View Single Post
Eski 11-02-2015, 11:35   #149
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
Bende aynen katılıyorum size. Neden derseniz? İleriki zamanda bahçeyi traktörle sürdürdüm daha sonra yağan yağmurlar nedeniyle bahçenin alt tarafında yarıklar oluştu. üst bahçede yoktu çünkü onların toprağı sertti ve üzerinde kısa otlar vardı. Benim bahçenin üst toprağı yumuşak olunca gelen biraz sel bile üst toprağı götürdü. Ben de önlem almak için halen düşünüyorum ve çok araştırdım. Bence; biz toprağı niye sürdürmek istiyoruz; çünkü, bahçede ot olmasın ve çoğu kişi için güzel gözüksün. Aslında cevizlerin dibini elle yolsak sonra kalan küçük otları elle veya çapa makinasıyla çapalasak, ağaç aralarını çapa makinasıyla çapalasak veya motorlu tırpan ile otları tohum vermeden kısaltsak daha iyi olur. Böyle yaparsak; erozyonu önlemiş oluruz ve ilkbahar erken donlarında da bir miktar ağaçları korumuş oluruz. Hem böylelikle yeşil gübre olan yonca, fiğ gibi bitkiler ağaç aralarında yetiştiriebilir. Bunun bence sakıncası tarla faresi çok oluyor ve özellikle baharda o bölge nemli kalabiliyor. bunun içinde falcon'un fare kovucuları var ve nem içinde otların tırpanla kısaltılması çözüm olur gibi geliyor.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön