir yazı yazmadım. Bir benzetme yapmak gerekirse “Sebze Fidesi Yetiştirilmesi” konusunda hangi sebzeden bahsedildiğinin belirtilmemesi yüzünden konunun kaldırılması gibi bir durumla karşı karşıyayım.
|
“Ülkemizin Çevresel Öncelikleri Neler Olmalıdır?” başlığında diğer üyeler tarafından yazılacaklar başka,
"sadece su kirliliğinden bahsedip, bu kirlenmenin diğerlerinden daha önemli olduğu" anlatılmak isteniyorsa, su kirliliği hakkında diğer üyeler tarafından yazılacaklar başkadır.
Biri derinlemesine bir konuyu (su kirliliğini), diğeri ise çevresel öncelikleri irdeler...
Başlıklar bu nedenle önemlidir. Açan üyeye bilgi verilmek ve durumu anlatmak için konusu taşınır. Yoksa Serpente bir garezimiz var ya da su kirliliğinden bahsetmek yasaktır gibi bir tavrımız olamaz...