agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doðaya ve Yaþamýnýza Sahip Çýkýn > Enerji
(https)

Beðeni Düzeni150Beðeniler

Bookmark and Share Dýþ Baðlantýlar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-06-2013, 01:26   #11
Aðaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Þehir: istanbul
Sn MePeTe,

Enerji üretiminde H.E.S' lerin göreceli masum bir üretim þekli olmasýna itirazým yok.
Kiþisel itirazým, uygulama biçimlerine.

Tek alternatif H.E.S' ler miþ gibi bir algý yaratýlmasý, özellikle ülkemizde uygulanan nehir/dere tipi H.E.S lerin ve bu tip H.E.S lerin proje sayýsýnýn fazlalýðý dikkat edilmesi ve incelenmesi gereken konular diye düþünüyorum.

Yukarýdaki bir çok mesajda detaylarý var. Týp doktoru olduðunuz için araþtýrma ve tezleri okuma merakýnýz/alýþkanlýðýnýz vardýr diye düþünüyorum. Bu anlamda konu içinde verilmiþ bazý önemli linklere göz atmanýzý tavsiye ederim. Ucuz enerji diye adlandýrýlan þeyin toplamda yaptýðý tahribat ( sadece doða deðil, insan, su kullanýmý, tarým vs ) göz önüne alýndýðýnda ülkemizdeki projelerin söylendiði kadar da verimli olmadýðý hatýrý sayýlýr biçimde ifade ediliyor.

Yine kiþisel fikrim alternatif enerji üretimleri de mutlaka deðerlendirilmeli. Özellikle rüzgar ve güneþ alternatifleri ülke özelinde dikkate deðer niteliktedir diye düþünüyorum.

Sizin fikirlerinize bir itirazým yok. Herkes gibi ben de ideal þartlarda çevreye gerekli saygýyý gösteren, zararsýz, ucuz enerji temininin harika olduðunu düþünüyorum.

Aralarýndaki verimli projelerin/uygulamalarýn varlýðýný inkar etmek haksýzlýk olmakla beraber maalesef ülkemizdeki uygulamalarýn bir çoðundaki gerçekler bu yönde deðil.

Tekrar hatýrlatmakta fayda var,
Konu özelinde yazdýklarým þahsi fikirlerimdir.

Saygýlarýmla.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanýt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Þu an saat: 06:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025