View Single Post
Eski 08-02-2015, 22:42   #141
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
168. Bu gün 06 Eylül 2014 Cumartesi. Sabah erkenden bahçeye geldik bu gün itibariyle sulamayı 10 güne indirdim en son 16 da sulayacağım ve artık suyu keseceğim.
169. Bu gün 09 Eylül 2014 Salı. Öğleden sonra Sincan’daki …. Elektriğe gittim amacım evin elektriğini 220 Volt tan 380 Volt a çıkarmak, daha önceden Enerjisa ya dilekçe vermiştim, onlarda güç artırım projesi, bahçe tapusu ve yapı ruhsatı, işle beraber yeniden dilekçe verin demişlerdi, bunu anlattım. Oradaki kişi de Enerjisa bu hattı çekmez çünkü ekonomik değil ancak siz çekerseniz kabul ederler dedi, o da çok pahalıya mal oluyor sonuçta yeniden sorup bana bilgi verecek ona göre hareket edeceğiz
170. Bu gün 11 Eylül 2014 Perşembe. …. elektrikten aradı, bana Enerjisa daki yetkililerle görüştüm, sizin bahçeye 380 Volt elektriği kendileri çekemezlermiş çünkü ekonomik değilmiş, belki köy gibi bir yer olsaydı olabilirdi, ancak kendi imkanlarınızla yaparsanız olabilir demişler, bende proje çizdirmekten vazgeçtim. Devlet teşvik vereceğine bu işleri düzenlese daha iyi olur.
171. Bu gün 13 Eylül 2014 Cumartesi babamla beraber bahçeye erkenden vardık bu günkü amacımız tavuk kümesini yapabildiğimiz kadar yapmak sabahtan işe koyulduk tahtaları ayağa kaldırdık ve ayaklarına beton attık. Bu işlem bayağı zaman aldı, bu gece burada kalmaya karar verdik. Ertesi gün de tavuk kümesini yapmaya devam ettik, ancak tahta yetmedi. Ben tutmayan ceviz ağaçlarını saydım 19 adet tutmamış, bunu Kazım CIBIR kasım ayında değiştirecek. Geçen hafta içinde yağmur şiddetli yağmış ve yine sel gelmiş yan komşunun bahçeden girmiş ve bizim ortasından devam etmiş bahçeden böyle giderse çok toprak kaybı olacak buna bir çare bulmamız lazım benim aklıma gelen arpa veya buğday ekmek bunlar su erezyonuna engel olur gibi geliyor. Bahçede çok iş var bir türlü azaltamadım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön