157. Bu gün 29 Temmuz 2014 Salı. Saat 13,30 da bahçeye geldim meyve ağaçlarına yaprak gübresi ve belli ağaçlara demir ilacı verdim. 2 hafta önce verdiğim demir ilacı işe yaramış yaprakları sarı olan erik ve elmalar yeşile dönmüş yoksa bu ağaçlar neredeyse kuruyacaktı,
158. Bu gün 03 Ağustos 2014 Pazar. Sabah erkenden kayınbirader, ben ve Halil Babam bahçeye saat 07,00 de vardık. İlk önce saat 12,00 ye kadar giriş kapı demirlerini söktük, oldukça zorlayıcı bir işti. Sonra evin arkasındaki su hattını kazdık yerin altına aldık ve aynı hattan biraz daha ileriye konteynıra elektrik hattını kazdık ve onu da yer altına aldık. Daha sonra evin yanındaki kumu yaklaşık 10 el arabası havuzun içine boşalttık. Bu arada sabah 07,00 – 12,00 arası sebzelere ve 15,00 – 20,00 arası tüm ağaçlara su verdim.
159. Bu gün 07 Ağustos 2014 Çarşamba. Dün kepçeci abi ile görüştük bana yarın gel dedi. Sabah ezandan sonra yola çıktım ve damlama sulamayı açtım 2-3 saat kadar sebze ve asmalara aktı daha sonra kepçeci geldi ve kilit taşı yapacağımız yerleri düzledi, güzel oldu, ona 3 adet te ağaç çukuru açtırdım ve sökemediğimiz beton direkleri söktü. İş bitince bende Özkul karoyu aradım ve onlarda yarın 2 kamyon göndereceklerini söylediler. Kepçeci abi de kum getirecekti bende akşam orada kaldım ve ertesi gün ilk önce taşlar geldi, onları indirdik daha sonra 2 kamyon kum (0-3 ) geldi akşam kaldığımda 12 saat boyunca cevizlere su verdim. Kilit taşını yapacak ustayı aradım malzeme tamam dedim o da benim işçiler uygun olunca seni arayacağım dedi. Dönerken Ayaş’a uğradım Gezerlerden 15 adet çimento ve 2 adet direk siparişi verdim, bir de 2 adet ortası delik baca tuğlası aldım onunla su soğutmayı deneyeceğim.
160. Bu gün 11 Ağustos 2014 Pazartesi. Sabah namazdan sonra yola çıktım. Sebzelere su verdim evi süpürürken kilit taşı ustaları geldi. Nasıl yapacaklarını konuşurken, ilk önce bordürleri döşeyeceğiz dedi, bende bir daha getirtemem diye kepçeciyi aradım ve 2 kamyon toprak ile bir kamyon kum getirmesini söyledim. ilk önce toprağı bir abi getirdi toprak çok güzelmiş mis gibi kokuyor et toprak ve kahverengiymiş toprak evin önüne dökülüyor ileride bahçe olacak. Öğleden sonra 1 kamyon kum geldi. Bu arada ustalar bordürleri döşemeye başladılar. Ben onlara yemek ve çay yapıyorum. Öğleden önce ve akşama doğru cevizlerin diplerini ve çok büyük otları almaya başladım.
|