![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
174. Bu gün 27 Eylül 2014 Cumartesi. Sabah erkenden bahçeye vardım dün aldığım 300 adet mazıyı da götürdüm ve indirdim. Evin anahtarını almamıştım çünkü bahçede yedek anahtar vardı, ama koyduğum yerde bulamadım dolayısıyla dışarıda kaldım. İlk işim çapa makinasını çalıştırmaya çalışmak oldu ama çalıştıramadım tekrar servisine gitmem gerekiyor. Kalan zamanda cevizlerin altının otlarını yolmaya başladım, 2 sıra daha bitti. Sonra alt taraftaki asmaların yukarıdan otunu almaya başladım, burası da orman gibi olmuş ancak asmalar güzel durumdaydı. Akşam hava karardıktan sonra inşaat işleri için usta geldi ve fiyat verdi. Çeşmenin suyu bahçeye doğru akmaya devam ediyor durdurmak lazım. 175. Bu gün 30 Eylül 2014 Salı. Sabah babamı da aldım ve Ayaş’a vardık. Bu gün evin işlerini yapacak usta da gelecek ve Ayaş’tan malzemeleri alacağız. İki yerden fiyat aldık , en kaliteli olan ve fiyatı uygun olan bir yerden, malzemeler konusunda anlaştık. Bayramdan sonraki Perşembe günü yani 9 Ekim de malzemeler gelecek usta dediğim gençten bir çocuk adı Ömer, evi yapan abinin akrabası, o abiye de sordum yapabilir mi diye yapar el işi iyidir dedi. Bu gün Ömer de benden 500 TL istedi, ben 400 TL önden verdim, iskele kiralayacağım ve arabaya gaz parası yapacağım dedi. Toplam işçilik ücreti olarak 2250 TL ye anlaştık. Bunun için evin bacasını yapacak, havuzu onaracak, sondajın üstüne 2*4 m lik bir kulübe yapacak ve evin kenarlarını kaplama taş yapacak, hayırlısı yarın gelip evin duvarlarına başlayacak. Usta gidince babamla ben çapa motorunun bujisini değiştirdim dün servisinden almıştım sonunda çalıştırmayı başardım, bujiyi takınca bir çekişte çalıştı, demek ki her hafta çalıştırmak lazım. Babamla daha sonra dün Ostim den aldığım 3 adet kablo makarasına cevizlerin 6 sırasını sardık ve depoya koyduk, gayet güzel oldu. Üzerlerine hangi sıra olduklarını da yazdım, baharda damlama boruları sermek istediğimizde çıkarıp sereceğiz, bana 3 adet daha lazım, böylece damlama borularının hepsini sarmış ve depolamış olacağım. Bahçeye çok yağmur yağmış yine yukarıdan sel gelmiş ben su yoluna tahtadan direnaj yapmıştım su onu da yıkmış demek ki daha sağlam yapacağım çünkü önüne toprak toplamış. Bahçeyi traktöre sürdürmesem ne olur ki? |
![]() |
![]() ![]() |
|
|