View Single Post
Eski 02-02-2015, 21:12   #124
patara67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
148. Bu gün 01 Temmuz 2014 Salı. Savurdan sonra saat 03,30’da yola çıktım bahçeye vardığımda hava yeni aydınlanıyordu ve çok güzel bir koku vardı. Damlama sulama için muslukları ayarladım, sonra sulamada sorun var mı diye ağaçları ve asmaları tek tek dolaştım ve sabah serinliğinde üst taraftaki asmaların otlarını yoldum. Sonra saat;07,00 gibi uyudum 12.30 da kalktım, 2-3 saat sonra konteynırdaki dolabı monte etmeye çalıştım ve akşam saat 19,00 da evin önündeki meyve ağaçlarına koyun gübresi verdim ve çapaladım sonra alttaki asmalar otlar içerisinde kalmış onların bir kısmını yoldum. Daha önce sigortaya taktığımız zaman saati çalışmamış, elektrikçiyi aradım bana cihaz bozuktur diyor. Neyse….
149. Elektrikçiyi kaç defa aradım dedim ki bu zaman saati çalışmıyor, bana diyor ki saat bozuktur. Dün Ulus’a elektrikçiye gittim o malzemeyi aldığım yere kondaktörü 20 m kablo ile değiştirdim. Sabah 03,30’da bahçedeydim sobanın içinden bir tıkırdı geldi, bir baktım içine kuş düşmüş onu çıkardım, damlama sulamayı açtım sebzelere ve evin önündeki ağaçlara su verdim. Hayatımda ilk defa fasulye yetiştirdim, yaklaşık 1,5 kg oldu. Bahçemizin ilk mahsulü, akşama doğru 7 adet kabak ve biraz da marul koparttım, çok zevkliydi ve ilk ürünümüzdü demek ki yetiştirince oluyor.
150. Bu gün 10 Temmuz 2014 Çarşamba. Sabah 02,30 da yola çıktım bahçeye vardığımda hava karanlıktı ve el feneri ile ağaçların damlamasını açtım evi süpürdüm ve dışarıda biraz durunca 04,30 gibi hava aydınlandı. Saat 07,00 a kadar cevizleri dolaştım, toplam 20 ceviz tutmamış 3 adette aşı yerinden sürgün vermiş. Alttaki cevizlerden dibi ot olanları temizledim oruç olduğumdan dolayı eve girdim ve saat 10,00 da kalktım suyu ağaçlardan kesip sebzelere verdim. Bu gün yine 7-8 kabak, 1 kg civarında fasulye ve marul aldım. Alttaki asmalar ottan kaybolmuş yarıya kadar otlarını yoldum, mısırları çapaladım. Çatıya çıktım sobanın içine kuş düşmesin diye bacanın deliğini kapattım sabah eve geldiğimde 3 kuş ölüsü vardı 1 tanede canlı çıkarmıştım saat 16,00 gibi ağaçlara tekrar su verdim saat 21,00 e kadar.
151. Bu gün 13.07.2014 Pazar. Sabah 08,30 da Aksel tarıma gittim ve evin etrafındaki erik ve elmalar için gübre aldım bunu her ağaca 2 bardak olacak şekilde verdim. Yalnız dut ve kirazlara veremedim yetmedi. Bu gün sebzeleri ve meyve ağaçlarını, asmaları suladım. Alt sıralardan bir tanesinde bulunan cevizin yaprakları kurumuş nedenini anlamadım bende yaprak yanıklığı vardır diye fungisit (mantar ilacı) yaptım. Alttan 5-6 adet damlama musluğunu değiştirdim oruç nedeniyle hepsini yapamadım. Meyve ağaçlarını hortumlu su ile yıkadım diplerine de gübre erisin diye su verdim. Bu gün 5 kg kabak, 1,5 kg fasulye, 2 salatalık, marul aldım. patlıcan çiçek açmış.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön