Konu
:
Kedi Tırnağı/ Kaktüs ve Sukulentlerim
View Single Post
25-03-2012, 01:12
#
66
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Dün yeni bir kaktüs daha aldım dayanamayıp. Okuldan dönüşte bir önceki mahallede inip ordaki Migros' a uğradım. Daha önce de oradan 2 kaktüs almıştım. Kalanların hali ne oldu diye meraklanıyordum. Yılbaşı çiçekleri tarumar olmuştu zaten. 6 saksı filan kaktüs kalmıştı. Çok kötü değillerdi ama iyi de görünmüyorlardı. Dayanamayıp bunu aldım. Saksısını yokladım ve kökler ne durumda diye bakarken bitki elimde kaldı. Minik saksıdan daha büyüğe sanırım yeni geçirmişler. Sıradan bir torfa her zamanki gibi. Ve daha kök salmadan piyasaya sürmüşler anlaşılan. Etiket fiyatı 5.90 TL idi. Kasada bir baktım indirimle 4.50 TL ye almışım. Kapıdan çıkınca ne göreyim; yaşlı bir çift dışardaki standlarda kalan 3 saksı kaktüsü almışlar. Sevindim kurtuldukları için. O heyecanla '' aa ne güzel kurtarmışsınız kaktüsleri '' diye tanımadığım insanlara haykırırken buldum kendimi. Ya işitmediler beni ya da üzerlerine alınmadılar
Herkes dengesiz değil ya tabii ne anlasınlar
Az önce kaktüsü saksıdan çıkardım. Minicik eski saksısını kökleriyle sarmış formuyla kaldı. Migros' da güveçte satılan yorğurtlarda kalmıştı aklım ve kaktüsle birlikte o toprak güveçten de almıştım 5 TL ye( o da indirimli hali). Bu yayvan güveçin kaktüsüme yakışacağını düşündüm. Aslında deliksiz güveçlere, hele bir de içi sırlı olanlara kaktüs dikmeye çekiniyorum ama dikkatli sularsam sorun olmaz dedim. En dibe kum yerleştirdim. Kum ve torf karışımından oluşan harca da bitkimi diktim. Görüntüsü çok hoşuma gitti. Umarım güzel güzel kök salıp büyür. Bu tür kaktüsleri de beğeniyordum sayfalarda gördükçe. Dağınık formlu türler hoşuma gidiyor. Dikenleri de karman çorman.
Adını bilenler söylerse sevinirim. Başlık yaparım ve başkaları da öğrenir böylece.
Kedi Tırnağı
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
Kedi Tırnağı Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul