View Single Post
Eski 04-02-2015, 22:26   #131
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
156. Bu gün 25 Temmuz 2014 Cuma sabah 05,00 te bahçeye vardım ve 06,30 a kadar ceviz çöğürlerinin otunu yoldum sonra uyudum ve 11,00 de Kazım CIBIR geldi cevizlerin budamasını yaptı. Kazımın söyledikleri;
- Ağaçlara mümkün olduğu kadar kimyasal gübre ve ilaç verme
- Sonbaharda 2 kova hayvansal gübre at ve karıştır
- Bundan sonra amacın toprağı yumuşatmak olsun bunun içinde çiftlik gübresi ve yeşil gübre kullan
- Hümik asit çok gerekmez
- Damlama borularını ağacın etrafına yuvarlak yap
- Ağustosun 20 de su vermeyi kes ki ağaçlar kışa olgunlaşmış olarak girsinler
- Şimdi lider dal bıraktım baharda onlara şekil vereceğiz
- Aşının üstünden sökmeyenler dibinden sökmüş dip sürgününün bir tanesi uzasın gerekirse ona aşı yaparız olmazsa konuşuruz sonbaharda yeniden dikeriz
- Meyve ağaçlarını yer değiştirmene gerek yok onlar suyu verdikçe altı taş ta olsa kökler gider hem bu ağaçlar kazık köklü değil yanlara doğru gider sen bunlara hayvansal gübre ver yeter dedi
- Kiraza hiç kimyasal gübre verme hatta hayvan gübresi de verme çünkü kiraz sevmez en iyisi yapraktan gübre vermektir
- Havuza kamyon bırandası ser o seni 10 sene götürür
- Bordo bulamacı iyi ondan bir şey olmaz ya sonbaharda veya bahar gözler uyanmadan şubat gibi yapabilirsin biz 3 defa yapıyoruz
- Bu sene budadık önümüzdeki sene moral meyvesi bırakacağım ondan sonraki sene ağaçlar meyveye yatacak
- Misinalı motorlu tırpan ile otları yukarıdan aşağı tırpanla o aynı zamanda yeşil gübre olur
- Tavuk yumurtası 3 gün durur bir şey olmaz
- Hindilerin kıçını yağlarlar yoksa ölür

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön