agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni409Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2012, 23:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elta Mesajı Göster
Fikir süper, elinize sağlık. Bana çok fazla sedum kullanmışsınız gibi geldi. Bir kaya parçasının yanından,arasından çıkan az miktarda sedumla nasıl olurdu acaba.
Teşekkür ederim. Sitedeki bonsaici arkadaşlar sağolsun. Sukulent aranjman yapan arkadaşlarım da aynı şekilde. Pek yaratıcılık değil benimki aslında kopya çektim, biraz da doğaçlama yapınca bu çıktı.

Sedum konusunda; görmemişin sedumu olmuş tutmuş bolca saksıya doldurmuş
Aslında bana da fazla geldi ama tencerenin kulplarını örtmek istedim. Zaten değişim yapabilirim bu aranjmanda. Güncelleyebilirim kafama estikçe

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 17:52   #2
Ağaç Dostu

Kaktüs aranjman

Bugün üzücü bir haber aldım. Kızkardeşimin kayınbabası önceki gece vefat etmiş. Bugün haberim oldu. Bu aranjmanı da geçen yaz Kıbrıs' a düğüne gittiğimizde kardeşimin görümcesi hediye etmişti bana. Bitkilere ve kaktüslere düşkünlüğümü İstanbul' a geldiklerinde iyice anlamışlardı. Sağolsun bahçelerinde otururken '' bu saksı senin, giderken alırsın '' dediğinde çok sevinmiştim. Kaktüslerimi hediye eden ablamızın acısı umarım diner. Onun için yayınlıyorum.

Name:  PIC_0023.JPG
Views: 1740
Size:  52.3 KB

El çantama koyup uçakta yanımda getirmiştim. Hatta çok endişe etmiştim '' havaalanında bir sorun yaşar mıyım? '' diye ama sorunsuz geçtim. Metal bir saksı. Herhangi bir delik yok. İçinde kupkuru olmuş bir torf vardı. Hiçbir ekleme vs yapmadım. Geçen yazdan beri aynı şeklide duruyor. Uzun süre hiçbir gelişme olmadı.

Name:  PIC_0075.JPG
Views: 1748
Size:  57.6 KB

Adını hatırlayamadığım sukulenti de o ablamızın başka bir bitkisinden koparıp bu saksıya tıkmıştım. Kök verdi ama yavaş gelişiyor. Başka bir saksıya geçireceğim muhtemelen. Su ihtiyaçları farklıdır. Getirdiğimden beri birkaç kez çok az su verdim. Hatta damlattım desem yeridir. Saksının altı kapalı olduğu için çürütmek istemedim.

Name:  PIC_0076.JPG
Views: 1679
Size:  58.3 KB

Atlası andıran bu bitki uzun süre hareketsizdi. Kışın minik bir sürgün belirdi ve çok yavaş büyüdü. Şimdi büyüme epey hızlandı.

Name:  PIC_0009.JPG
Views: 1624
Size:  59.1 KB

Eklenen Resimler

pamuktopu beğendi.
Eski 31-03-2012, 17:57   #3
Ağaç Dostu

Kaktüs aranjmanın yeni hali

Bugünkü görünüm ise bu durumda. Az önce çektiğim fotolar. Atlasımsı kaktüsün sürgünü son hız büyüyor. Saksının altı kapalı olduğu için endişeliyim. Kurumuş torf da sorun. Harcı veya saksıyı değiştirmek istiyorum ama kaktüsleri rahatsız etmeye de çekiniyorum. Umarım zedelemeden değişimi başarırım.

Bu arada, bu kaktüslerin adlarını bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Benzerlerinden emin olamayıp kararsız kalıyorum isimlendirmede.

Name:  PIC_0012.JPG
Views: 1625
Size:  57.8 KB

Name:  PIC_0015.JPG
Views: 1654
Size:  55.2 KB

Name:  PIC_0016.JPG
Views: 1620
Size:  57.2 KB

Name:  PIC_0017.JPG
Views: 1655
Size:  59.6 KB

pamuktopu beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025