![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2012
Þehir: ANKARA
|
Alıntı:
Baraj su tutmak için kapaklarýný kapatmýþ, balýklar ölmüþ. Ben çevre uzmaný deðilim. Söz konusu zararý tespit edebilecek veya sansasyon yapmaya çalýþan bir avukatýn laflarýna bakarak bir hüküm oluþturabilecek seviyede ekolojik bilgim yok. (Avukatýn kim olduðuna bakýnca baþka sansasyonel davalarda da adý geçiyor. Örneðin Dersim katliamý iddiasýyla Cumhurbaþkanlýðýna 1 milyon TL tazminat davasý gibi) Su tutulmasý geri dönülmez zarar vermiþ de olabilir, hiç zarar vermemiþ de olabilir. Buna videodan izlediðim taþlar arasýnda çýrpýnan bir miktar balýða bakarak karar veremem. Kalýcý ve ciddi bir zarar söz konusuysa sanýyorum devlet bununla ilgili tespiti yapýp gerekli tedbiri alacaktýr. Kaldý ki, ben barajlarýn çevre zararý yoktur, mutlaka yapýlsýn gibi bir iddiada da bulunmadým. Muhakkak zararlarý olacaktýr. Bunlarýn optimize edilmesi gerektiðini söyledim. Þimdi sizin linklerinize ne yanýt vermem gerekiyor? "Vah, balýklar ölmüþ! Barajý hemen yýkalým." mý? Böyle bir yaklaþým denizden balýkçýlarýn aðlar dolusu çektikleri çýrpýnan balýklarý gösterip, denizlerde hiç balýk avlanýlmasýn demeye benzer. Dediðim gibi, ben tuvalet kaðýdý kullanabilmeyi seviyorum. Yeþili de seviyorum ama tuvalet kaðýdý yerine aðaç yapraðý kullanacak kadar ileri gitmek istemiyorum. Ýkisine de sahip olabileceðim ortak yollar olduðu kanýsýndayým. |
|
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|