![]() |
|
![]() |
#11 |
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Þehir: ANKARA
|
Sn. ciroz, Çok büyük bir forumda yöneticilik yapmak da dahil olmak üzere, neredeyse 10 yýldýr muhtelif forumlarda mesaj yazarým. Bir mesaj yazmadan önce de aþaðý yukarý o konudaki tüm mesajlarý gözden geçirmeye özen gösteririm. Çünkü bu, forum yöneticilerinin sürekli olarak yeni mesaj yazan üyelerine yaptýðý bir uyarýdýr. Dolayýsýyla, gerek sizin, gerekse diðer üyelerin yazdýðý mesajlarý okuduktan sonra kendi mesajýmý yazdým. Farkýndaysanýz eðer, ilk mesajýmda da söz baþlarken konunun HES tarafgirliði veya karþýtlýðý þeklinde ilerlediðini ve bunu yöntem olarak doðru bulmadýðýmý belirttim. Yine de, sizin mesajýnýz üzerine "acaba göremediðim, atladýðým bir þey mi var" diye düþünerek yazdýklarýnýzý tekrar okudum. Kanaatimde herhangi bir deðiþiklik olmadý! Ben ilk mesajýmý belli bir kiþiye veya görüþe yönelik, belli bir fikri eleþtirmek için yazmadým. Sizin "suyun kullaným hakký" konusundaki teorileriniz veya beklentileriniz benim konuya yaklaþým tarzýmý etkilemiyor. 20-25 yýl sonra bir barajýn su kaynaklarýna el koymasý olasýlýðýyla, 20-25 yýl sonra devletin bir baraja toptan el koymasý arasýnda istatistiksel bir fark yoktur. Hatta devletin el koyma olasýlýðý her zaman daha yüksektir. Endiþelenmemeniz için hemen söyleyeyim; "baraj lobisi", HES'ler, iktidar partisi, enerji sektörü falan gibi hiç bir iþle ilgim yok. Özel sektörde kendi iþini yapan bir týp doktoruyum. HES'lerle ilgili yaptýðým analizlerin de bir hastalýðýn patalojisine bakýþ açýmdan hiç farký yoktur. Biz bir hastaya ilaç verirken bunun aslýnda bir zehir olduðunu biliriz. Ancak ilacý vermezsek hasta ölebilir. O zaman en az zararla hem ilacý vermenin, hem de hastayý iyileþtirmenin yollarýný ararýz. Hasta ölümcül bir hastalýkla pençeleþiyorken "bu ilaç acaba gelecekte alerjiye yol açar mý" diye kullanmaktan vazgeçmeyiz. Þimdi baþa dönecek olursak, sorduðum 2 soru þuydu: "Sizin alternatifiniz nedir?... Ucuz Enerjinin temin edilmesini, bu yapýlýrken de çevre hassasiyetinin ihmal edilmemesini istiyorum. Bu düþüncenin hangi kýsmýna itiraz ettiðinizi bilemedim." Mesajlarýnýzda bu iki soruya da bir yanýt göremedim ben. Algýmda da bir deðiþiklik olmadý. Üzgünüm! Bahsettiðiniz komplo teorileri, dile getirilen yönetmelikler, raporlar vs. benim yüksek bilgi sahibi olduðum konular deðil. Bunlarýn doðruluðu veya yanlýþlýðýný tartýþamam. Bu konunun uzmanlarýnýn savunabileceði veya eleþtirebileceði bir þeydir. O yüzden deðerlendirmemi genel bir bakýþ açýsýyla yapmayý tercih ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|