agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni110Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-12-2008, 20:28   #11
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Galeri: 80
Kuyu tandır kebabı esas Kastamonu'da yapılır ve oraya özgü sayılabilir.
Benim gördüğüm ve yediğim. Kuyu dernliği 2 metreye yakın boy ve 1 metreye yakın genişlik. Koyun veya keçi bütün olarak daha evvel kuyu içerisinde yakılmış odunların (Tamamen kor olunca) üzerine asılıyor. Saç bir kapakla kapatılıp toprakla sıvanıyor. Yaklaşık 2- 2,5 saat kalıyordu. Ve çıkarılınca kemiği silkeledinizmi etler dökülürdü. Aklımda kalanı yazdım. Kastamonu'da olan üyelerimiz eminim ki daha iyi anlatıp tarif edebilir.
Testide yapacak olanlar bu ebatları küçülterek yapabilir herhalde.
Güler Hanım. Denemeye değer.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025