166. Bu gün 28 Ağustos 2014 Perşembe doğum günüm. Sabah erkenden kayınpedergille bahçeye gittik işimiz tarhana yapmak, hemen kumlu olan konteynırın önündeki kilit taşını temizledik. Bende sulamayı açtım. Bu gün ağaçların sulama günü, dün Kazım CIBIR’la görüştüm sulamayı 15 güne çıkar ve en son 15 Eylül de su ver ve sulamayı kes dedi. Ben daha sonra aşağıdaki cevizlerin altındaki otları temizlemeye başladım ot çok ve kalınlaştığından dolayı zor oldu ancak 1,5 sırayı yapabildim, baktım belim ağrıyacak gibi bıraktım, konteynırdaki dolabı monte ettim, anlaşılan iş daha çok, bir kısmını kış gelmeden bitirmek gerekiyor. Öğlen arasında kamerayı kontrol ettim gece hiçbir şeyi görmüyor ve gündüz de seçmesi çok zor çünkü çözünürlüğü az. Bence önümüzdeki sene güneş enerjisi ile çevre aydınlatma yapmak ve ev ile deponun aydınlatmasını da buna dahil etmek suretiyle kameraları daha yakın mesafeye koymak hatta internet üzerinden yayın yapacak şekilde sistemi kurmamız lazım
167. Sabah ezandan sonra yola çıktım saat 06,00 da bahçeye vardım ilk işim sebzelere su vermek oldu öğlen 11,00 e kadar su verilecek. Bu günkü işim cevizlerin dibinin otunu almak ve dış kapıyı yapmak bunun için saat 09,30 a kadar ancak 2 sıranın otunu alabildim çünkü otlar kalınlaşmış yaptığım yer otların en çok olduğu yerdi diğer sıralar daha kolay olacak aslında, iyi bir çapa bulmak lazım, biraz ağır olacak mesala keser ile güzel ot alınıyor. Ancak oturarak ve tek elle yapmak zorundasın bunun yerine ayakta ve 2 elle yapmak daha kolay olur. Saat 11,00 den sonra 1,5 saat kapının sağını yaptım bunun için ustalar kenarlara kırmızı kaldırım taşı koymamışlar ben artanlardan oraya koydum bunun için yaptıkları betonu kaldırdım ve bir el arabası harç yaptım, kilit taşlarını yerleştirdim ve sağ taraf bitti öğleden sonra saat 16,00 gibi diğer tarafı da aynı şekilde yaptım, sonra telleri çektim ve bağladım. Sağ tarafta 1 m kadar tel eksik geldi onu da yan komşudan istedim ondan aldım ve hava kararmak üzereyken kapıyı bitirdim saat 16,00 dan 19,30 a kadar meyve ağaçlarına ve asmalara su verdim artık ayın 15 den sonra su yok. Bir gün önce Enerjisa’dan aradılar elektriği 380 V çıkarmak için, yeniden dilekçe vermem gerekiyormuş, bunun için benden dilekçe, yapı ruhsatı ve onaylı güç artırma projesi istediler. Ben de Elektrikçi yi aradım o da yaparız ancak proje için 300 TL lazım dedi, bende tamam dedim. Bakalım yeniden dilekçe vereceğiz ve onlarda elektriği 380 Volta çıkaracaklar, tabi bu biraz zaman alacak, çünkü gelip voltaj kontrolü yapıyorlarmış bizde ütü, fırın kuyu motorunu çalıştıracağız yan komşular da dahil.
|