View Full Version : Selluka (Vigna caracalla)
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Sayın Darkyes, Sardunya bölümüne çevrelerindeki sardunyaların fotolarını eklemeyenlerini selluka dağıtım listesinde en alta koyuyoruz. Ben bilgilendireyim dedim..:rolleyes:
İşte selluka...doğru değil mi?
Dark, kendileri şu anda tek dal halinde yanındaki güle, oradan da yeni dünya ağacına uzanmış halde. Dallanırsa buyur al. :)
3676
sanırım selluka (http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=5034)değil :(
minee?
Üzülme..
ilk şoku atlattıktan sonra benim gibi, alışıyor..Bu da güzel diyorsun.
Mine Pakkaner
07-09-2006, 22:08
Ama olsun Aybala'cığım, bak seninki de ne güzel... :)
Bu da benim Pseudoselluka çiçeğim.:rolleyes:
Yaklaşık bir hafta önceki hali.
Şimdi Aybala'nınkine benziyor, çiçek açtı.
Fotoğrafları daha sonra.
Ecnebiler yiyiyorlarmışmı ne bunu
Bakla yemeği mi yapsak :D
Birde toxic diye yazmışlar burda (http://www.evergreenseeds.com/haycinthbean.html)
merhaba mine hanım ;
10 gündür, açan çiçekler tohum olma eğlimi göstermeden yere dökülüyor. Bahçe çesmesinin yanında bulunduğu için toprak devamlı ıslak.Bu tohum yapmama nedeni olabilir mi ? ayrıca kudret narları ile sarıldılar(10 gün sonra kudret narları kuruyacak) acaba selluka boğuluyor mu ?
Halaa arıyorum, başka bi sürü şey buldum,aldım, selluka yok. Batıracak bu selluka beni. Ama bi satıcı bi yerde olabileceğini söyledi. Son bi umut oraya bakıcam. Orada da yoksa netten sipariş edicem. Ama işte problem o zaman başlıyacak. Çünkü buraya kargo hizmeti yok. Ptt den bi posta kutusu falan mı kiralasam acaba.
Todor sakin ol...
selluka tohumlarının İzmir'de olgunlaşmasını bekliyorum. Yeterince tohum olacak..
Bu sitenin bir dezavantajından kimse bahsetmedi bana. Okudukça gaza geliyorum. Zaten meğilliyim. Sardunyaları yaşatalım, hadi koş sardunya topla. Sellukaları kaybetmeyelim, hadi git kapı kapı selluka ara. Ful çiçeği mi dediniz, olmazsa çatlarım. Ah bir de şu satan adamlar ne sattıklarını bilseler ; Ne kolay olacak işim
Mine Pakkaner
17-09-2006, 11:02
...
10 gündür, açan çiçekler tohum olma eğlimi göstermeden yere dökülüyor. Bahçe çesmesinin yanında bulunduğu için toprak devamlı ıslak.Bu tohum yapmama nedeni olabilir mi ? ayrıca kudret narları ile sarıldılar(10 gün sonra kudret narları kuruyacak) acaba selluka boğuluyor mu ?
Sellukaya kudret narı sarmamalı çünkü geniş yaprakları onu boğar. Ancak bir risk daha var dkp, toprak devamlı ıslak olursa sizin bitkide olduğu gibi çiçek ve tomurcuklar dökülecektir. Suyu kesmek gerek. Musluğa bir hortum takarak suyu ileriden kullansanız olur mu acaba?
22.09.2006 tarihinde kudret narlarını temizledik,suyu kontron altına aldık. (yaptık diyorum çünkü bir mahalle komşumuzun bahçesindeki selluka ile uğraşıyoruz.)yeni gelen çiçekleri mevcut,inşallah tohum almayı başaracağız.
Aldığım sellukanın kırık dalını suya koymuştum, köklenmiş..
lerdemir
22-09-2006, 13:51
Maaşallah, dokunduğunuz bitki yeşeriyor anlaşılan...
Nasıl imreniyorum burada İstanbul'da anlatamam...
Mine Pakkaner
23-09-2006, 09:01
Aldığım sellukanın kırık dalını suya koymuştum, köklenmiş..
Aman iyi bak Memet, kökler çok gelişmeden saksıya al lütfen. Aspirinli su ile sulamayı unutma.
backyard
23-09-2006, 11:07
sellukamın çiçeğini döktüğü yerde bordo tohumlar oluştu
ne yapayım şimdi?
lerdemir
23-09-2006, 11:37
Cevap çok basit, hemen alıcı ödemeli kargola...
Adresi de verebilirim : )
Backyard biraz daha beklememiz gerekiyor tamamen olgunlaşmadı tohumlar
backyard
23-09-2006, 12:35
hah işte ben de onu diyordum
bana da pek olgunlaşmamış geldi
bekleyelim biraz yollarım tabi :)
lerdemir
24-09-2006, 11:48
Olsun, geç olsun, ama güç olmasın di mi? :)
Bugün sellukama kavuştum nihayet. Teşekkür ederim sn. Memet.
Fakat oldukça yıpranmış yolda gelirken. Bir yerinden katlanmış ve ezilmiş. Ordan kestim, kestiğim çeliği köklendirme hormonuna batırdım. Ayrı bir yerde diktim. Bundan sonra beklemekten başka birşey yok herhalde. Umuyorum ki ikiside yeşerecek ve bende burdan herkese tohum ve çelik yollıyacağım.
lerdemir
28-09-2006, 21:37
Hayırlı uğurlu olsun Todor...
Sağlıklı günlerde büyüt inşaallah...
Hani bana hani banaa? Çok sabırsızlanıyorummmm.... ;)
Bugün sellukama kavuştum nihayet. Teşekkür ederim sn. Memet.
Fakat oldukça yıpranmış yolda gelirken. Bir yerinden katlanmış ve ezilmiş. Ordan kestim, kestiğim çeliği köklendirme hormonuna batırdım. Ayrı bir yerde diktim. Bundan sonra beklemekten başka birşey yok herhalde. Umuyorum ki ikiside yeşerecek ve bende burdan herkese tohum ve çelik yollıyacağım.
Sabırla koruklar üzüm olur
Merhaba
Herkesin icinde bizde var mıyız?
tohumların olgunlaştığı günü birinci geleneksel selluka bayramı yapalım
Mine Pakkaner
29-09-2006, 10:49
Memet tohumları beklerken , çelik almaya devam etmeye ne dersin? Hazır köklendirdin çelikleri...
Kendimizi garantiye alalım.
sellukayı kendi bahçeme dikme olanağım olmadığı için karşı komşunun bahçesine diktim. biraz canlanmasını bekleyeyim sonra çelik almayı deneyeyim..
lerdemir
30-09-2006, 11:54
:D
:D
Sabırla koruklar üzüm olur
backyard
30-09-2006, 13:59
Aldığım sellukanın kırık dalını suya koymuştum
ben de bugün kırık bir dalı suya koydum
bakalım ne olacak
tohumları hala bekliyorum
bu arada acaba saksısını değiştirsem mi diye de düşünüyorum
sanki biraz küçük gibi
bir de sellukanın boyu çok uzuyor
nereye saracağıma karar veremedim
Uzun zamandır takip ediyordum burayı ki... En nihayetinde bu vigna caracalla'ya beni de bulaştırdınız adeta :o takıverdim kafamı bu bitkiye. bu gece ingiltereden bir online tohumcudan 5 paket sipariş verdim. bakalım ne menem bişimiş bu selluka... :rolleyes:
tabii bu kadar sırada tohum bekleyen olunca da ben kendi başımın çaresine bakmak zorunda kaldım...:( "sıra bana gelene dek" dedim... kendime...:p
Sn. Praecox, yurtdışından tohum siparişi ile ilgili kafama takılan bazı noktalar vardı. Eğer daha önceden yurtdışından tohum veya fide getirttirdeyseniz siz belki bilebilirsiniz.
- Tohumlar size kargo ile mi yoksa ptt vasıtası ile mi teslim ediliyor?
- Gümrükte herhangi bir sorunla karşılaşıyor musunuz?
- Tohumlar elinize ulaştıktan sonra hala çimlenme kabiliyetlerini koruyorlar mı? X-ray cihazından geçerken tohumların bozulabileceğini düşünüyorum
- Sipariş verdikten sonra ne kadarda elinize geçiyor.
aynı sorular fide içinde geçerli tabi ki:)
Sayın Todor,
tohumlar konusunda bugüne değin bir çimlenme sorunu yaşamadım. röntgen ışınlarının tohumda sorun olabileceği konusunu iyi bilirim ancak olası dozlar fertillemeye yetmiyor sanırım... en azından bugüne kadar böyle oldu. posta ile geliyor zaten zarf içinde pek bir paket gibi olmuyorlar. azar azar sipariş geçiyorum. postada da 2 kg paketin altında değeri 100€ yu geçmezse gümrüktende muhaf eve kadar geliyor. bitki fideleri genelde benim istediklerim öylesi uzun bir yolculuğa zaten dayanamıyacak bitkiler olduğundan ya kendim getiriyorum veyahut birileri gidip dönecek olursa rice edip getirtiyorum. özeliklede kışın orkideleri zaten postalamazlar posta gümrük depolarında rontegen ışınından çok donma tehlikesi sorun oluyor veya aşırı düşük ısılara dayanıksız bitkiler olduğundan olmuyor.
etoburlarda sınır dan geçmek için gereken CITIES ile orchlarda da phytosaniter sertifikaları da hem zahmetli oluyor ki bazı satıcı bunu yapmak da hi istemiyor veyahut da ilgili makamlardan almak için çok pahallı masraflar talep edebiliyor satıcılar ... tohumda tüm bu sertifikalrda bir sorun yok...
paketler avrupadan da amerikadan da bir hafta ile bir ay arası çok değişken sürelerde geliyor kesin bir şey diyemem ancak bir 10 gün ortalaması olur... bazende tohum hazırda olamıyabiliyor ben 4 ay darlingtonia tohumu beklediğimi bilirim
Çok teşekkür ederim. Bu bilgiler çok uzun zamandır merak ettiğim şeyleri aydınlattı. Artık istediğim soğanı ve tohumu spariş verebilirim öyleyse. :)
Ben genelde seedrack.com dan sipariş veriyorum tohumları sizin de başkaca online satış yapan, bildik adresleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
sanırım bu arada hakkiki sellukayı yani vigna caracalla'yı da nerden bulduğumu belirtmemişim o da violet renklisi
www.jungleseeds.co.uk da var ben dün ordan siparişimi verdim.
codu vede adı
Vigna caracalla Violet Fantasy
JS1447
link çalışmıyabilir
http://www.jungleseeds.co.uk/SeedOrders/enter.html
aramadan ürünü aratın gelir.
bu arada paketim gelirse buraya yazarım hep beraber bakarız gelmesi ne kadar sürmüş :p ;)
Ben genelde seedrack.com dan sipariş veriyorum tohumları sizin de başkaca online satış yapan, bildik adresleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
bu sayfada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=778) online satış yapan siteler hakkında konuşulmuştu daha önce. Belki size yardımcı olabilecek bir mesaj vardır.
Mine Pakkaner
02-10-2006, 01:27
Uzun zamandır takip ediyordum burayı ki... En nihayetinde bu vigna caracalla'ya beni de bulaştırdınız adeta :o takıverdim kafamı bu bitkiye. bu gece ingiltereden bir online tohumcudan 5 paket sipariş verdim. bakalım ne menem bişimiş bu selluka... :rolleyes:
tabii bu kadar sırada tohum bekleyen olunca da ben kendi başımın çaresine bakmak zorunda kaldım...:( "sıra bana gelene dek" dedim... kendime...:p
Oooo, Paecox, bu işe el attığınıza göre, yakın bir gelecekte vigna caracalla nın muhtemel her rengini sizde bulabileceğimize eminim. :cool:
Selluka adına çok sevindim. ;)
Bu günün tarihi 09/10/2006 yani 8 gün takribi bir haftada bugün itibarı ile Vigna caracalla'ların tohumları posta ile gelmiş durumdalar.
Sayın Mine Pakkaner hanım, bu konu ile bana ivediyetle tavsiyeleriniz var mı? Nasıl yapayım nasıl ekim yapmalıyım ki optimal bir germinasyon hedeflemiş olabileyim?
Rica etsem lütfen...:rolleyes:
Gibberelic acide GA3 e gerek var mıdır yoksa germinasyonu torfda sorunsuzca...... vs.vs.vs.?
çok sevindim sellukalar için, umarım o güzel çiçeklerin hep birlikte açtığını görürüz
Mine Pakkaner
09-10-2006, 18:53
Erkan Bey,
selluka tohumlarının belli bir çimlenme sıkıntısı yok. Hatta tohumun bol olduğu zamanlarda geç donlar sonrası açık araziye doğrudan yerine bile ekilebiliyor. Ben size önerim, tohumları kolay ve hızlı çimlenme açısından ekimden bir akşam önce ılık suda ıslatmanızdır. İstediği pH 6.8 - 7.8 aralığında.
Fide devresinde en önemli sorun çökerten. Torfta kolay çimlenecektir. Sonra şaşırtırsınız. Normal gelişmesini tamamladığında vejetatif yollarla da üretebilirisiniz.
Teşekkürler Mine hanım,
şimdiki sorunum sanırım torf. Eh bir CP'ci olarak bende pH'ı 4 den yukarı torf yok :):p
Şaka şaka ... :D sadece sarı torf arıyan arkadaşlara biraz dokundurayım dedim.:cool:
Umarım alınmamışlardır.:rolleyes:
backyard
09-10-2006, 19:30
neden benim sellukam yapraklarını döküyor
neden sadece bir tane çiçek açtı ve sonra bitti
neden tohumlar hala olgunlaşmadı
neden herşey benim başıma geliyor :(
Benimkilerin başına gelenle aynı ...mevsim geçti... bende daha çok çiçek açtı..Ama herkesten önce dikmiştim...
Sanırım ilkbaharda canlanacak tekrar..bende iki tek tohum olgunlaştı.. diğerleri duruyor daha...
backyard
09-10-2006, 19:39
nasıl anlaşılıyor tohumların olgunlaşıp olgunlaşmadığı?
bendekilerin mor rengi sarardı kurudu iki tanesi onları topladım..
backyard
09-10-2006, 19:46
hımm bendekilerin rengi hala değişmedi
bekliyorum o zaman hala
Mine Pakkaner
09-10-2006, 19:50
Back genel görüntüsünü bir yollasana. Senin sellukan (vigna aristata) çok iştahlı bir bitkidir. Dolum taşım açması gerekti. Nereye diktin? Güzel besledin mi? Oluşan fasulyeler geç olgunlaşıyor endişe edecek birşey yok (onun da resmini yolla). Kışa doğru yaprakları artık dökecek, endişelenme.
backyard
09-10-2006, 20:05
fotoğraflar kötü biraz
benden değil vallahi makinadan :rolleyes:
4280 4281
benim saksı bunun üç katı..
backyard
09-10-2006, 20:09
hadi ya :eek:
sellukayı neredeyse bonsai mi yapacakmışım ben
ne olacak şimdi
seneye şöyle devasa bir saksı.. bir tane saksıda diğer çeşit selluka için...
backyard
09-10-2006, 20:13
bu kışı çıkarır mı doktor?
çıkarırsa daha büyük bir eve taşırım tabi :(
Mine Pakkaner
09-10-2006, 20:25
Backy kışı çıkarabilir veya çıkarmaz ama bu seninle çok ilgili değil. Sevgili sarılıcımız dayanıklı bir tek yıllık veya az ömürlü bir çok yıllık bitki gibi davranıyor. Hava soğuyunca içeriye günşli bir yere alırsan şansı olur.
backyard
09-10-2006, 20:32
tamam gelişmelerden haberdar ederim sizi
buralarda havalar hala güneşli
kış gelecek mi bir gün hiçbir fikrim yok
Erkan Bey,
selluka tohumlarının belli bir çimlenme sıkıntısı yok. Hatta tohumun bol olduğu zamanlarda geç donlar sonrası açık araziye doğrudan yerine bile ekilebiliyor. Ben size önerim, tohumları kolay ve hızlı çimlenme açısından ekimden bir akşam önce ılık suda ıslatmanızdır. İstediği pH 6.8 - 7.8 aralığında.
Fide devresinde en önemli sorun çökerten. Torfta kolay çimlenecektir. Sonra şaşırtırsınız. Normal gelişmesini tamamladığında vejetatif yollarla da üretebilirisiniz.
Mine hanım kusura bakmayın bilirim bazı konularda acemiler uzmanları nasıl soruları ile sıkar. Yanlış bir şey yapmamamak adına...:o
(hoş gerçi korkarım sizden gelecek cevabı da biliyorum belki ama yine de bir teyid alma adına...):confused:
Bu tohumları Cocospeat'e ve şu Jiffy'nin preslenmiş sihirli tabletlerinde mi çimlendirsem?
Korkarım ikiside mümkün nasıl istersen öyle yap diye bir cevap gelme ihtimaline karşın yinede.... :o
Hani belki okuyan çekingen üyelerimiz varsa onları da aydınlatmış olurduk... diye düşündüydüm.
Çok sıkmadım umarım.:rolleyes:
Mine Pakkaner
10-10-2006, 00:27
Dediğiniz gibi cevabı biliyorsunuz Erkan Bey http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon10.gif
Sizin her iki ortamda da tohumu kolayca çimlendireceğinizden eminim. Düşünen üyeler de uygulayabilir.
Sıkılma konusuna gelince :( ... Rica ederim, ben size soru sorduğumda cevaplarken sıkılma ihtimaliniz olacağını hiç hesaba katmamıştım. Aklımda olsun.:rolleyes:
Sıkılma konusuna gelince :( ... Rica ederim, ben size soru sorduğumda cevaplarken sıkılma ihtimaliniz olacağını hiç hesaba katmamıştım. Aklımda olsun.:rolleyes:
Asla ben asla cevaplamakdan doğru bildiklerimi öğretmekden hiç de sıkılmam on kez de olsa anlatırım taa ki o birey de anlıyana değin biri anlıyamıyorsa da hatayı kendimde ararım "-ulaşamadım iletişimimi değiştireyim deniyeyim " derim. benim bir de böylesi bir öğretmenlik vasfım var çok da zevk veren hayatıma anlam katan ancak işimin bu olmaması beni kahrediyor.
Önce yurtdışı eğitimimden dolayı burda liseli muamelesine tabii tutulup yeniden univ girme yerleştirme sınavları beni kızdırmadı ancak kırdı. sonra univ hazırlama dershanelerinde part time verdiğim dersler dershanenin değişik komploları dolayısı ile onu da bırakmak zorunda kalsım (meğer dershane sahibi maaş artırımı isteyen meslekdaşıma bak daha ucuza hemde yurtdışından doktoralısını da bulurum istersem şeklindeki bir komplosu imiş. eski meslektaşım ordaki maaşına razı gelince de bana da ihtiyaç kalmadı :( ancak çocuklar beni pek bi sevmişlerdi zira neyin ne olduğunu nasılını çok iyi anlar idrak eder hale getirilince ilk başlardaki cep telefonu ile kızlara hava atan en arka sıralardaki sert delikanlılar bile cep telefonlarını kapatıp çantalarına atıp anladıkları için konudan aldıkları zevkle cevap verme yarışına girerek dersle ilgilenir olmuşlardı. bu da benim böylesi bir pedagojik formasyonsoz formasyonum...:) esasen ordan ayrılmam iyi de oldu onların namına çocuklar kimyayı anlayınca öyle bir sever oldular ki onların birer kimya mühendisi olma tehlikesi karşısındaki vebalini üstlenmiş olmam ağır gelirdi bana. bunu onlara yapmadım ya bu iyi oldu onlara.):(
neyse...:o
Kısacası bildiğim konuda sorular varsa doğruları seve seve aktarıcağıma hatda anlaşılmadığı durumlarda ise bıkmadan hatta şimdiki gibi uyukumdan çalarak cevap veriş şeklimi değişik örneklerle süsleyerek anlaşılır kılınarak anlatmayı severim... olmadı halen anlıyan mı var benden çekinmelerine gerek yok sorsunlar bildiğimi öğrendiğim deneyimlerimi bilginize sunarım. yeterki bir kişi dahi olsa konu ile ilgili olsun öğrenmek istesin.:rolleyes:
Beni sorularla sıkacağınızı göz ardı edin unutun gitsin yoksa ben üzülürüm.
hatda yazılarımda yanlış anlamalara mahal verecek esprielr de olsa bana alenen forumda veya özelimde yazın doktor bey bana mı bunu dediniz neden dediniz alındım şeklinde açıkça dialog kurabilir de bir birimizi anlarsak ben kendi adıma hedefime ulaşmış oalcağım:confused:
Mine Pakkaner
10-10-2006, 11:11
Erkan Bey eksik olmayın.
Bu sözleri tamamen size takılmak amacıyla yazmıştım.Yoksa bıkıp usanmadan bilginizi paylaşıma açtığınızın hepimiz farkındayız. ;)
Ancak iyiki de size takılmışım, bu sayede yeni gelen arkadaşlar başlığında tanıtmışsınızcasına hakkınızda bilgi sahibi olduk http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif
Sağolun :)
denizakvaryumu
10-10-2006, 12:55
sanırım bu arada hakkiki sellukayı yani vigna caracalla'yı da nerden bulduğumu belirtmemişim o da violet renklisi
www.jungleseeds.co.uk da var ben dün ordan siparişimi verdim.
codu vede adı
Vigna caracalla Violet Fantasy
JS1447
link çalışmıyabilir
http://www.jungleseeds.co.uk/SeedOrders/enter.html
aramadan ürünü aratın gelir.
bu arada paketim gelirse buraya yazarım hep beraber bakarız gelmesi ne kadar sürmüş :p ;)
Erkan Hocam
tohum yerine fidan satışı yapan site biliyormusunuz?Özellikle bir kaç istediğim ağaç var ancak tohumdan çıkarmak uzun zaman ister ...
Bizimde Selluka'mız varmış ta... haberimiz yokmuş :D :D :D
Burada zaten her gün yeni bir şey öğreniyoruz ;)
4309
4310
4311
lerdemir
11-10-2006, 23:35
E Lioness daha ne duruyorsunuzzz acilen çelik alıp en önce davrananlara göndermiyorsunuz??? :) e bu durumda da ilk davranan ben oluyorum değil mi? :)
Mine Pakkaner
12-10-2006, 17:55
Yalnız arkadaşlar bunlar asıl istediğimiz makbul olan selluka türü değil. Bunu göz ardı etmeyin.Asıl yaşatmak ve yaymak istediğimiz selluka türü Vigna caracalla. Bu yukarıda resmi olansa kokulu süs bezelyesi, selluka diye adlandırılsa da Vigna aristata veya Lablab purpureus adıyla bilinen sarmaşık. Elbette bu sarmaşığı da koruyalım ve üretelim.
Ama anneannelerimizin sellukası olan Vigna caracalla yı kaybetmeyelim. Başlıkta, geleride resimlerini göreceksiniz, salyangoz gibi kokulu çiçekler açıyor :)
Bu arada özel ithal sellukalarım ekimini yaptığım Cocospeatden kafa kaldırmaya başladılar bile.. akşama resmini çeker eklerim gerçi pek bir spesifik türe özel bir görüntü yok henüs ama...
Nasıl merakla bekliyoruz bilseniz...
lerdemir
16-10-2006, 11:36
Evet evet, merakla beklemekteyiz...
Bizim süs bezelyesi tohum verdikten sonra tamamen kuruyacak sanırım...kökten ilkbahara yeni sürgün vermezse..
Mine Pakkaner
16-10-2006, 13:03
Vermeyecek Memet,ancak dökülen tohumlar çimleniyor.
Selamlar,
ekde tohum poşetinin resmi ve ilk baş gösteren selluka filizlerimin resimlerini koydum.
4401
4402
4403
Mine Pakkaner
16-10-2006, 18:37
Hayırlı olsun :)
Erkan Bey, rica etsek fideyi kotiledon yapraklar da dahil her aşamada resimler misiniz? Bir seri oluşturalım. :)
Korkarım bu maceranın sonunu dikkatsizliğimle ved zamansız bir ekimle getirdim.
kotiledonlar substratda kalırken ilk filizle açan ilk yaprak dün gayet iyi idi hatta 5 adet filiz çıkmışdı (sanırım ısı azlığından ve nem fazlalığından veyahut havasızlıkdan) başları kararıp çürüme gösterdi vede filizelr u yapıp karaak aşağı duğru eğildirle.:(
şimdi yapılması gerekenler nedir Mine hanım tavsiyeleriniz. henüz bir kaçı filizlenmek üzere. bunu ilkbahara doğru yapsaydım bu sorunum olmıyacaktı belki ancak...şimdi çok geç.
Mine Pakkaner
22-10-2006, 19:13
Bence hemen fungusit uygulamalısınız, şu aşamada yapacak başka birşey yok sanırım. Nemi azaltıp havalanmayı arttırma şansınız var mı?
Bu mesajınızı okumadan evvel gecedn ben hemen altan ısıyı yükseltim vede içerde konveksyonla hava akımı sağlıyacak şekilde kapağı araladım. mesajınızı okuduktan sonra Captan sölüsyonu ile ıslatmak istediğimde. durumları daha iyi idiler. kotiledonun iki yanından iki filiz daha veriyor gibiler böylesi bir durumle ilk kez karşılaşdım yarın resimlerini çekip koyacam geceleri flaşla sağlıklı bir resim çıkmıyor ondan ççekmedim.
Yeni üyelerden Adabayrakoğlu sellukanın köküne toprağa değdiği yerden bez sarmak gerektiğini öğrenmiş bende bilgiyi buraya taşıdım.. Sanırım kış soğundan korumaya yönelik.
Merhaba Mine Hanım ;mahallemizdeki selluka yı resimlemiştim,müjde diyorum;bir adet taze börülceye benzeyen tohum oluşuyor.Ayni bahçede farklı(?) bir selluka daha bulduk (limon ağacına sarılmış) fakat çiçekleri lekesiz beyaz ve üzerinde keçiboynuzu benzeri tomumlar oluşuyor.Hafta sonu tohumların ve beyaz çiçeklerin resimlerini göndermeye çalışacağım.
aman ikisinin de tohumlarını kimse kapmadan alacaksınız değil mi?
Mine Pakkaner
03-11-2006, 22:37
Dilaver Bey bu çok güzel haber, fotoğrafları bekliyoruz. Hava daha da bozmadan olgunlaşsalar bari.
dkp, sanki süs bezelyesinin beyazı gibi ilk resim.. fakat oda oldukça güzel bir sarmaşık..
papatyam
06-11-2006, 13:25
banada selluka tohumu gönderebilirmisiniz , ( isteyene tesbih çiçeği tohumu gönderebilirim ):rolleyes:
papatyam
06-11-2006, 13:27
bu sarmaşığın başka rengi varmı acaba ?
Merhabalar,
Geriden de olsa takip etmeye çalışıyorum olan biteni. Bu ay sürekli bir şehirden bir şehre gezdiğim için bazen zaman bulamıyorum. Yarın Kuşadası'na gidiyorum. Acaba Kuşadası'nda selluka tohumu bulabilir miyim? Bu konuda bir bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim.
İhtimal zayıf Kuşadasında..
Forumu takip etmeye devam et, bir terslik olmazsa kışa tohumlarımız olacak..
Bugün Hisarönü'nde bir selluka gördüm..
İhtimal zayıf Kuşadasında..
Forumu takip etmeye devam et, bir terslik olmazsa kışa tohumlarımız olacak..
Bugün Hisarönü'nde bir selluka gördüm..
Teşekkürler memet.
Birkaç yere sorayım yine de bakalım. Belki şansım yaver gider. Gitmezse zaten bekliyorum tohumları...:D
Ekde mantardan kurtardıktan sonra gelişen filizlerin de zaman farkı ile resimlerini çekmeye çalıştım... görüşlerinize sunuyorum. ilk filizler bundan evvelde bahsetiğim gibi mantar ve küfe yenik düşerken Mine hanımın tavsiyeleri doğrultusunda çevre şartlarını değiştirince kotiledonlar substratdan yukarı çıkamazken birkaç sağlıklı filiz birden sürdü... :) bugün itibarı ile onları köklenebilecekleri disposablı olan oranik saksılara diktim keşke söküm resimlerini de çekse idim zira bayağı bir uzun çatallı ve sağlıklı kökleri varmış.
5072
5073
5074
5075
merhabalar
konunun ilk açıldığı zamandan bu yana okudum..
ee epeyce bir vakit aldı doğrusu
heyecanınıza bende ortak olmak istiyorum bir izmirli olarak nasıl sellukaya hiç rastlamamış olduğuma başlığı gördüğüm ilk andan beri şaşmış durumdayım..
gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiim.. kararlıyım benimde bir sellukam olucak ;)
Bu arada erkan bey ne oldu sizin sellukalara merak ettim çok fena çiçek verdimi neye benziyorlar bir ara resimlerini eklerseniz memnun oluruz
herkese kolay gelsin
Saygılar......
Mine Pakkaner
24-11-2006, 17:49
Sahi Erkan Bey, şimdiki durumları ne sellukalarınızın?
SELLUKA Tohumu aramalarım devam ediyor.Tam tohum sezonu ama ben hala bulamadım. Paylaşabilecek kadar tohumu olanlar var mı?
Mine Pakkaner
25-11-2006, 18:12
Selluka tohumları daha yeni olgunlaşıyor. :)
Mine hanım komşumda 4-5 metre uzunluğunda selluka var fakat çiçek vermedi.Çelikle üretilebilir mi bu selluka? Denememi önerir misiniz?
Mine hanım ;Evet tohumlar yeni olgunlaşıyor.4-5 adet oldu,ilk oluşan tohum(yukarıda resmi mevcut) yassılaşmaya başladı.Tohumların tam olgunlaşmaları hangi ayda tamamlanacak? Bitki kışı yapraklarını dökerek mi,solarak mı,geçirecek ? yeni sezon hazırlıklarına ne zaman başlayacağız.?
benim fidan alıp diktiğim selluka önemli ölçüde kurudu yapraklarını döktü..
bir çomak halinde..kışı böyle mi geçirecek..
Mine Pakkaner
25-11-2006, 19:15
Memet evet, kışı böyle geçirecek,
Dkp, tohumlar meyve kuruyunca olgunlaşacak. Bitki kışın yaapraklarını önemli ölçüde bazen tamamen dökecek,
Adabayrakoğlu, evet selluka çelikleri köklenebiliyor. Ancak şubat sonu mart başı çelik alınız.
:mad:
İnanılmaz sinirliyim akşam iş çıkışı önüme gelen bütün çiçekçi, seracılar sordum
Selluka diyorum tuaf tuaf bakıyorlar yüzüme. Koca izmirde tohum bulamıyoruz yahuu...
İnciraltında vardır diyorlar. O taraflara yakın olan varmı?
Ben aramaya devam edeceğim...
Umarım buluruz tohum :(
Mine Pakkaner
25-11-2006, 23:01
Hiç oralara sormayın. Hele tohum hiç sormayın. Tohumu Praecox yurt dışından aldı.
Fidanı Hisarönü'ndeki çiçekçilere sorun. Belki kalmıştır. Olmazsa baharda bulursunuz.
Hisarönünde bir fidan vardı en son görmüştüm.. benim eczacı arkadaşın tohumları nerdeyse olgunlaştı.. bir aksilik olmazsa verecek..
Memet bey arkadaşınız tohumları paylaşmak isterse sıraya benide koyun lütfen!
Hasan Lalezar
27-11-2006, 20:00
aslında yeni bir üyeyim ama Selluka 'ya verdiğiniz emekten etkilendim doğrusu. Bana çok içten ve özverili geldi. Ankara'da olmak iklim olarak bazen kısıtlıyor bizi ama Ankara'da bir sadık takipçinizde var bunu bilin ....
BenBen1967
27-11-2006, 22:18
Memet Bey Kaldiysa Bende Bekliyorum Tohumlardan
Sellukanın bu kadar zorlu bir bitki olacağını tahmin etmiyordum.
Yazılanları takip ettiğim kadar bu sadece bende değil,
yetiştiren diğer arkadaşlarında bir şekilde sorunu oldu gibi,
aynı şekilde arkadaşların dışarıda
rastladıkları diğer hakiki selluka resimleride sorunlu gibi..
Niye bu kadar az çiçekli bunlar yanılıyormuyum yoksa?
Oysa yurtdışı sitelere baktığımızda sellukaların her çeşidi
çok daha çiçekli ve sağlıklılar.
Yine bizler de o kadar özen ve bakıma rağmen
dolu dolu çiçek ve tohum almamız gerekmez miydi?
Sellukamı (süs bezelyesi) ben bir ay kadar önce
kökledim çünkü tamamen soldu diyebilirim.
Üzerinden 40 taneye yakın tohum alabildim ama bu tohumlar
nedense memet'in gönderdiklerinden daha ufaklar.
İsteyen olursa gönderebilirim.
Bunları buzdolabında saklıyorum doğrumudur?
Bu arada bende bu adresden (http://www.summerhillseeds.com/) bir paket
"Vigna Caracalla ‘Corkscrew Vine’" aldım.
Üzerinde sarı tonlar var bunları baharda ekmeyi düşünüyorum.
Zarfın içinden aynı zamanda
"Red cypress vine" ve "Tecoma stans" adında tohumlar çıktı:)
Sellukanın üç tanesi bana yeter, tohumun çoğalması ve geleceği
açısından diğer ikisini isterse önceliğim memet olmak üzere iyi yetiştirecek
bir kişiye vermek istiyorum.
ben fidan alıp komşunun bahçesine diktim yeri daha uygun diye.. ama sanki kışı çıkaramayacak gibi görünüyor..Bu sene elimizdeki tohumlarla daha fazla bilgi ve deneyim sahibi olacağız sanırım.
benim süs bezelyesinden aldığım tohumlar da, seninkiler gibi ufak oldu.
Tohum bekleyenler kuyruğunda ben de varım. Unutmayın! ;)
tohumları kendi gözlerimle görüp, aldığımda liste yaparız artık...
Foruma çok katılanlar öne, az katılanlar sona...
papatyam
30-11-2006, 16:33
memet merhaba nasılsın,
banada sözün vardı hatırlatıyım dedim :)
Bu seneki tohumlar karaborsa gidecek anlaşılan :)
papatyam
30-11-2006, 16:37
tohumlar çoktur inşallah
izmir e tekrardan bu çicekleri geri kazandırma adına benide bu listeye dahil ederseniz sevinirim :) ***.
yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=157&page=58)bölümüne uğrarsan seviniriz.
sellukayı çoğaltma sevdalıları arasına katılmana da..
Ama, bu konuda daha önce yazılanları okuman faydalı olur..
merak etmeyin memet bey her sayfasını en az iki kere okudum
Banada düşerse sevinirim....
Bu sellukayı çok merak ediyorumm..:))
Mine Pakkaner
30-11-2006, 21:06
Çok güzeller dkp, tohum bağlarlar umarım :)
Merhaba Mine Hanım ; yardımlarınız ile önümüzdeki sezonu çok başarılı geçireceğiz..Toplantı ne zaman ? :)
Mine Pakkaner
30-11-2006, 21:38
Bu aralar yapacağız inşallah :)
dkp
Bu görüntüler gerçekten harikulade,
inşaallah başına bir şey gelmez.
Kızlarağası Hanı'nın ordaki çiçekçiler elbet bunu bir üreticiden satın alıyor. Direk üreticiye ulaşamaz mıyız acaba? **** kesin almak isteyenler söylesede o satan kişiye toplu getirtsek.
tohumları kapamazsak, bu yolu düşünelim.
tohumlara adım adım....
benim arkadaşın sellukası kışın önemli ölçüde kuruyormuş. Yaza tekrar canlanıyormuş.. odunsu bir kökü varmış.. yirmi kadar tohum zarfı var. Ortalama
kırk elli tohum eder...
herkes parmak kaldırsın..sıraya girelim..
papatyam
01-12-2006, 15:33
2 :)
bahcıvan
01-12-2006, 15:40
3 dedim :)
arkadaşlar küçük bir ayrıntı var... bu kadar tohum karşılığı nasıl bir jestle karşılık vermeliyiz..
ne ister ki acaba?
Bizlerde ona herbirimiz birer çelik, tohum falan yollasak. 40 tohum 40 çiçek.
papatyam
01-12-2006, 16:17
memet , sen arkadaşı değilmisin neden **** nelerden hoşlandığını bilirsin herhalde , **** öğrenebilirsin böylesi daha iyi bence
ben sordum ama , o gülümseyerek sustu..
iş bize düştü..
papatyam
01-12-2006, 16:30
evet bize düştü ,
peki tohuma çiçekle **** tohumlamı karşılık versek **** başka ne olabilir ,
herkez önerisiniz yazsın o zaman
Bende isterem...Yoook Mu ?
Kuyruk uzamadan sıraya gireyim bende :)
Saygılar..
sıraya girenlerin, tohumu verecek arkadaşa ne gibi bir karşılık vereceğimize dair önerilerini bekliyorum.
Ben De Siradayim. Benim De Tohum Gönderelim Derim Tabi Sizin Arkadaşiniz Sizin önerinizi Bekliyoruz
sıraya girenlerin, tohumu verecek arkadaşa ne gibi bir karşılık vereceğimize dair önerilerini bekliyorum.
Okadar tohum hoşuna gider mi bilmiyorum ki :confused:
Üzerinize atmak gibi olacak ancak siz tanıyorsunuz ve iletişim içerisinde olan sizsiniz.
Lütfen memet siz yönlendirin...
Saygılar....
bilmemki bende bir fikre sahip olamadığım için...
karı koca ikisi eczacı bütün gün işyerindeler..
mum çiçekleri var(üstelik açıyor sürekli) benjamin, birkaç salon çiçeği..
Eğer bütün gün işyerindelerse çelik tohum gibi şeylerle uğraşamazlar gibime geldi. Daha başka bir şeyler düşünmek lazım. Tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bir kitap olabilir mesela. **** yetişmiş bir bitkide alabiliriz belki :)
Ben de sıradayım. Şu an aklıma gelen bir öneri yok maalesef. :(
bahcıvan
05-12-2006, 16:41
Sevdikleri ve ellerinde olmayan çiçekler varsa siz söyleyin biz buluruz. **** hoşlandıkları başka ne var. Memet bey siz tespit edin.
Eğer bütün gün işyerindelerse çelik tohum gibi şeylerle uğraşamazlar gibime geldi. Daha başka bir şeyler düşünmek lazım. Tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bir kitap olabilir mesela. **** yetişmiş bir bitkide alabiliriz belki :)
Kesinlikle katılıyorum çalışan insanın bırakın bitkiyi kendini görmesi bile çok zor oluyor zaman zaman ..
Banada kitap uygun olurmuş gibi geldi
E tabi taktir büyüklerimizin..;)
Saygılar....
Kendileri seçenekler sunsunlar bizde seçelim...
Memet Bey ben öneride bulunmuştum ama herhangi bir cevap vermediniz.
ben şöyle düşündüm..
arkadaşlar bu konuda ne yapmayı düşünürler..
selluka karşılığında ne önerirler..
bana kalacaksa zaten forumda konuşamama gerek kalmadan uygun bir hediyeyi verebilirim..
Arkadaşlar Memet Bey zor durumda kalıyor zannedersem. Ben bir öneride bulunmuştum sizinlede paylaşayım. Yurtdışından getirtmek için belli bir bedel ödeniyor. Biz de tohumları tanesi 1,5-2ytl gibi bir fiyattan satınalsak toplanan parayla Memet Bey arkadaşına bir hediye alsa ? En az 3 En fazla 5 er tohum alabilsek mesela! Ne dersiniz?
Ben katılıyorum ...Güzel bir fikir...:))
Ferda Ülkümen
12-12-2006, 00:50
altı ay ve 14 sayfadan oluşan selluka projenizi heyecanla okudum bu senekine bende katılmaya can atıyorum ücreti karşılığıbir an önce tohum edinmek isterim. ayrıca tohum gönderene,tohumdan yetiştirdiğim bir saksı plumbago fidesi de hediye.[adabayrakoğluna katılıyorum]
BenBen1967
12-12-2006, 17:08
önceki gün çiçek pazarının altını üstüne getirdim bir allahın kulu selluka nın ne olduğunu bile bilmiyor o da ne diye soruyorlar her seferinde anlatmaktan yoruldum bulursan bizede tohum getir diyen çiçekçiler bile oldu
BenBen1967
12-12-2006, 17:13
bu arada memet bey beni unutmayın tohum sıralamasında ne istediğini bilsek yollamak **** toparlamak daha kolay olur kanısındayım
Arkadaşın istediği herhangi bir şey yok.. ben karşılık olarak bir şey hazırlayalım diye düşündüm..
Bütün bu selluka bulma dağıtma işini gönüllü olarak yaptığımız için, tohumları satın alma fikri bana çok uygun gelmiyor..
ona vereceğimiz bir tohum ya da bir çiçek (onun da kendi çiçeklerimizden biri olması daha hoş olacak ) yeterli bence
Arkadaşınız elbette birşey istemiyodur kendimi önerimden ötürü kötü hissettim ancak sizin birkaç önceki yazınızda bişeyler önerin deyince ben tohumların bedeliyle hediye alınır diye düşünmüştüm.
ben zaten sizin iyi niyetinizi kabul ediyorum..
bu bakımdan sizi üzecek bir söz olarak almayın..
elimizde bulunan farklı bir çiçekle cevap verelim diye düşünüyorum..
lerdemir
13-12-2006, 10:44
Sevgili Memet, 6.sıraya doğrudan kayıt yaptırmak istiyorum.
Bence eczacı arkadaşlara tıpta da yararlarılan aromatik bitkilerden birinden bir küçük şık saksı hediye edelim. Hem dükkanlarında güzel bir koku da salar...
O halde tohumlar size ulaştığında sizden haber bekliyoruz. İlginiz için teşekkürler.
Sevgili Elfogi sana göndereceğim tohumlar arasında yalancı selluka diye tanıttığım tohum Lablab purpureus imiş.İncelemek istersin diye yazıyorum.
Sayın Ada teşekkür ederim
Hemen Araştırıyorum
Memet Bey Tohumlarla ilgili bir gelişme var mı?
yok daha sanırım arkadaşım biraz tembellik ediyor..
ya da gerçekten yeterince kurumamış olabilir tohum zarfları
Cevap çok hızlı geldi çok teşekkürler. Bu arada Haseki küpesi tohumlarını aldım. Bendeki karışık renkli sizdeki sadece beyaz mı karışık mı?
hepsi siyah. Şubatta ekmeyi önerdiler..tohumları torfa sıkıca bastırma konusunda uyardılar.. ikinci sene açacak
Çiçekleri siyah mı olacak ?
hayır tohumlar siyah, çiçekler sanırım bir kaç renk olacak, bir sene sonra..
benim bulduğum resimlerde mor, kırmızı ,beyaz olanlar var..
Bendekide sizdekinden o zaman.Ancak iki sene geçer mi Memet Bey?
ilk sene çiçek gelişecek, ikinci sene çiçek açacakmış..
ilk sene neden açmadı diye üzülmeyin..Sanırım soğanları oluşacak..ben ilk sorduğumda tohumunu mu soğanını mı istiyorsun demişlerdi.
O zaman soğanını almak daha iyi olur.Soğanını araştırmak lazım..
Sayın Elfogi Haseki Küpesi size göndermek için ayırmaya başladığım tohumlar arasında istemezmisiniz?
İsterim de iki yıl nasıl bekliyecem.
Bende Nasil Bekleyeceğimi Daha Ekmeden Düşünüyorum.
Selluka sahibi arkadaşlar soğuk havalarda gövde ve toprağın birleştiği yeri lütfen bir bezle sarın da donmasın. 1tohum bile bulamıyoruz var olanlar ölmesin.
sellukayı fidan **** tohum olarak arayıpta bulamıyan **** tohumdan yetiştirmek isteyen arkadaşlar için internette online olarak satış yapan sitelerden bir kaçını vermek isterim
http://www.parkseed.com/webapp/wcs/stores/servlet/StoreCatalogDisplay?storeId=10101&catalogId=10101&langId=-1&SearchText=vigna&mainPage=textsearchresults&RequestType=NewRequest
http://toptropicals.com/catalog/uid/vigna_caracalla.htm
ben aşağıdaki siteden sipariş verdim fiyatıda uygun geldi bana
http://www.seedsavers.org/prodinfo.asp?number=1085
5 adet tohum için kargo üçreti dahil 8 dolar deniyor. 2 haftaya kadar elime ulaşmasını bekliyorum. tohumlar elime ulaşınca (inşallah)sizleri burdan tekrardan bilgilendiririm, ( sitenin ne derece güvenilir olduğu , cargo hizmetinin ne durumda olduğu ,ne kadar sürede geldiği,tohumların çimlenme oranı gibi vs.).Bu arada bütün üyelerin ve herkesin yeni yılı ve kurban bayramı kutlu olsun...
Selam arb73 tohumlar elinize ulaşınca detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
****** veririm yardımcı olabilirsem ne mutlu
Tekrar çok teşekkürler. İyi bayramlar, iyi seneler.
Arb73 var mı bir gelişme?
benim hiç sellukam olmadı :(
Eh be Aybala sende de hiçbir şey yok tamam ondan da bulursam gönderirim. Onu bulmak şu anki tek amacım, bir bulsam seninle de paylaşırım hadi üzülme tamam mı?
papatyam
05-01-2007, 15:57
aybala
yakaladım seni ;)
senin mum çiçeğin de olmamıştı dime :):):)
bir bulsam seninle de paylaşırım hadi üzülme tamam mı?
tamam :rolleyes:
senin mum çiçeğin de olmamıştı dime :):):)
10 dk içinde ikisinden de oldu :cool:
Yaşa papatyam yetiş imdadıma ne olacak bu Aybala nın durumu?
Aybala bende kudret narı , JAPON FENERİ VS.. çeşitli tohumlar da var haberin ola.
harika!
durum şu olacak;
siz çiçekleri benim için yetiştireceksiniz ama çiçekler benim olacak :)
ayrıca dahi anlamındaki da'ları ayrı yazmıyorsunuz ikiniz de.
ben de onları düzeltiyorum ödeşiyoruz :)
çiçeklerime iyi bakın :cool:
papatyam
05-01-2007, 16:04
adacım benimkiler nerde ;)
Papatyam Kargo gelecekti hani?
papatyam
05-01-2007, 16:05
aybala
başka ne yok söyle söyle çekinme ;) biz sana yetiştiririz hatta yetişmişlerden de veririz :)
papatyam
05-01-2007, 16:06
ben sana özelden mesaj göndermiştim, arkadaşım izinde izmir bölgeden de tanıdığım yok sen gönderir misin demiştim mesajım gelmedi galiba :(
Aybala sana düzelteceğin bir kelime daha yazayım öyleyse sen fazlalıkları alıver OOOoooOOOoldu.
:)
Papatyam özelde yeni mesaj yok en kısa zamanda ben verdiğin adrese gönderiyorum.
papatyam
05-01-2007, 16:09
hızlı yazdığım dan oluyor o hatalar dikkat etmeye çalışırım :)
Ayrıca Aybala sulamaya da geliriz çekinme söyle tamam mı?
papatyam
05-01-2007, 16:11
cumartesi ve dün yazmıştım neyse adresimi daha önceden vermiştim , sen gönder benimde sana sürprizim olacak :)
hızlı yazmayalım doğru yazalım çiçeklere iyi bakalım
konuyu çok kaynattım
şimdi kafama uçan bir terlik gelebilir
iyi akşamlar
dahi anlamındaki de'ler da'lar ve soru ekleri lütfen ayrı
yoksa alırım çiçekleri :)
Papatyam çok mu sıkıştırdık Aybala yı bak aniden kayboldu.
papatyam
05-01-2007, 16:14
aybala bizim çocuk bakmamıza yardımcı olsun biz de http://www.clicksmilies.com/s1106/sauer/angry-smiley-034.gif onun çiçeklerine bakalım olmaz mı http://www.clicksmilies.com/s1106/sauer/angry-smiley-034.gif :)
papatyam
05-01-2007, 16:15
yakalarız bir ara var mı öyle kaçmak
Çok iyi olur baksın bizim çocuklara.Süpriz derken Selluka tohumu bulduğunuzu düşündüm. Benim için en güzel süpriz bu olur herhalde.
Arb73 var mı bir gelişme?
sn. adabayrakoğlu evet var bi gelişme :) öncelikle herkesden özür dilerim çünki kendim için tohum siparişi verdiğim sitenin uluslararası siparişlerde 100 $ dan düşük siparişlerini işleme koymadığını öğrendim. Bu hatamdan ötürü çok özür dilerim, bir dahaki sefere daha dikkatli incelirim siteyi ( gerçi ingilizcem biraz kötüdür ama :) çok kıyıya köşeye yazmışlar bu notu farkedemedim farkettiğimdede arkadaşları uyarayım dedim) Ama yılmak yok araştırmaya devam; sonuna kadar mücadele bir gelişme olursa yine bilgilendirim .
Teşekkürler Arb73 bir kapı daha kapandı yani sellukadan. Neyse ben kararlıyım bulacağım bu sellukayı.
Memet Bey in arkadaşı var belki ondan gelecek tohumlar. Bekleyeceğim sabırla.
papatyam
05-01-2007, 16:27
yok malesef bende sadece memet' in gönderdiği yalancı selluka dan iki tohum var sürpriz den kastım başka çiçek ler ve tohum lar dı
sellukayı memet'ten bekliyoruz sabırsızlıkla
Banane ben sadece selluka isterim yalancıdan bende de var.
Şaka bir yana artık çiçek ekecek yer kalmadı elimdekinlerin bir kısmını bile arkadaşlarıma verdim tek aradığım selluka .
papatyam
05-01-2007, 16:34
inşallah o da olacak
sn adabayrakoğlu şimdi aklıma gelen bir şeyi sizinle paylaşmak isterim Tepecik SSK nın ( doğum hastanesi karşısı) karşısında ağaçfidanı, meyve fidesi,çiçek,çiçek fidesi vs satan yerler var bilirsiniz, geçen ay ful çiçeği almaya gittiğimde orda bir tanesinde selluka vardı bir haber vereyim dedim.Yalnız kışa girdiğimiz için bitki yapraklarının çoğunu dökmüş diğerlerinide dökmek üzereydi, pek canlı gelmemişti gözüme yinede ilgilenirseniz haberiniz olsun, ayrıca satıcı bana ilkbaharda fidanın yeniden canlanıcağını söylemişti fakat forumda yazılanlardan bildiğim kadarıyla mevsimlik bir sarmaşık olduğunu okuduğum için güvenibte alamamıştım.yinede emin olmak adına sn hocamız Mine Hn. sormak lazım acaba satıcının söylediği doğrumuydu acaba ? selluka mevsimlik bir sarmaşık mı yoksa çok yıllık bir bitkimi diye.
Selluka mevsimlik değil, satıcının dediği gibi bahara canlanacak.
arb73 ilgin için çok teşekkürler tarif ettiğin yeri biliyorum. Dün bende de bir gelişme oldu bir arkadaşım şubat ayında bir ihtimal bulabilirim dedi. O ihtimali bekliyorum. Aslında asıl hedefim tohumdan yetiştirmek ama fidan bulursam ona da hayır demem doğrusu.
birşey değil ,sn adabayrakoğlu benimde amacım tohumdan yetiştirmekti fakat bütün araştırmalarıma rahmen bir türlü tohum bulamadım ,malum internette bulduğumda ya belli bir kotadan sonra uluslararası sipariş alan bir şirket çıktı **** kota olmasada başka bir sitede bulduğum da http://summerhillseeds.com/advanced_search_result.php?keywords=vigna&Submit=Search ürün bulunamadı ( herhalde ellerinde kalmadı) gibi sonuçlar çıktı. Neyse fazla uzatmayım :) ayrıca memet beyin selluka mevsimlik değil mesajından sonra da artık fidan da olsa kabulümdür deyip sabahtan fidan aramaya başladım en sonunda Hisarönünde bir fidan bulup satın aldım . artık hayırlısı bakalım inşallah kendimiz fidanı yetiştirip büyütmeye çalışacağız.
Hayırlı olsun darısı başıma en kötü ihtimal bende hisarönünden fidan alırım.
Sayın adabayrakoglu;geçtiğimiz sezon sellukamız 4-5 tohum kapsülü meydana getirdiği için tohum gönderemiyoruz..temmuz - ağustos aylarında Karşıyaka da apartman bahçesinde bulunan sellukamızı görmeye sizi davet edebilirim.
bitkiseli
13-01-2007, 23:16
bu çiçekden etkilenmemek imkansız,nasıl olur da nesli tükenir:confused: anlayabilmiş değilim.
lerdemir
14-01-2007, 23:03
Kesinlikle çok haklısınız sayın bitkiseli, gerçekten muhteşem bir görüntüsü var selluka'nın. Kokusunu ise hayal bile edemiyorum...
İnşaallah Dkp'nin çiçeği hayırlısı ile bol bol tohum verir de hepimiz paylaşırız tohumları.
Bu arada dilin kullanımı ve imla konusunda küçük, minicik bir hatırlatma için buraya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669) bakabilirsiniz; bu bağlantıda özetle şunu belirtmiş sevgili malina :
Öncelikle hangi imla kurallarına bakıyoruz? Tamam imla kuralları çok ama bazıları var ki yanlışlığı çok dikkat çekiyor. Topu topu üç tane :)
"de" "da" dahi anlamına geliyorsa ayrı yazılır.
Soru takıları ayrı yazılır.
"ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
Ne yani, imla hatası yapamaz mıyım?Tabii ki yapabilirsiniz, ben de yaparım. Ama önemli olan iyi niyettir. Yazılarınızın altında düzelt düğmesi var. Daha sonra da düzeltebilirsiniz. Yazınızı göndermeden önce "ön izleme"yi kullanarak son bir göz atmak da işe yarar...Amacımız sıfır hata değil, (Basılı kitaplarda bile, bir çok hata çıkabiliyor) olabildiğince hatasız olmaya çalışmak...Bazı kurallar için buraya (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=64086&postcount=190)bakabilirsiniz.
bitkiseli
14-01-2007, 23:34
Sevgili lerdemir,hatam için özür diler,uyarın için teşekkür ederim:)
bu arada selluka tohumları dağıtılırken beni unutmayın.
BenBen1967
15-01-2007, 13:09
arıyorum ve hala bulamadım sellukayı :(
Bu topik açıldığında gördüm ilk kez sellukayı. O kadar şaşırdım ki, sanki bu dünyaya ait bir bitki gibi değildi. Muhteşem görünüyordu.
Uzun bir süre duvar kağıdı olarak kullandım. Keşke gerçeğini görebilme şansı olsa :(
lerdemir
15-01-2007, 16:52
Bunu bir dua kabul ediyor ve "Aminnnn" diyorummmm....
BenBen1967
17-01-2007, 15:40
istanbul'da oturanlar nasıl görecek peki
Sellukada gelişme...
Bahçede salkım salkım tohum oluşmuş...
Fakat bu ay sonuna kadar tohum zarflarının iyice kurumasını bekliyorlar..
Ben tohum alıp yetiştirdiğim latinlerden bir kaç kök götürdüm, hediye ettim..
şubat ayı gibi, bana tohum verecek..
Memet Bey bende kesinlikle bulamayacağı passion fruit tohumları var tıpta pasiflora şurubunun yapımında da kullanılıyor bu bitki **** bitki olarak derseniz bitki alabilirim saygılar.
lerdemir
19-01-2007, 16:32
Todor'a katılıyorum...
: )
Öyle sabırsızlanıyorum ki inşallah tohumlarımız olacak.
Selluka arayan **** bulan yok mu arkadaşlar selluka başlığı aşağılara inince moralim bozuluyor vallah. LÜTFEN SELLUKA yı UNUTMAYALIM!
Hadi bir haber vereyim de moralin düzelsin.
Bu günlerde topluyor tohumları benim arkadaş. Yeterince de tohum var.
sıraya girin.... sıraya girin ..
Beni de yaz, beni de yaz.:D
bitkiseli
31-01-2007, 14:15
Arkadaşlar sağlık sorunlarım olduğu için bu haftayı evimden uzakta geçiriyorum, siteyi yakından takip edemiyorum bu nedenle beni unutmayın,bende tohum istiyorum.
Hayrola geçmiş olsun..
Tam balıkçı'ya 150 mesaja ulaşmadan listeye kabul etmiyoruz diye espri yapacaktım baktım Bitkiseli daha 50 mesajı yeni geçmiş..
sukranayalp
31-01-2007, 16:19
Sn MEMET beyyyyyyyy, lüffeeeennnn...
Arkadaşlar sağlık sorunlarım olduğu için bu haftayı evimden uzakta geçiriyorum, siteyi yakından takip edemiyorum bu nedenle beni unutmayın,bende tohum istiyorum.
Allah'tan acil şifalar diliyorum.
En kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle.
Yapabileceğimiz bir şey varsa lutfen bilelim.
Hayrola geçmiş olsun..
Tam balıkçı'ya 150 mesaja ulaşmadan listeye kabul etmiyoruz diye espri yapacaktım baktım Bitkiseli daha 50 mesajı yeni geçmiş..
Balıkçı'ya 150 mesaj çok hafif gelir.:D
Baksana, ihtiyar, bir haftada 140'ı devirmiş.:p :p :p
Her türlü espriyi, dostluk işareti olarak kabul ediyoruz.
Teşekkürler.
lerdemir
31-01-2007, 17:43
Sessiz ve derinden sırada bekliyorum ben...
biir :D
Henüz kimse sıraya geçmemişken hemen kafadan yer tutayım bari
biir :D
Henüz kimse sıraya geçmemişken hemen kafadan yer tutayım bari
Mızıkçılık yok .
İlk ben söyledim,hem bak, mesaj sayım da artmış, aaa! 150'yi geçmişim, artık kesin listedeyim.:dilli:
Arkadaşlar, şaka bir yana, hepimiz sazan gibi atladık, bana da bana da diye ama acaba bu mubarek çiçek, hepimizin bulunduğu iklim şartlarında yetişir mi?
Yetişmezse, boşuna ziyan etmeyelim tohumları.
Üzülürüm.
papatyam
01-02-2007, 08:08
arkadaşlar günaydın , lütfen 13-14 numaralı sayfalara bakarmısınız bi çoktan sıraya girmiştik ;)
-1-tador
-2-papatyam
-3-bahçıvan
-4-gümüş
-5-elfogi
-6-aksiya
-7-adabayrakoğlu
-8-selluka
-9-ferdaülkümen
-10-lerdemir
-11-mjgn
-12-benben1967
-13-bitkiseli
-14-balıkçı
-15-sukranayalp
atladığım varsa lütfen ekleyin :)
sukranayalp
01-02-2007, 09:26
Sn Balıkçı , bu çiçeği İstanbul Samandra da Mine floranın asıl sahibi (Mine hanımın babası) kendi şahsına yetiştiriyordu.
Satış amaçlı değildi.
Haziran ayında görmüştüm bu çiçeği.
Belki İstanbul şartlarında kışın yapraklarını döküyor olabilir.(EMİN DEĞİLİM).Onun haricinde rahatlıkla İstanbul'da yetiştirilecek bir bitki.
Papatyam listemizi tekrar mı düzenlesek acaba, bazı isimler ne zamandır görünmüyor.
papatyam
01-02-2007, 10:14
tabi memet,
gerçekten son zamanlarda bazı arkadaşlarımızı forum da göremiyorum
papatyam
01-02-2007, 10:24
arkadaşlar günaydın , lütfen 13-14 numaralı sayfalara bakarmısınız bi çoktan sıraya girmiştik ;)
-1-tador
-2-papatyam
-3-bahçıvan
-4-gümüş
-5-elfogi
-6-aksiya
-7-adabayrakoğlu
-8-selluka
-9-ferdaülkümen
-10-lerdemir
-11-mjgn
-12-benben1967
-13-bitkiseli
-14-balıkçı
-15-sukranayalp
atladığım varsa lütfen ekleyin :)
uzun zamandır SELLUKA için yazmayanlar şimdilik aşağıdakiler
GÜMÜŞ
AKSİYA
SELLUKA
FERDAÜLKÜMEN
Sn Balıkçı , bu çiçeği İstanbul Samandra da Mine floranın asıl sahibi (Mine hanımın babası) kendi şahsına yetiştiriyordu.
Satış amaçlı değildi.
Haziran ayında görmüştüm bu çiçeği.
Belki İstanbul şartlarında kışın yapraklarını döküyor olabilir.(EMİN DEĞİLİM).Onun haricinde rahatlıkla İstanbul'da yetiştirilecek bir bitki.
Teşekkürleeer.
Öyleyse, rahatlıkla, ''Bana da bana da'' diyebiliriz.
Ama sıranın sonunda kalmışız.Hüüü! hüüüü! ühü! ühü!:(
papatyam
01-02-2007, 11:12
Ama sıranın sonunda kalmışız.Hüüü! hüüüü! ühü! ühü!:([/QUOTE]
yer değiştirebiliriz ;)
Ama sıranın sonunda kalmışız.Hüüü! hüüüü! ühü! ühü!:(
yer değiştirebiliriz ;)[/QUOTE]
KArşılığında, balık tutup, ayıklayıp, pişireceğim galiba.:p
Bunu her zaman yaparım ama, yok yok, haksızlığa dayanamam .:o
Ben sırama razıyım.
Kimse duymasın.
Teşekkürler.
papatyam
01-02-2007, 11:19
olurmu efendim karşılığa ne gerek var ,
tamam o zaman dua edelim de tohumlarımız sağ salim gelsin
sevgili memet in büyük çabasını da göz ardı etmemek gerek
Ferda Ülkümen
01-02-2007, 13:20
:uzun zamandır SELLUKA için yazmayanlar şimdilik aşağıdakiler
GÜMÜŞ
AKSİYA
SELLUKA
FERDAÜLKÜMEN
yazmıyorum ama takip ediyorum vazgeçmedim:)
olurmu efendim karşılığa ne gerek var ,
tamam o zaman dua edelim de tohumlarımız sağ salim gelsin
sevgili memet in büyük çabasını da göz ardı etmemek gerek
Eder miyiz hiç?
O'na hem tohumlar için hem de bol balık tutması için dua edeceğiz.:D
Ben yakında geleceğim zaten oraya, hem bazı arkadaşlardan kahve alacağım var..
bakarız artık pazarlık eder anlaşırız..
papatyam
01-02-2007, 13:34
beklerim memet,
papatyam
01-02-2007, 13:42
sn ülkümen sadece takip etmeyin ara sıra ben buradayım diyin,
arkadaşlar sesiniz çıksın ki çiçekler çoğalsın her yer mis gibi olsun bir **** iki sene sonra bizler de tohum dağatalım her yeri yeşertelim ;)
Ferda Ülkümen
01-02-2007, 14:16
Haklısınız papatyam.Ama mazeretim vardı:Babam bir hafta hastanede yattı,son günlerde de uzun süredir beceremediğim 'foruma fotoğraf yükleme'işiyle uğraştım.Ve sonunda becerebildim nihayet!!!!!
Ben buradayım:)
papatyam
01-02-2007, 14:23
Haklısınız papatyam.Ama mazeretim vardı:Babam bir hafta hastanede yattı,son günlerde de uzun süredir beceremediğim 'foruma fotoğraf yükleme'işiyle uğraştım.Ve sonunda becerebildim nihayet!!!!!
Ben buradayım:)
çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin , durumu nasıl
Arkadaşlar,
Ben de buradayım. Hemen her gün kontrol ediyorum bir gelişme var mı tohumlarla ilgili diye. İşlerim çok yoğun olduğu için kayıp gibi görünebilirim ama burdayım ve sıradayım ;)
Selluka, karneye zayıf gelecek, hem buralarda ol hem foruma katılma..
Ferda Ülkümen
01-02-2007, 17:55
çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin , durumu nasıl
Teşekkürler papatyam.Şimdilik iyi.Yaşlıların günü gününe uymuyor.
Forumda ilgilenecek o kadar çok konu varki;oku,cevap yaz,resim yolla:confused: zaman yetmiyor.Bir konuya dalınca diğerlerini ihmal ediyorum galiba.
Sayın Mehmet Bey sayesinde inşallah hepimize yeter.Arkadaşlar çok isteyen olursa ben sıramı verebilirim.Elbet bir gün bizede düşer.
Mehmet Bey,
İşten eve gelip hala çalışmaya devam ediyorum. Ama selluka aklımda hep unutmuyorum, merak etmeyin! Korkuttunuz yine de beni. ;)
Telaşlanmayın elimizde bolca tohum olacak gibi görünüyor...
papatyam
02-02-2007, 08:11
:) bakın arkadaşlarımız kendilerini göstermeye başladı bile ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.