View Single Post
Eski 25-12-2008, 20:28   #11
Cumhur Tonba
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,420
Kuyu tandır kebabı esas Kastamonu'da yapılır ve oraya özgü sayılabilir.
Benim gördüğüm ve yediğim. Kuyu dernliği 2 metreye yakın boy ve 1 metreye yakın genişlik. Koyun veya keçi bütün olarak daha evvel kuyu içerisinde yakılmış odunların (Tamamen kor olunca) üzerine asılıyor. Saç bir kapakla kapatılıp toprakla sıvanıyor. Yaklaşık 2- 2,5 saat kalıyordu. Ve çıkarılınca kemiği silkeledinizmi etler dökülürdü. Aklımda kalanı yazdım. Kastamonu'da olan üyelerimiz eminim ki daha iyi anlatıp tarif edebilir.
Testide yapacak olanlar bu ebatları küçülterek yapabilir herhalde.
Güler Hanım. Denemeye değer.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön