161. Bu gün 12 Ağustos 2014 Salı. Sabah erken kalkamadım saat 08,30 da kepçe gelecekti ben 07,20 de bahçedeydim ustalar gelmiş ve işe başlamışlar. Daha sonra kepçeci abi geldi 1 saat çalıştı ve ince kumu serdi. Sonra ustalar kumu düzeltip taşı döşemeye başladılar. Bende bu arada Ayaş’a gittim ve veterinerden ev ilaçlaması için ilaç aldım, akşam evin içini ve dışını bir güzel ilaçladım evde pire ve tahta kurusu var. Bir hafta sonra tekrar bir kez daha yapacağım veteriner çeşmeye gitmeyin yoksa eve pire
vb getirirsiniz dedi. Suyumuzu tahlil ettirmemiz lazım. Saat 17,00 gibi son ölçümü yaptık ve Özkul Karo’dan kalan taşları da istedik, yarın getirecekler, ayrıca taşların üstüne 2 m3 0 kum mil kum gelecek. Bu gün Ayaş’ta Ziraat Mühendisi ile karşılaştım kimyasal kullanmadan önce bizle irtibata geç ve Eylül 1-5 arasında suyu vermeyi kes dedi. Çünkü sürgünlerin odunlaşması ve kışa donlara hazırlıklı girmesi gerekiyormuş, su vermeye devam edersen gelişmesini sürdürdüğünden dolayı sonbahar donlarından zarar görüyormuş. Bu gün yine yan komşu ile beraber Beypazarı Karayollarından Ali beyle görüştük büzü açmak için bir ekip göndereceğini söyledi.
162. Bu gün 13 Ağustos 2014 Çarşamba. Sabah 06,30 da bahçeye vardım bu gün cevizlerin sulama günü toplam 9,5 saat ortalama 80 lt su vermişim. Akşam 20,00 den sonra Muhterem su istedi 3 saat dedi ama kameradan bakacağım kaç saat aldığını. Kilit taşı ustaları 08,00 de geldiler bayağı iş yaptılar Gezerler ticaretten 2 m3 kilit taşı üstüne kum ve 3 adet çimento ve 1 adet beton direk geldi. Akşam saat 17,30 gibi Özkul karodan kalan kilit taşları geldi.
163. Bu gün 17 Ağustos 2014 Pazar. Sebzelere ve asmalara su verdim ve ev ile konteynırı ilaçladım.
164. Bu gün 20 Ağustos 2014 Çarşamba. Şükran’la birlikte sabah erkenden bahçeye vardık bu günkü işimiz evin temizliği çünkü iki defa evi komple ilaçladım. Evin temizliği iyi oldu. Bende tekrar evin dışını 2 kuşak olacak şekilde yeniden ilaçladım.
165. Bu gün 23 Ağustos 2014 Cumartesi. Bahçeye vardığımızda kayınbiraderle beraber ilk önce demir kapının beton direklerini diktik, bu öğleni buldu. Daha sonra kurusun diye bıraktık Halil babamla evin merdivenine bakarken 2-3 saat içerisinde onu da yaptık, bu arada ben ilk defa el kesme makinasını kullandım, biraz dikkat etmek gerekiyor. Meyve ağaçlarını 2 saat kadar suladım bu arada armut meyve vermiş çiçekler meyveye dönmüş ama koparılacak çünkü sonbahar geliyor 2 hafta sonra sulamayı keseceğim. Karasinek ilacı yapmam lazım çünkü yemek yedirtmiyorlar.