View Single Post
Eski 22-06-2013, 23:33   #138
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Sn. ciroz,

Çok büyük bir forumda yöneticilik yapmak da dahil olmak üzere, neredeyse 10 yıldır muhtelif forumlarda mesaj yazarım. Bir mesaj yazmadan önce de aşağı yukarı o konudaki tüm mesajları gözden geçirmeye özen gösteririm. Çünkü bu, forum yöneticilerinin sürekli olarak yeni mesaj yazan üyelerine yaptığı bir uyarıdır.

Dolayısıyla, gerek sizin, gerekse diğer üyelerin yazdığı mesajları okuduktan sonra kendi mesajımı yazdım. Farkındaysanız eğer, ilk mesajımda da söz başlarken konunun HES tarafgirliği veya karşıtlığı şeklinde ilerlediğini ve bunu yöntem olarak doğru bulmadığımı belirttim.

Yine de, sizin mesajınız üzerine "acaba göremediğim, atladığım bir şey mi var" diye düşünerek yazdıklarınızı tekrar okudum. Kanaatimde herhangi bir değişiklik olmadı!

Ben ilk mesajımı belli bir kişiye veya görüşe yönelik, belli bir fikri eleştirmek için yazmadım. Sizin "suyun kullanım hakkı" konusundaki teorileriniz veya beklentileriniz benim konuya yaklaşım tarzımı etkilemiyor. 20-25 yıl sonra bir barajın su kaynaklarına el koyması olasılığıyla, 20-25 yıl sonra devletin bir baraja toptan el koyması arasında istatistiksel bir fark yoktur. Hatta devletin el koyma olasılığı her zaman daha yüksektir.

Endişelenmemeniz için hemen söyleyeyim; "baraj lobisi", HES'ler, iktidar partisi, enerji sektörü falan gibi hiç bir işle ilgim yok. Özel sektörde kendi işini yapan bir tıp doktoruyum.

HES'lerle ilgili yaptığım analizlerin de bir hastalığın patalojisine bakış açımdan hiç farkı yoktur. Biz bir hastaya ilaç verirken bunun aslında bir zehir olduğunu biliriz. Ancak ilacı vermezsek hasta ölebilir. O zaman en az zararla hem ilacı vermenin, hem de hastayı iyileştirmenin yollarını ararız. Hasta ölümcül bir hastalıkla pençeleşiyorken "bu ilaç acaba gelecekte alerjiye yol açar mı" diye kullanmaktan vazgeçmeyiz.

Şimdi başa dönecek olursak, sorduğum 2 soru şuydu: "Sizin alternatifiniz nedir?... Ucuz Enerjinin temin edilmesini, bu yapılırken de çevre hassasiyetinin ihmal edilmemesini istiyorum. Bu düşüncenin hangi kısmına itiraz ettiğinizi bilemedim."

Mesajlarınızda bu iki soruya da bir yanıt göremedim ben. Algımda da bir değişiklik olmadı. Üzgünüm!

Bahsettiğiniz komplo teorileri, dile getirilen yönetmelikler, raporlar vs. benim yüksek bilgi sahibi olduğum konular değil. Bunların doğruluğu veya yanlışlığını tartışamam. Bu konunun uzmanlarının savunabileceği veya eleştirebileceği bir şeydir. O yüzden değerlendirmemi genel bir bakış açısıyla yapmayı tercih ediyorum.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön