View Single Post
Eski 22-06-2013, 17:57   #132
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Bu linkleri niye bana referans gösterdiğinizi anlayamadım?

Baraj su tutmak için kapaklarını kapatmış, balıklar ölmüş. Ben çevre uzmanı değilim. Söz konusu zararı tespit edebilecek veya sansasyon yapmaya çalışan bir avukatın laflarına bakarak bir hüküm oluşturabilecek seviyede ekolojik bilgim yok. (Avukatın kim olduğuna bakınca başka sansasyonel davalarda da adı geçiyor. Örneğin Dersim katliamı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığına 1 milyon TL tazminat davası gibi)

Su tutulması geri dönülmez zarar vermiş de olabilir, hiç zarar vermemiş de olabilir. Buna videodan izlediğim taşlar arasında çırpınan bir miktar balığa bakarak karar veremem. Kalıcı ve ciddi bir zarar söz konusuysa sanıyorum devlet bununla ilgili tespiti yapıp gerekli tedbiri alacaktır.

Kaldı ki, ben barajların çevre zararı yoktur, mutlaka yapılsın gibi bir iddiada da bulunmadım. Muhakkak zararları olacaktır. Bunların optimize edilmesi gerektiğini söyledim.

Şimdi sizin linklerinize ne yanıt vermem gerekiyor? "Vah, balıklar ölmüş! Barajı hemen yıkalım." mı? Böyle bir yaklaşım denizden balıkçıların ağlar dolusu çektikleri çırpınan balıkları gösterip, denizlerde hiç balık avlanılmasın demeye benzer.

Dediğim gibi, ben tuvalet kağıdı kullanabilmeyi seviyorum. Yeşili de seviyorum ama tuvalet kağıdı yerine ağaç yaprağı kullanacak kadar ileri gitmek istemiyorum. İkisine de sahip olabileceğim ortak yollar olduğu kanısındayım.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön