View Single Post
Eski 25-12-2008, 23:52   #14
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
İlave olarak testi kebabı üzerine bir anımı anlatacağım :
Bir buçuk yıl önce bir bayram tatilinde tur ile Kapadokya yöresine gittik. Turun rehberi Bulgaristan göçmeni soydaşımız bir bayan idi. Ondan hep duyduğum iki cümle vardı. Uğradığımız yerlerde milleti dağıtırken söylediği " ha... süreniz 45 dakika. 45 dakika sonra geldiniz geldiniz gelmediniz gelmediniz tekerler döner. Hah duyduk değilmi tekerler döner ". Bir diğeri de turu otobüse topladıktan sonra önümüzdeki programı anlatır iken mutlaka değindiği " Ürgüpde yiyeceğimiz testi kebabı " idi.
Testi kebabını hiç yememiş ve hatta duymamışdım. O testi kebabını söyledi ben hayal ettim. Nihayet turun 3. günü Ürgüpde dağa oyulmuş çok güzel bir restorana götürüldük, yuvarlak bir masa etrafına 12 kadar tur garibi oturtulduk ve meşhur kebabı beklemeye başladık. Garson biraz sonra koltuğunun altında Kavanozun büyüğü bir toprak kap ile geldi ve tabaklarımıza kaşık ile kebabımızı koymaya başladı. Maalesef tabağımıza konan şey kebap değil eti az, salçası ve patlıcanı bol bir türlü yemeğiydi. Hüsran hepimizde çok büyükdü ama yapılacak bir şey yokdu.
Ben gene de orada bize sunulan yemeğin esas testi kebabı ile alakası olmadığına kendimi inandırmak istiyorum.
Bu hafta sonu fırınımda yaptığım kuzu kebabının resmi ile bitireyim.
Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 29-03-2015 saat 11:24
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön