![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2014
|
152. Bu gün 15 Temmuz 20014 Salı. Sabah 02,30 da yola çıktım sabah vardığımda 03,20 di. Cevizlerin suyunu açtım hava aydınlanınca cevizleri dolaştım iyi ki dolaşmışım çünkü dipleri ot olmuş ve en alt sırayı iple bağlamamıştım damlama delikleri kaymış onları iple bağladım zaten saat 07,15 oldu ve hava sıcaklaşacağından dolayı eve girdim. Bu gün cevizler 10 saat sebzeler 7 saat sulandı. Akşam 18,00 ile 20,30 arası alttaki asmaların otunu aldım tabiî ki hepsini bitiremedim ottan zor buluyorum asmaları. Bu ramazanda her 3-4 günde bir asmalar için sebzeler ve evin önündeki ağaçlar için gitmek zorunda kaldım buraya bir sulama zaman saati lazım o olursa haftada bir giderim daha iyi olur çünkü sıcak ve ramazanda zor oluyor. 153. Bu gün 18.07.2014 Cuma. Sabah ezanından sonra bahçeye vardım. İlk işim evin önündeki ağaçların ve asmaların damlama sularını açmak oldu saat 12.00 den sonra da sebzelere su verdim saat 21.00 e kadar. Yalnız damlama boruları 20 cm bir delik olanı 50-60 m den fazla yapmamak lazım yoksa sorun çıkıyor, ya basınç az geliyor ya da 50 m den sonra damlama yapmıyor. Cumaya gittim 15 kg kabak topladım, 3 kg da fasulye 4-5 marul 5-6 salatalık aldım. İlk defa domates meyve vermiş elma büyüklüğünde bir tane vardı, patlıcanlar da meyve vermeye başlamış, kırmızı biber dökmeye başlamış, dolmalık biber de başlamış, hatta bu gün 7-8 adet topladım. Asmaların otunu bitirdim üsteki sıraya diktiğim ceviz çöğürlerinin otlarını yolmaya başladım yarım kaldı. 154. Bu gün 22 Temmuz 2014 Salı. Ceviz ağaçlarının sulama günü sabah 03,30 -09,00 arası ve 16,30 – 21,00 arası suladım diğer zamanda sebzeler sulandı. Bir gün önce Ulus’tan yaprak gübresi (mikro elementler) ile demir gübresi aldım. Sabah erkenden yapraktan mikro elementleri meyve ağaçlarına uyguladım. Akşam da saat 19,30 da demir gübresini uyguladım meyve ağaçlarına yaprakları sararmış olan şeftali, erik, elma, 2 kiraz duta yaptım. Asmalarda sulandı. 155. Bu gün 24 Temmuz 2014 Perşembe. Sabah 09,00 da evin kapısını takmaya İkon’dan 2 usta geldi. Kapıyı ve sinekliği taktılar mutfak dolabının ayarlarını ve altındaki fayansları çıkardılar iyi oldu bende sabahtan sebzeleri suladım. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|