View Full Version : Selluka (Vigna caracalla)
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Sayın Elfogi sıranı kaptırma sonra bir yerde rastlarsan bu bitkiye çok üzülürsün. Ben öyle sabırsızlanıyorumki inanamazsın. Bu arada Papatyam çok teşekkürler beni listeye yerleştirmişsin.
Oh nihayet selluka yine ilk sırada. Herkese teşekkürler.
papatyam
02-02-2007, 13:03
sevgili ada senin ne kadar istekli olduğunu çok iyi biliyorum az kaldı sabret
İnşallah beninde sellukam olacak ve söz veriyorum son tohumuna kadar paylaşacağım. TABİ TOHUM FİDANA FİDAN TOHUMA DÖNÜŞÜNCE.
Papatyam sana latin tohumu göndermişmiydim? Gönderdiysem toprakla buluştur bence. Ben geçen hafta küçük plastik bir bardağa ektim salonda sıcak ortamda 4 günde çimlendi.
Sayın Ada
ASlında Kokulu Çiçekler Merakım Çok .Çok istiyorum.
Banada göndermiştin Latin Tohumu Hemen ekeyim Ozaman.
papatyam
03-02-2007, 09:16
Papatyam sana latin tohumu göndermişmiydim? Gönderdiysem toprakla buluştur bence. Ben geçen hafta küçük plastik bir bardağa ektim salonda sıcak ortamda 4 günde çimlendi.
evet ada gönderdin , bu gün eve gider gitmez hallederim teşekkürler hatırlattığın için
diğer tohumları da eksem sorun olurmu
Papatyam sarıcı olanlar için erken diye düşünüyorum. İstanbul İzmir e göre daha soğuk sarıcıları ben nisan mayıs gibi ekiyorum zaten çok hızlı büyüyorlar.Günde 5-10cm boy atıyorlar.
Sn Elfogi sizin memleket daha soğuk tahminimce. Siz ekmediyseniz Şubat sonu gibi ekin derim. Bu arada sizin japon feneri ne durumda?
ÖNEMLİ:TOHUMLARI ÇİMLENDİRİRKEN ÜZERİNE STREC FİLM ÖRTTÜM HERGÜN AZICIKTA OLSA SU VERDİM.
Ferda Ülkümen
03-02-2007, 14:55
Unutmadan yoklamaya katılayım! Buradayım:)
Ben de bugün rozet,_petunya,_aslanağzı tohumlarımı ektim.
Ferda Hanım yoklamayı kaçırmayın bu selluka bir daha bulunmaz. Memet Bey olmasa bulmak mümkün olmayacak.
Sayın Ada Henüz bir hareket yok .Buralar baya soğuk kar var .heryer bembeyaz.
Ekeli çok olmadı mı ? Elinde hala tohum var mı ? Sarıcıları nisan mayıs gibi ek bence. Ben Japon fenerini hem suda bekletip hem de toprakla iki şekilde de çimlendirdim. izmir daha yeni gördü kışı tabi buna kış denirse!
bahcıvan
03-02-2007, 18:46
Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Ben epeydir yazmıyordum fakat hergün burdayım ve selluka tohum sıramda bekliyorum :)
Anlaşıldı ki yazmam gerekecek, sellukamı kimselere kaptırmam :)
Papatyam' a çok teşekkür ediyorum dostluğu ve benim sıramı koruduğu için.
Bu arada benden sonra üye olan arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum.
Ve bundan sonra çoğaltmaya çalıştığım ful çiçeğini de inşallah birgün paylaşırız.
Ferda Ülkümen
03-02-2007, 21:59
Ferda Hanım yoklamayı kaçırmayın bu selluka bir daha bulunmaz. Memet Bey olmasa bulmak mümkün olmayacak.
Farkındayım ve buradayım arkadaşlar.
Ben epeydir yazmıyordum fakat hergün burdayım ve selluka tohum sıramda bekliyorum :)
Anlaşıldıki yazmam gerekecek, sellukamı kimselere kaptırmam :)
Ve bundan sonra çoğaltmaya çalıştığım ful çiçeğinide inşallah birgün paylaşırız.
Bahcivan hosgeldin,
Seni tekrar burda gordugume sevindim.
Gorusmek uzere,
bahcıvan
04-02-2007, 22:02
Sevgili Hüseyin bey hoşbuldum :) Ben de sizleri özleyip geldim. İnsan ne kadar kızıp, gücense de sevdiklerinden çok uzun zaman ayrı kalamıyor. Nasıl ki ağaçlar çiçekler sonbaharla beraber yapraklarını döküp kurusa da, ilkbaharda yeniden yeşeriyor. Öz kurumadığı sürece yeşermeye çiçeklenmeye devam ediyor. Benim öz de tam kurumamış demek ki :)
Ben de sizlerle olmaktan mutluyum :)
bitkiseli
05-02-2007, 00:56
Allah'tan acil şifalar diliyorum.
En kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle.
Yapabileceğimiz bir şey varsa lutfen bilelim.
Sağolun, "insanın neresi ağrırsa canı oradaymış" bu günlerde üzerimizde kara bulutlar dolanıyor eşim de bacağını incitmiş yürüyemiyor, allah kimseye sağlık derdi vermesin başka hiçbir şeye benzemiyor.
bitkiseli
05-02-2007, 01:07
Hayrola geçmiş olsun..
Tam balıkçı'ya 150 mesaja ulaşmadan listeye kabul etmiyoruz diye espri yapacaktım baktım Bitkiseli daha 50 mesajı yeni geçmiş..
Mesajı ilk okuduğumda çok bozuldum, allah dan çabuk toparladım, bir de ismimi listede görünce iyice kendime geldim.
50 Mesaj diye küçümsemeyin önce bir iyileşeyim sonra da selluka tohumlarım gelsin o zaman kim tutar beni.
bahcıvan
05-02-2007, 02:51
Geçmiş olsun bitkiseli. Eşine de sana da acil şifalar dilerim :)
papatyam
05-02-2007, 07:50
Anlaşıldıki yazmam gerekecek, sellukamı kimselere kaptırmam :)
Ve bundan sonra çoğaltmaya çalıştığım ful çiçeğinide inşallah birgün paylaşırız.
Seni hiç unutur muyum Feriha Abla'cım?
eekem küm.. tohum toplama bu hafta sonuna kaldı...
Canınız Sağolsun.Biz bekleriz.Yeterki tohumlara bir şey olmasın.
lerdemir
05-02-2007, 21:37
Geç olsun da güç olmasın...
Bu arada sevgili memet tüm forumun tohum ve çelik tedarikçisi oldu iyice.
Sağ olsun, var olsun... Tekrar teşekkürlerimizle...
Sevgili Memet, mum çiçeği çelikleri sapasağlam bir biçimde baharı bekliyorlar boy atmak için; ayrıca selamları var hepsinin... :)
Arkadaşlar memetin şımarma eğilimleri olabileceğini göz önüne alalım ve fazla üstüne gitmeyelim..
papatyam
06-02-2007, 09:37
Arkadaşlar memetin şımarma eğilimleri olabileceğini göz önüne alalım ve fazla üstüne gitmeyelim..
bu kadar ilgi bende de olsa bende şımarırım ;)
arkadaşlar bu siteyi, yeni keşfettim ve hemen katıldım,hemen arsızlık yapıp,selluka tohumlarımdan istiyorum sizden izmirde yaşayıpta nasıl oldu görmedim bilmiyorum.oysaki çok dikkatli incelerim.tam ekim zamanı şimdi
bitkiseli
08-02-2007, 13:34
Tohumlardan haber var mı?
Malinanın başka bir başlıktaki önerisi doğrultusunda tohum alacak arkadaşları gruplayalım..kargo masrafını halletmek için..İstanbulda bir arkadaş alsın tohumları diğerlerine dağıtımını üstlensin. Böylece sellukacılar görüşmesi yapılmış da olur..
İzmir kolay, diğer şehirleri de duruma göre bakalım..
papatyam
08-02-2007, 13:47
arkadaşlar memet beye bir teklifte bulundum sağolsun kendiside kabul etti İstanbul tohum dağıtımını ben yapacağım
Bol Şanslar.Dağıtımda kolay gelsin.
ben ankaradayim. heyecanla tohum bekliyorum. yardimci olabilirsem ne mutlu bana. benden baska ankarada tohum bekleyen war mi bilemiyorum malesef.:(
herkse kolay gelsin
sukranayalp
08-02-2007, 20:16
Sn Papatyam ben de sıraya giriyorum. Haberiniz olsun Selluka için.
Mine Pakkaner
08-02-2007, 21:05
Bu konuyu açarken önce yazdığım ilk mesaja (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=24295&postcount=1) bakıyorum da, bugün geldiğimiz noktayla kıyaslayıp kendimizle gurur duyuyorum. Selluka ve mum çiçeği aramızda böyle bir ağ kurulmasına sebep oldu, ne mutlu bize. Verdiğimiz emeğe, çabamıza değiyor çok sevgili agaclar.net gönüllüleri, doğa sevdalıları.
Sayın papatyam..
Acaba sizden rica etsem benide sıraya alırmısınız?...Tabi bir mahsuru yoksa...
lerdemir
08-02-2007, 21:41
Helal, işte böyle organize olunur.
Şimdiden teşekkürlerimle...
BenBen1967
09-02-2007, 03:07
PAPATYA beni unutma sakın aylardır tohumları bekliyorum :) ayrıca dağıtımı nasıl yapacaksın bu kadar meraklısı varken çok yorulacaksın çokk:)
Tohum ulaşınca, İstanbul'luların bir araya gelmesine ne dersiniz.. hem sellukacılar tanışmış olur..
papatyam
09-02-2007, 07:45
arkadaşlar merak etmeyin yorulmam , zahmet te olmaz seve seve yaparım dağıtımı :)
dağıtımın başlayacağı zaman yine buradan haberiniz olur özelime mesaj gönderirsiniz ,
papatyam
09-02-2007, 07:49
Tohum ulaşınca, İstanbul'luların bir araya gelmesine ne dersiniz.. hem sellukacılar tanışmış olur..
sevgili memet,
teklifin çok güzel ama benim bir sıkıntım var hatırlarsan dün söylemiştim ,
Papatyam
Allah Kolaylık Versin. Dağıtım Zor.
papatyam
09-02-2007, 08:45
teşekkür ederim elfogi ,
ama benim için değil ;)
lerdemir
09-02-2007, 09:44
Özel mesajlar ve telefon üzerine eve gelip paketi alıp, adrese teslim eden moto kuryelerle pek de zor olmayabilir.
Bu da olmasa bile, bu işi bu kadar gönülden üstlenen Papatyam'ın mutlaka bir bildiği vardır arkadaşlar... Şimdiden teşekkürlerimle...
papatyam
09-02-2007, 09:47
Özel mesajlar ve telefon üzerine eve gelip paketi alıp, adrese teslim eden moto kuryelerle pek de zor olmayabilir.
Bu da olmasa bile, bu işi bu kadar gönülden Papatyam'ın mutlaka bir bildiği vardır arkadaşlar... Şimdiden teşekkürlerimle...
evet sn.lerdemir
yoksa nasıl yaparım bu dağıtımı ( ama moto kurye değil )
arkadaşlar ankara'da benden başka tohum bekleyen yok mu? herkes istanbul'da mı? ben tek tabanca mıyım?beni de unutmayın lütfen!!!
papatyam
09-02-2007, 10:02
unutulmaz sın selluka'cım merak etme ;)
bahcıvan
09-02-2007, 11:34
Papatyam ben olmazsa gelip alırım bile. Hem seni tanımış olurum :) Yani beni dert etme, benim tohumu koy bir kenara. Gerisi kolay :)
papatyam
09-02-2007, 11:47
tamam bahçıvan :)
sn papatyam...
Bende size gelebilirim nasıl olsa emekliyim... :-) Artık vakit çok...:-))))...
özelle adres veya telefon bırakırsanız sizin uygun gördüğünüz bir gün için randevulaşabiliriz...size sıkıntı vermek istemiyeceğimi bilmenizi isterim...
saygılarımla.
papatyam
09-02-2007, 12:04
sn papatyam...
Bende size gelebilirim nasıl olsa emekliyim... :-) Artık vakit çok...:-))))...
özelle adres veya telefon bırakırsanız sizin uygun gördüğünüz bir gün için randevulaşabiliriz...size sıkıntı vermek istemiyeceğimi bilmenizi isterim...
saygılarımla.
özelden cevap vericem :)
Teşekkür sn papatyam takip edecem.
Sn Papatyam ben de sıraya giriyorum. Haberiniz olsun Selluka için.
Biz zaten sıraya girmiştik.
O sıra bozuldu mu? :p
yok sıra yerinde, selluka dağıtım şirketi bile kurduk..
papatyam
09-02-2007, 12:44
Yönetim Kurulu Başkanı : Memet
Genel Müdür : Papatyam
:p
Hayırlı olsun.
Darısı, diğer tohum,, fide, fidan dağıtım şirketlerinin başına. :D
papatyam
09-02-2007, 16:11
teşekkür ederim
lerdemir
09-02-2007, 21:10
Bu arada Türkçe'yi de katletmeyelim ama değil mi?
Ne o öyle "edecem", "vericem" Sayın Papatyam ve Sayın Emekli?
Güzel güzel "edeceğim"ler ve "vereceğim" var iken...
:)
papatyam
10-02-2007, 09:05
Bu arada Türkçe'yi de katletmeyelim ama değil mi?
Ne o öyle "edecem", "vericem" Sayın Papatyam ve Sayın Emekli?
Güzel güzel "edeceğim"ler ve "vereceğim" var iken...
:)
evet kusura bakmayın ben bunu hep yapıyorum :p
daha dikkatli olmaya özen göstereceğim
papatyam
12-02-2007, 08:25
memet , tohumlar toplandımı acaba ;)
bende heyecandan sabredemiyorum.. umarım hafta sonu toplamıştır, bugün gidip soracağım
papatyam
12-02-2007, 10:51
merakla ve heyecanla sonucu bekliyoruz :)
bitkiseli
12-02-2007, 11:30
Ne olur güzel haberler verin.:)
Tembellikten gene toplamamış..
Bu cumartesi garantili ben gidip toplayacağım
papatyam
12-02-2007, 15:08
hadi ya ,
aşkolsun yani arkadaşınıza ,
bir hafta daha bekleriz ne yapalım ,
bu arada illede şubat ayında mı ekmek lazım selluka tohumlarını
geçen sene süs bezelyesini bulduğumuzda mayıstı sanırım.. Daha vaktimiz var bol bol..
memet yardım lazımsa gelelim???? ;)
valla, bu kadar tembel bir arkadaşım var.... gurur duyuyorum onla...
o kadar üstüne gitmeyin canım. sadece bizim umutsuz arayışımızın büyüklüğünü anlayamamış olabilir. ;) bu kadar beklemişiz. bir hafta mı bekleyemeyeceğiz? üzmeyin kendinizi.
Ferda Ülkümen
12-02-2007, 22:08
Üzülmeyin,tohumlar iyice olgunlaşmış olurlar
papatyam
13-02-2007, 07:49
geçen sene süs bezelyesini bulduğumuzda mayıstı sanırım.. Daha vaktimiz var bol bol..
sorun yok o zaman :)
Sabır Sabır Ya Sabır
Güzel sellukalar cumartesi hazır
Kokusunu duyar gibiyim...:)
Merhaba arkadaşlar ; geçen sezon sellukamızdan 3 adet sağlıklı tohum alabildik 2 adetini hafta sonu ben diktim.1 adet tohumu izmir'de ortak bir yere dikelim teklifim tutmadı ; istanbul'a gönderebilirim,siz kim olacağına karar verin..
BenBen1967
13-02-2007, 14:34
Dağitim Ne Zaman Başliyor Beni Unutmayin
Selamlar bende buradayım beni unutmayın.
papatyam
13-02-2007, 14:55
adacım , tohumları geçen hafta ektim ( üç tane ) bir tanesi filiz vermiş :):):)
papatyam
13-02-2007, 14:59
önümüzdeki hafta kısmet olursa tohumlar bizde olur ,
tabi bu hafta memet tohumları toplarsa
HAYDİ HAYIRLISI. Ben balkona çıkardım malum İzmir kışı yaşamadan bahara dönüyor.Çok çabuk büyüyor.Bendekiler 10-15cm arası oldular bile.
Darısı sellukaya inşallah.
papatyam
13-02-2007, 15:10
HAYDİ HAYIRLISI. Ben balkona çıkardım malum İzmir kışı yaşamadan bahara dönüyor.Çok çabuk büyüyor.Bendekiler 10-15cm arası oldular bile.
çok güzel ,
bu sene İstanbula da kış uğramadı :)
benim çok kötü bir huyum var , tohumu topraka ekiyorum ya hergün o toprağı didik didik yaparım sürekli kurcalarım ,acaba birşey varmı filiz çıktımı diye bazen çıkan filizlerin kırıldığı oluyor ama ölmüyorlar ;)
Papatyam aslında kışın gelmemesi beni çok üzüyor ağaçlar yalancı bahara aldandı meyvemizi sebzemizi de etkileyecek. Yazın acaba kış mı olacak? Oğlum dengesiz havanın yüzünden sürekli hasta. Ne olacak böyle? Keşke hepberaber bişeyler yapsak.
papatyam
13-02-2007, 15:36
televizyondan görmüştüm ağaçların çiçek açtığını inanamamıştım , dün ve bugün farklı yerlerde gözlerimle gördüm inandım :( , kış bitmiş sayılmaz aslında mart daha gelmedi ama dediğin gibi keşke birşeyler yapabilsek .
Her Şey Zamanında Güzel
******* bu yıl kış hiçte olması gerektiği gibi geçmedi.tabi bu en çok bitkileri etkiledi kimi ağaçlar aldandı erken çiçek açtı, kimi yerlerde kuraklıktan mahsuller olgunlaşmadı.
Bu arada havaların sıcak gitmesinden olsa gerek, aldığım selluka da bir hareketlenme var gibi yavaş yavaş dalın üzerinde bulunan gözler kabarmaya başladılar, inşallah yakında patlarlarda yapraklarını görmeye başlarız.
Birşeyler yapalım, organize olalım ağaç ekelim marketlerde poşet tüketimimizi kısıtlayalım poşetimizi yanımızda götürelim mesela. BİRŞEYLER YAPMAZSAK ÇOCUKLARIMIZ BİZİM ŞİMDİ BİLE MUMLA ARADIĞIMIZ BİTKİLERİ TIPKI DİNOZORLAR GİBİ FİLMLERDE YAPAY OLARAK GÖRECEKLER YOKSA. Ben çok dolmuşum arkadaşlar kusura bakmayın. Ben böyleyim.
*sirius*
14-02-2007, 15:26
oleeeey yağmur yağıyor.
Bugün Ankara'da yağmurlu ;)
Rukiye Çetin
14-02-2007, 23:06
Bursada yaşayan varsa bendeki 6 selluka tohumunu paylaşabilirim.
Rukiye Çetin
14-02-2007, 23:08
sanırım şimdi ekmek gerekiyor, ben buradaki bir yazıdan öğrendiğim izmirde bir dernekten edinmiştim. İzmirde kızlar ağası hanın yanındaki çiçekçinin selluka diye sattığı bitki başka bir şey çıktı, fasulye gibi bişiydi:)))
elindeki tohumlar bizim selluka sandığımız süs bezelyesinin tohumları mı?
Yoksa, aradığımız vigna caracalla mı? Yani tohumlarını bulmaya çalıştığımız selluka..
Rukiye Çetin
15-02-2007, 12:33
esnaf derneğinden aldım o akasya tohumlarına benziyor
Bu durumda bizim de aldığımız süs bezelyesi sizdeki de.
Selluka sırasına girmenizi tavsiye ediyorum.
Sayın Rukiye Çetin sizdeki tohumlardan ŞÜKRANAYALP kullanıcısı istiyordu isterseniz ona özel mesaj gönderip önerin.
papatyam
16-02-2007, 10:46
Memet,
Büyük gün yaklaştı ;)
papatyam
16-02-2007, 10:47
Süs Bezelyesi tohumlarını ne zaman ekmek gerekiyor.
Aman sormayın, bu sefer bir terslik çıkmadan halletsek işi..
papatyam
16-02-2007, 12:07
İnşallah sorun çıkmaz :)
Ferda Ülkümen
16-02-2007, 12:08
Büyük günü heyecanla bekliyoruz.
Bol şanslar.Bu sefer inşallah olur.Hayırlı uğurlu olsun
Bu pazar oğlum 2 yaşına giriyor. Tohumlar elime geçince onun nasibine ekip ikisini bir büyüteceğim inşallah.
papatyam
16-02-2007, 14:31
Bu pazar oğlum 2 yaşına giriyor. Tohumlar elime geçince onun nasibine ekip ikisini bir büyüteceğim inşallah.
Allah nice sağlıklı mutlu yaşlara erdirir inşallah.
bahcıvan
16-02-2007, 15:33
Sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim oğlunuza. İnşallah oda babası gibi çiçek sever olur :)
bitkiseli
16-02-2007, 15:40
Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Memet bey arkadaşınıza sitemizden söz edinde oda ziyaret edip tohumları dört gözle beklediğimizi görsün:) bu sefer inşaallah
Sevgili Ada
Sevimli Ufaklığın doğum günü kutlu olsun.Nice yaşlara
caploonba
16-02-2007, 21:57
Bende memet abinin tavsiyesiyle selluka bölümüne girdim ve beğendim.Bende sıraya girdim.Ama en çok bitkinin 1 senelik olduğuna üzüldüm.
Bütün bölümü bir daha oku.. Selluka tek yıllık bitki değil..Aynı kökten her sene tekrar canlanıyor.Tohum alacağımız sellukanın kalın bir gövdesi oluşmuş.
sukranayalp
17-02-2007, 11:40
Tohum dağıtımları ne durumda?
Rukiye Çetin
17-02-2007, 11:48
öyleyse beni de sıraya yazarmısınız. bir yıldır selluka hayaliyle bekliyorum. Tohumlarımı ektim ve 5. günde sürmeye başladılar. Acaba yanlış mı ifade ettim, tohumlar fasülyeye yakın büyüklükte, siyah kahverengi çok sertti.
Siz tohumları nerden buldunuz.. Süs bezelyesi tohumu olduğunu mu düşünüyorsunuz..
Bunun ne olduğunu bilenler sıraya girsin...
tamam süre bitti .. 33 dakika bekledim kimse sıraya girmedi..
bundan sonra KPS sınavına başvuru yapanlar listeye alınıyor.
Memet Bey ben ben giriyorum.
bitkiseli
17-02-2007, 14:03
Evet selluka tohumu galiba
sukranayalp
17-02-2007, 14:07
Sn Memet, legümenlerin uzunluğunu söylerseniz ben de cevap vereceğim.
Şükran hanım selluka tohumlarını kaptık..
yanlız sorunumuz bitmedi, tohum çok ama tam kurumamış, biraz daha yutkunmaya devam edeceğiz.
bahcıvan
17-02-2007, 14:36
yanlız sorunumuz bitmedi, tohum çok ama tam kurumamış, biraz daha yutkunmaya devam edeceğiz.
Olsun bekleriz. Mart a kadar kururlar nasılsa :)
bitkiseli
17-02-2007, 15:14
Sabrın sonu selamettir, selluka inşaallah sonunda yüzümüzü güldürür
Tohum olsunda kurumayı bekleriz.
bunlar yaş olanlar..
Fazla yok..herbirinde onbeş yirmi taneden elli kadar tohum zarfı
Maşallah gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlar.Süpersiniz...:)
ben de siradayim tohumumuz olsun da kurumasini da herseyini de bekleriz. tebrikler memet bey ve tesekkurler!
bunlar yaş olanlar..
Fazla yok..herbirinde onbeş yirmi taneden elli kadar tohum zarfı
Fazla yok derken... Şaka değilmi ? Sn memet bey eğer mümkünse ''Sıraya giren arkadaşların dağıtımı bittikten sonra'' ; şayet elinizde fazladan tohum kalırsa , bir tanecik dahi olsa kabulümdür bilginize.
Gerçi ben bir tane selluka edinmiştim ama ,biliyorsunuz tohumdan yetiştirme zevki başka oluyor.Eğer olursa teşekkür ederim.
Not: Bugün sellukanın toprağını değiştirip , saksısını büyüttüm inşallah kötü bir süpriz yaşamam.
valla fazla değil işte, hepsi hepsi 500 700 civarı tohum kime yetecek bilmiyorum..
Şaka bir yana, izmirde olduğuna göre bir ara buluşuruz veririm tohum..
Fakat kurumasını bekleyelim önce
Ben kurutsam olmaz mı? Gelip alabilirim. Sizi çok mu sıkıştırıyorum? Heyecanımı anlarsınız umarım. Saygılar.
valla fazla değil işte, hepsi hepsi 500 700 civarı tohum kime yetecek bilmiyorum..
Şaka bir yana, izmirde olduğuna göre bir ara buluşuruz veririm tohum..
Fakat kurumasını bekleyelim önce
Teşekkürler ......
Ferda Ülkümen
17-02-2007, 23:33
Yaşasınnn...ben de kendimmi kurutsam acaba? diye düşündüm ama .....
bekliyelim bari.
Ferda Ülkümen
18-02-2007, 23:11
tohumların olgunlaştığı günü birinci geleneksel selluka bayramı yapalım
Memet sen de heyecanlısın herhalde!Bayramı ilan etmedin?
Arkadaşlar, ben Kırkharamilerin hazinesine girmiş Ali baba gibiyim.
Tohumları çeşitli şekilerde dizip, gruplayıp, boylarını falan ölçüyorum..
Zamanla yeryüzü katlarına döneceğim..
papatyam
19-02-2007, 08:22
Günaydın,
Memet merhaba,
Tohumların kuruması ne kadar sürer? dağıtıma ne zaman başlarız? kendi tohumumuzu kendimiz kurutsak olmaz mı?
Mine Pakkaner
19-02-2007, 09:07
Papatyam acele etmeyin :). Tohum kapsüllerini kurumadan açamayız. Dolayısıyla her kapsülde kaç sağlıklı tohum var bilemeyiz. Adil dağıtım için bu şart.
Yüze yüze kuruğuna geldik, az kaldı :)
papatyam
19-02-2007, 09:24
Mine Hanım,
Kapsüllü **** kapsülsüz tüm tohumların ekilmeleri için kuru olmaları şart mı?
Papatyam acele etmeyin :). Tohum kapsüllerini kurumadan açamayız. Dolayısıyla her kapsülde kaç sağlıklı tohum var bilemeyiz. Adil dağıtım için bu şart.
Yüze yüze kuruğuna geldik, az kaldı :)
Ferda Ülkümen
19-02-2007, 10:04
Sağolun mine hanım.Tohumların gölgede ve kapsüllerinde kurutulması gerektiğini hatırlatmanız iyi oldu.
lerdemir
19-02-2007, 10:21
Toohuummmmm, tohummmmmmm, tooo huuuummmmmmmmmmmmmm
:D
Kuruuuuu, kuuurrruuuuuuuuuuuu, kuuu rrrrruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:D
Sanatın sellukayla buluştuğu nokta.
Kaç tohum olduğunu tahmin edenler arasında yapılacak şekilişte, bu sanat eseri parçalara ayrılıp dağıtılacak
sukranayalp
19-02-2007, 10:40
Sn Memet , bizi uğraştırmak hoşunuza gidiyor anlaşılan.:p Burda toplam yaklaşık 80-90 arası legümen var, ve içinde de - her bir legümende 12 adet tohum olsa 1000-1050 civarında tohum çıkacak gibi görünüyor.
papatyam
19-02-2007, 10:42
50 kapsül desek ve kapsül başına 20 tohum olduğunu var sayarsak ortalama 1.000 tohum yapar.
ben kabaca 500-600 tohum sayıyorum..
lerdemir
19-02-2007, 11:00
Ben "nazikçe" 880 tohum saydım...:D
Zarf platformunda 44 adet zarf var. Herbirinde de 20 adet tohum:
20 x 44 = 880
Hesap bu şekilde...:p
ortalama 40 kapsül olduğunu düşünüyorum. içlerindde 15 tohum olduğunu düşünürsek:
40x15=600 civarı diyorum!
sukranayalp
19-02-2007, 11:07
Ama bazılarından 25 adet tohum çıkacağa benzer....
39 -40 kapsül olsa 39x15 =585 Tohum olabilir.
lerdemir
19-02-2007, 11:22
880 diyorum, 880.... ;)
papatyam
19-02-2007, 11:28
Tohumları ben dağıtacağım :)) çok heyecanlıyım :)))))
OOOo süper ...:)Size şimdiden kolay gelsin.
Arkadaşlar tohumları imha etmeyi öneriyorum, hep birlikte aklımızı oynatacak gibiyiz.
Mine Pakkaner
19-02-2007, 11:37
Şşşşt, daha sakin ...:))
Bir kısmını serada yetiştireceğim. Seneye elimizde anaç olsun.
Mine hanım tohumlara baktıkça ellerim titriyor artık, bir sene uğraştık bulacağız diye..
Ne güzel düşünmüşsünüz, bu demektir ki seneye inşallah tohum sorunu kalmıyacak.
Sn Mine hn. Bir sorum olacak ;selluka serada yetiştirilirse ne gibi avantajları olur? Mevsimlerden etkilenirmi ? Yani sera koşullarında herdem yeşilmi kalıyor ? Yoksa yine sonbaharda yapraklarını döküp bitki kış dinlenmesine geçicekmi.
lerdemir
19-02-2007, 12:49
Ne güzel düşünmüşsünüz, bu demektir ki seneye inşaallah tohum sorunu kalmayacak.
Sn Mine Hn. Bir sorum olacak: Selluka serada yetiştirilirse ne gibi avantajları olur? Mevsimlerden etkilenir_*mi ? Yani sera koşullarında her_dem yeşil_mi kalıyor ? Yoksa yine sonbaharda yapraklarını döküp bitki kış dinlenmesine geçecek_mi?
*: "_" işaretini "boşluk" olması gereken yerlerde belirgin olması amacı ile kullandım.
Boş bir anıma denk gelmesinden ötürü, sevgili arb73'ün affına da sığınarak bir hatırlatmaya vesile olmak istedim...
Saygılar.
Memet Bey Bunca bekleyene imha etmek demeyin herkes çok sabırsız. Selluka sizin sayenizde birçok ilde can bulacak. En güzelide kaybolan çiçekler sayfasından kurtulacak. TEŞEKKÜRLER...
*: "_" işaretini "boşluk" olması gereken yerlerde belirgin olması amacı ile kullandım.
Boş bir anıma denk gelmesinden ötürü, sevgili arb73'ün affına da sığınarak bir hatırlatma vesilesinde bulunmak istedim...
Saygılar.
Mesaj alınmıştır.
Saygılar....
Mine Pakkaner
19-02-2007, 16:49
Sayın Arb73, serada yetiştirme derken, serada fideyi yetiştirip sonra dışarıya alacağım. Malum yazın o sıcakta serada ölür. Dışarıda kuytu bir yerde araziye dikmeyi düşünüyorum. Böylece daha güzel gelişecek. Bakalım, hele bir kurusunlar da :)
Evet, profesyonellere öncelik verip, kalanlardan da bizlere 3-5 tohum dağıtmak daha iyi olur.
Merhabalar
Uzun zamandır siteyi ziyaret edemedim. Üzgünüm
Oldukça fazla gelişmeyi kaçırmışım sanırım.
Tohumların bulunmasına çok sevindim umarım herkes aklını kaybetmeden toprağa kavuşurlar.:rolleyes:
Heyecanınız harika :p
Saygılar....
Kavuşacakları kesin sahiplerine ulaşacak.Her yer mis gibi olacak.Sellukayla dolacak.Oley ...:)
papatyam
21-02-2007, 12:20
Memet,
Tohumlar ne durumda.
Şimdilik bekliyorum.. sanki biraz sararma eğilimindeler.
bir kaç olgunlaşmış tohum..
Bu arada, Praecox dışardan selluka tohumu almıştı. Onlar ne durumda acaba?
papatyam
21-02-2007, 12:41
selamları var..
İlahi Memet :D
papatyam
21-02-2007, 12:43
Beklemeye devam.
ufuksinel
21-02-2007, 15:10
Kışı göremeden bahara ulaşıyoruz neredeyse. 2007 selluka ekimleri başladığında tohumlardan talep ettiğimi söylemek istedim. Çocukluğumun İzmir çiçeklerini İstanbulda yetiştirmek ayrı bir keyif.
listeye beni de dahil ederseniz sevinirim.Selamlar
lerdemir
22-02-2007, 11:39
Sevgili memet,
Şu bizim tohum sayısı tahminlerimizde hangimiz gerçeğe en yaklaştık acaba, çok merak ediyorum da...
Lerdemir , kırkyedi tohum zarfı var. Her birinde onbeş yirmi arası tohum. Boş çıkan tohumlar olabilir.. 600 civarı tahmin ediyorum.
lerdemir
22-02-2007, 12:13
Hmmm...
Yok yok, bence 880 tane var. :p
Kesin...:D
Rukiye Çetin
22-02-2007, 13:40
beni de listeye eklediniz değil mi?
sabırsızlıkla bekliyorum
Kıskandırmak gibi olmasın ama benimde artık selluka tohumlarım var Memet Bey in sayesinde. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
bitkiseli
23-02-2007, 14:55
Amin :)
Nasıl mutluyum bilemezsiniz.
sukranayalp
23-02-2007, 15:45
bize ne zaman ulaşacak acep?
papatyam
23-02-2007, 15:47
Sevgili Ada, çok sevindim senin adına.
Adabayrakoğlu buraya kadar gelip, bir de elinde tohum yükü paketler olunca, artık olgunlaşmış iki tohumdan birini verdim..Cazip teklifi geri çevirmem mümkün değildi. Tohumlar şimdilik iyi durumda kuruyacak bakalım yakında.
papatyam
23-02-2007, 15:48
Şükran Hanım, Memet Bey tohumların kurumasını bekliyor bir an önce kurusalar da bizde kavuşsak artık.
bitkiseli
23-02-2007, 15:49
Nasıl mutluyum bilemezsiniz.
Tohumlarınız kurumuş mu?
Bitkiseli, Adabayrakoğlu bir çuval tohumla gelince, artık elde olan kuru bir tohumu verdim.
Ne yapalım hemşerime biraz iltimas geçtim..Getirdiği tohumları görünce.
Sevgili Ada Kapmışsınız Sellukayı
Sizin Adınıza Sevindim.Eee Artık Darısı bizlere
Sağolsun Memet Bey in sayesinde tohumlara kavuştum. Elfogi gerçekten darısı başınıza.
bahcıvan
25-02-2007, 12:16
Sevgili adabayrakoğlu, hayırlı olsun. Darısı başımıza :)
Sayın Bahçıvan Memet Bey in çabaları sayesinde sellukasız bahçe, balkon kalmayacak. Sabır sabır ya sabır.
bitkiseli
25-02-2007, 14:55
Sayın adabayrakoğlu, tohumlar mehmet beyde kuruya dursun, tohumlara ilk kavuşan olarak sizden de güzel haberler bekliyoruz artık
Bende sabırsızlıkla bekliyorum. Ah şimdi çimlenmesini beklemek var. Olsun bekleyebileceğim tohumlarım var o da yeter. Sizin pasiflora tohumlarını yarın postalayacağım. Saygılar.
bitkiseli
25-02-2007, 20:20
Haklısınız bizim çimlenmesini bekleyebileğimiz tohumlarımız bile yok:(
biz kendi halimize yanalım:D
pasiflora için tekrar reşekkürler.
AAAA aşk olsun tohumlarınız çok güvenilir bir yerde sadece kurumayı bekliyor. Benim bu siteyle tanışma sebebim selluka yani selluka ararken bu siteyi buldum ve bırakamıyorum. Halinize yanacak bişey yok.
bitkiseli
25-02-2007, 20:37
Ben tohumların ne kadar emin ellerde olduğunu biliyorum canım sadece tohumlara acındırıyorum kendimi nasıl dörtgözle beklediğimizi görsün de çabucak kurusun, çimlenirken de bizi üzmesin :)
Evet çok nazlı çimleniyor. Tohumlar elinize geçince sitede nasıl bir yol izlemek gerektiğine dair bilgiler var. Mutlaka okuyun. İyi geceler. Saygılar.
Ferda Ülkümen
25-02-2007, 20:57
Öncü olarak aşamaları sizden de bekliyoruz adabayrakoğlu
Şu anda bir bardak su , 2 damla oksijenli karışımın içinde öylece bekliyor. Su ile ilk buluştuğunda su orta sıcaklıktaydı.
Sevgili Ada Başaralar.En kısa zamanda çimlenir inşallah.Sağlıklı bir şekilde büyür.Mis gibi kokutur her yeri.
ben de sabırsızlıkla bekliyorum. tohumcuklar ne zaman kuruyacaksınız????:?
Selluka raporu..
Bugün beşte bir oranında tohum zarfının kurumaya yakın bir havada olduğunu söyleyebilirim..
Bir süredir bilgisayarımda sorun vardı ,bende sıradayım unutmadınız degilmi
Ferda Ülkümen
26-02-2007, 21:38
:confused: Problem: Dokuz günde beşte biri kurursa,hepsi kaç günde kurur????
Her şey güzel olacak
Her yer selluka ile dolacak.
caploonba
27-02-2007, 14:14
Erkan hocam siz nerelerdesiniz.Yurt dışından gelen sellukalar ne oldu?
Fotoğraflarını çekip gösterirmisiniz bizlere?
:confused: Problem: Dokuz günde beşte biri kurursa,hepsi kaç günde kurur????
45 günde:D
Yani 1.5 ay ediyor. Bu durumda nisan 15'e kadar bekleyecek miyiz?
lerdemir
28-02-2007, 10:06
HHHHHHAAAAAAAAYYYYYYIIIIIIIRRRRRRRRR olamazzzzzzzzzzz !!!
Bence istatistik ilminin temel yanılgısı bu..
beş tanesi dokuz günde kurudu diye geri kalanlar bizde dokuz günde kuruyalım demez..
iki türlü artış var aritmetik ve geometrik artış..Her gün daha hızlı olacak kuruma..
Kıssa dan hisse bu iş o kadar uzamaz..Sakin olun. .Ben bile sakinim..
Tabi sakin olursun tohumlar sende diyeceklere mühim not: evet.
(oniki tanesini kuru olarak ayırmışım.)
Merhaba;
Öncelikle belirtmeliyim ki İzmir'de olup bu bitkiden habersiz olmamdan utanç duyuyorum.Sayenizde bitkiyi tanımam 15 günümü aldı.Tüm satırları tek tek okudum forumdan.(ayrıca diğer sayfalarda çalışmalar yaptım) Eğer müsait iseniz tohumundan bende yetiştirmek isterim. İzmir Hatay'da oturuyor olmam sanırım benim için bir avantaj (sırayı bozmamak kaydıyla) elden teslim alabilirim tabii yer ve saat bildirirseniz. Yüreğinizdeki paylaşım sevgisi hiç bitmesin..
Yaaaaaa hayırrrrrrrr.
Oh ne güzel İzmire Taşınmak istiyorummmmmmm....
Bu gidişle forumca İzmir'e selluka çıkarması yapacağız ;)
tohumları aldığımda diktiklerim canlanmaya başladı. Bir iki gün içinde çıkmalarını umuyorum
papatyam
02-03-2007, 09:35
Gözün aydın Memet,
Darısı başımıza :)
Gözün aydın Memet,
Darısı başımıza :)
Bizi kıskandırmak için yapıyor.:D
Sabrımızı deniyor belki de. :p
Valla dün sabrımın sonuna geldim. Toprağı kibrit çöpüyle karıştırdım baktım bir tohum patlamış rahatladım..
Geçen seneki süs bezelyelerini de diktim bu arada.
Oh oh maaşallah.Baharın geldiği nasılda belli.
Tebrikler memet. Ne güzel çok sevindim sizin adınıza! Darısı başımıza!!!
İşte benim miniş selluka.
Arkadaşlar önümüzdeki hafta içine papatyam'a isim adres ve kargoyla yollayacağı için bir telefon numaranızı iletirseniz, hafta sonuna doğru ben ona yollayacağım tohumları.
Ada'nın tohumu bendekilerden önce canlandı..
Tohumu 15 saat 50 derece civarında ve iki damla oksijenli su ilave edilmiş suda bekletim. Üstüne pet şişenin alt tarafını kesip sera gibi kapattım. O fotoğrafı da ekleyeceğim.Üstteki pet bardağa ektim. Yaklaşık 4 günde baca duvarının ısısıyla tohum patladı . Toprağa kök saldı. Darısı başınıza. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Saygılar.
Tohumu 15 saat 50 derece civarında ve iki damla oksijenli su ilave edilmiş suda bekletim. Üstüne pet şişenin alt tarafını kesip sera gibi kapattım. O fotoğrafı da ekleyeceğim.Üstteki pet bardağa ektim. Yaklaşık 4 günde baca duvarının ısısıyla tohum patladı . Toprağa kök saldı. Darısı başınıza. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim. Saygılar.
Gözünaydın.....Muradına erdin sonunda;çiçeklerini görürsün inşaallah
Çok teşekkürler Arb73 darısı başınıza. Sizin fidan nasıl gelişme var mı?
Çok teşekkürler Arb73 darısı başınıza. Sizin fidan nasıl gelişme var mı?
Bir gelişme yok daha öyle duruyor.Her sabah ilk işim üzerindeki gözler patladımı diye kontrol ediyorum ama aynı duruyor.Bu hafta içi artık dışarıya aldım saksıyı bakalım ne olacak.Havalarda güzel belki temiz hava iyi gelir :)
Bugün baharı da geçti yaz havası vardı. Siz odada mı bekletiyordunuz?
Evet aldığım satıcının tavsiyesi üzerine içeride baktım.Şubat ortası gözlerin biraz üzerinden budarsın daha sonrada şubat sonu gibi dışarıya alırsan daha iyi olur diye söylemişti.Bende öyle yaptım bakalım şimdi bekliyoruz.
Komşumda selluka var geçen sene çiçek verdi fakat bu sene vermedi. Sürekli bahçede duruyor da ondan sordum.
Arkadaşlar yapılan incelemeler sonucu Elfolgi'ye tohum yetmeyeceği ortaya çıktı.:(
ne yapalım elden birşey gelmez.:cool:
Arkadaşlar önümüzdeki hafta içine papatyam'a isim adres ve kargoyla yollayacağı için bir telefon numaranızı iletirseniz, hafta sonuna doğru ben ona yollayacağım tohumları.
Bu yalnizca Istanbul'da olanlar icin mi gecerli? Ben Ankarada'yim, ne yapmaliyim?
Papatyam herkese yollayacak.
Canınız sağolsun Memet
Bir dahaki sefere inşallah.Kısmet değilmiş.:(
Yapılan pazarlıklar sonucu, Elfolgi'ye tohum vereceğiz.
Teşekkürler.Beni sevindirdiniz.ALLAH ' ta sizleri sevindirsin.
Selluka nın günlük gelişimi.
Ada bizi kıskandırıyor..;) Sıra ona geçti.:p
Sizinkinde gelişme yok mu?
Napayım çok heyecanlıyım ve herkesle paylaşmak istiyorum.
Eee haklısın, ilk canlanan selukaları bunlar forumun. Bendekiler henüz sessiz yatıyor.
Haddim değil ama yanlış bişey mi yaptınız ki tohum size küstü?
yeterli sıcak ortamı sağlayamadığım için sanırım, geç çimleniyor.
Şu anda toprakta mı? Suda mı?
Toprakta, bir gece ılık suda beklettim, şişti tohumlar sonra toprağa ektim.. Canlandılar aslında da yeterli sıcak ortamı bulamadıkları için, henüz çimlenme başlamadı gibi.
Bendeki tohum şişmedi. Acaba sizdeki su kaynar haldemiydi ki?
Hayır, kesinlikle oda sıcaklığında su. Dikmeden önce suda beklettiyseniz şişmiştir. Zaten çimlenme başladığına göre, artık önemi kalmadı sizin için.
Benden en az bir hafta önce ektiğinizi düşünürsek.Ben sizin tohumdan endişeli olduğum için sordum aslında. Neyse kolay gelsin.
bitkiseli
05-03-2007, 16:42
Oooo biz yokken neler neler olmuş, adabayrakoğlu sellukanın ilk tohumunu aldınız anlaşılan ilk kokusunu da siz duyacaksınız, tebrikler
Teşekkür ederim. Gözüm gibi bakıyorum.
Ada maşallah.Senin ki çimlenmiş.Bol şanslar. Bol çiçekler...:)
Heyecanınız harika bukadar zaman sonra çimlenen tohumları görmek ne güzel
Herkesin bol bol güzel kokulu çiçekleri olsun......
Saygılar..
Adreslerinizi Papatyam'a yolluyorsunuz değil mi?
Tabii ki .Hiç atlarmıyız.:)))
papatyam
07-03-2007, 10:26
Merhaba arkadaşlar,
Üzgünüm bir kaç gündür internette ki sorundan dolayı siye giremiyordum,
adresleri toparlıyorum:)
Memet tohumları gönderdin mi?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.