agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni409Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-04-2012, 10:50   #91
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Philosocereus azureus

Bu güzelde ise, markete gidip geldikçe gözüm kalıyordu. Büyük saksıdakiler 8.90 TL idi. Bir yandan '' kocaman hazır olanları değil küçükleri al kendi emeğin olsun, hem çok pahalı zaptet kendini '' diyordum, bir yandan da güzelliklerine kapılıyordum. '' Birkaç tane de hazır büyük olsun ne var'' dedim ve gözümü karartıp aldım. Mavi rengi gerçekten büyüleyici. Umarım renk değiştirmez.
Üst mesajlarda Kıbrıs' dan gelen aranjmandakine çok benziyor ama renk farkları var. Güneşte kalması nedeniyle mi açıktır acaba öbürü? Ya da alt tür farkı mı?

Name:  PIC_0031.JPG
Views: 2223
Size:  55.8 KB

Name:  PIC_0032.JPG
Views: 3295
Size:  60.2 KB

4 ayrı boyda olmalarının sebebi, ayrı yaşlarda yetiştirilen bitkilerin bir araya dikilip satışa sunulmasıdır herhalde. Çok güzel bir görüntü oluşuyor bu sayede. Birbirlerinin görüntüsünü de gölgelemiyorlar. Ben de kaktüslerim çoğaldıkça bu şekilde bir araya getirmek istiyorum. Daha çok zaman var tabii

Name:  PIC_0033.JPG
Views: 1761
Size:  59.6 KB

Name:  PIC_0034.JPG
Views: 1761
Size:  58.1 KB

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 11:02   #92
Ağaç Dostu

İsmi nedir arkadaşlar?

Bu yaratık çok etkileyici değil mi arkadaşlar? Bu kaktüsü gördüğümde( belki dalga geçeceksiniz ama) görüntüsü bana kot pantolonlardaki dikiş izlerini çağrıştırdı. Tayt şeklindeki kot giymiş birisinin vücuduna benziyor. Kaktüsün derisi pürüzsüz ve hafif parlak-kaygan dokuda. Tamam bu kadar betimleme yeter. Erotik hikaye anlatımı gibi oldu şimdi okuyunca fark ettim Kaktüsfili diye yeni bir cinsel yönelim kategorisi yaratmayalım şimdi durduk yerde

Bu da 8.90 TL ye aldıklarımdan. Saksıların altına da yine geçen ay Migros' da 1 TL ye satılan minik güveçlerden koydum şimdilik. Ton-sürton olsun

Name:  PIC_0028.JPG
Views: 1768
Size:  55.9 KB

Önce 4 dal zannetmiştim ama dikkatli bakınca tam ortalarında minnacık bir yavru daha var.

Name:  PIC_0027.JPG
Views: 1818
Size:  59.8 KB

Dikenlerin üstten görüntüsü kar tanelerini andırmıyor mu Hele en küçük olanda iyice bu şekilde görünüyor.

Name:  PIC_0029.JPG
Views: 1784
Size:  59.3 KB

Eski 01-04-2012, 12:51   #93
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elta Mesajı Göster
Yeni bitkilerinizi güle güle büyütün. Ben mammillariamın saksısını tohumda iken ve yarı açmış çiçekli iken değiştirdim, hiç zararı olmadı çiçeklenmesine. Kaktüs toprağı çok sıkı bir toprak olmadığından değişim kolayca oluyor ve kaktüse bir zarar gelmiyor bence.
Teşekkür ederim. Mammillaria yı saksısından çıkarmak çok kolay. Zaten toprak yanlardan kuruyup açma yapmış durumda. Çok kolay çıkar zedelenmeden diye düşünüyorum. Asıl endişem ise yeni saksıya aldığımda enerjisini kök yapmaya, kabını doldurmaya başlayıp tomurcuklarını dökmesi. Değişiklik nedeniyle stres filan da olur mu acaba? Sizde sorun olmamış gerçi. Kararsızım vallahi. Çiçekli tek kaktüsüm bu. Açsın da sonra değiştiririm. Sıvı besin vermeye başlarım zaten sulamaya başladığımda. Sulama zamanı da geldi değil mi bu arada? Aman biraz daha ısınsın ne olur ne olmaz. Baksanıza iyice paranoyak olduk bunlar yüzünden

Eski 01-04-2012, 14:28   #94
Ağaç Dostu

elta's Avatar

Giriş Tarihi: 18-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Mammillaria yı saksısından çıkarmak çok kolay. Zaten toprak yanlardan kuruyup açma yapmış durumda. Çok kolay çıkar zedelenmeden diye düşünüyorum. Asıl endişem ise yeni saksıya aldığımda enerjisini kök yapmaya, kabını doldurmaya başlayıp tomurcuklarını dökmesi. Değişiklik nedeniyle stres filan da olur mu acaba? Sizde sorun olmamış gerçi. Kararsızım vallahi. Çiçekli tek kaktüsüm bu. Açsın da sonra değiştiririm. Sıvı besin vermeye başlarım zaten sulamaya başladığımda. Sulama zamanı da geldi değil mi bu arada? Aman biraz daha ısınsın ne olur ne olmaz. Baksanıza iyice paranoyak olduk bunlar yüzünden
Ben sabırsız olduğumdan aklıma koyduğum şeyi yapmadan duramıyorum Sizin risk almak istememenizi anlıyorum. Benim kaktüslerim pencere önünde, kalorifer peteğine yakın durduklarından 15 günde bir falan azar azar sulamıştım.

elta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 14:47   #95
Ağaç Dostu

Yeni Minikler

Geçtiğimiz cuma günü okuldan dönüşte yine beni deli dürttü. Yorgunluk filan dinlemeyip mahalledeki marketlere rutin bitki muayenesine giriştim. Yeni bir şeyler gelmiştir belki diye. Geçen gün, TEDİ' de çalışan arkadaşlara kıştan beri sersefil olan( üzerine abuk subuk şeyler yapıştırılmış) kaktüslerden yakınıyordum. Gelecek hafta yenileri gelecek dediğinde gözüm parlamıştı
İlk durak TEDİ' ye uğradım. Koli koli bitkiler gelmişti. Kalbime iniyordu yine. Bu ay bütçemi o kadar zorladımki, kendi kendime '' hayıır hayıır, kaç çabuk burdan '' filan dediğimi hatırlıyorum Renk renk sardunyalar, açelyalar, kalanşolar, minyatür güller vs gelmişti. Hala da var. Çekmeköy' de olan arkadaşlara tavsiye ederim.
Bir baktım bir kutu yeni kaktüs gelmiş. Bu seferkiler daha iyi durumdaydı. Bir kaç tanesine sadece kuru çiçek iliştirilmişti. O da kötü ama gözdü, kumaşdı vs tonla elbise giydirilen, slikona boğulanlardan daha iyidir. Dün başka bir Migros' a uğradım da orda Meksikalı gringolara benzetilmeye çalışılan zavallı kaktüslerin hali içler acısıydı. Çoğu da satılmadan kalmıştı. Görevli arkadaşa da söyledim '' bakın bunlar talep görmüyor işte ''.

Neyse, çenem düştü yine. Bu kaktüsler renkli plastik ikinci bir saksıya konulmuştu. İşin vahim yanı; şakır şakır yağmurun altında tutuluyorlardı. Saksılar da suyla dolmuştu. Hele geçen gün gelen tohum paketlerinin de yağmurun altında sırılsıklam halde bırakıldıklarını görünce dellendim. Tohum paketlerinin suyunu boşaltıp tentenin altına aldım ama zarar görmüşlerdir herhalde. Kaktüsleri incelemeye başladım. Bir yandan da saksılardaki sularını boşaltmaya çalışıyordum. Elim delik deşik oldu. Görevli arkadaşlar beni tanıyorlar artık gide gele. Durumu anlattım. Kaktüs kutusunu tentenin altına aldım. Tabii dayanamayıp 4 tane aldım. 5 TL ye satıyorlardı. Eve dönerken kendime söylenmeye devam ettim ama bir yandan da suratım her zamanki sırıtık ifadeye bürünmüştü '' amaan battı balık yan gider '' dedim. Daha kötüsü; haftasonu dayanamayıp 2 ayrı yerden 4 kaktüs daha aldım

Name:  PIC_0013.JPG
Views: 1857
Size:  55.2 KB

Name:  PIC_0008.JPG
Views: 1770

Alttaki çeliklerden ilki yeni miniklerden birine ait. Kutudan alırken koptu sanırım. Diğeri ise başka bir saksıdaki türden koparıp çaldığım çelik Dükkana her hafta tonla para sayıyorum. O kadarcık hakkım olsun değil mi? Hem dakikalarca çalıştım orda yeni gelenleri kurtarmak için. Alnımın teriyle çaldım yani

Name:  PIC_0050.JPG
Views: 1709
Size:  58.4 KB

Name:  PIC_0045.JPG
Views: 1674
Size:  54.8 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 4 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 14:52   #96
Ağaç Dostu

Cleistocactus straussi

Bu güzel sarışın arkadaşa bakmaya doyamıyorum. Nazarım değmez umarım
Daha önce aldığım beyaz saçlı ile aynı aileden anladığım kadarıyla. Onun gençlik hali gibi sanki

Name:  PIC_0038.JPG
Views: 1675

Name:  PIC_0040.JPG
Views: 1692
Size:  60.0 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 3 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 14:55   #97
Ağaç Dostu

?

Bu da sarışın ikizlerimin tombul olanı Adını henüz bilmiyorum. Çok güzeller çoook!

Hepsini ayrı mesajlarda yayınlıyorum. Hem isimlerini ayırdetmek kolay olsun hem de haklarında bilgi edindikçe ekleyerek, tanıtımlarına yardımcı olmaya çalışırız.

Name:  PIC_0018.JPG
Views: 1755
Size:  59.1 KB

Name:  PIC_0020.JPG
Views: 1618
Size:  58.2 KB

elta, sevim4, mrmusti ve 2 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 14:59   #98
Ağaç Dostu

?

Bunun benzerlerini de çoğu kişide görüyorum. Hep hoşuma giderdi. Dikenlerin kanca şeklindeki yapısı çok hoş. Mercan kayalıklarında, hareketsiz durup yakından geçen avları kancasıyla yakalayan yaratıkları hatırlatıyor bana

Name:  PIC_0036.JPG
Views: 1739

Name:  PIC_0021.JPG
Views: 1676

elta, sevim4, mrmusti ve 2 kişi beğendi.
Eski 03-04-2012, 15:03   #99
Ağaç Dostu

?

Bu da çook sevimli! Hep beğendiğim türlerden birisiydi. Görünce buna da dayanamadım tabii. Aslında kendi kendime hep şunu diyorum: '' Çok dallı budaklı, bol çelik veren türleri şimdilik satın alma, zamanla bir yerden ya da birinden bulur istersin, yavrusuzlara ayır bütçeni ''. Lakin ne fayda? Görünce dayanamıyorum. Çok sabırsızım. Allah ıslah etsin işte

Name:  PIC_0042.JPG
Views: 1794
Size:  58.0 KB

Name:  PIC_0044.JPG
Views: 1733
Size:  57.6 KB

Bu sarı dikenleri ne yapsam bilemedim? Tamam hep diyoruz '' böyle şebeğe çevrilmiş, işkence edilmişleri almayalım, prim vermeyelim '' diye ama dayanamadım, dayanamadım Doğal olsa yakışmış aslında. Şimdi ben bunları çıkarsam( iğneyle saplanmış) bu minik kaktüs zarar görür mü? Açılan deliklerden hastalık kapar mı? Bir süre kalsa gelişimine engel olur mu?

mrmusti ve MKurtoglu beğendi.

Düzenleyen Kedi Tırnağı : 03-04-2012 saat 15:07 Neden: Ek bilgi.
Eski 03-04-2012, 16:02   #100
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-07-2011
Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün sayın kedi tırnağı. 97 nolu mesajınızdaki tür notacactüs leninghausi olabilir. 98 nolu mesajınızdaki tür ise mammillaria bombycina sanırım. Yinede arartırma yaparsınız. saygılar.

zafer1326 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 20:32   #101
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Alnınızın teriyle güle güle büyütün hepsini (özellikle minikleri )
Dayanamayıp alacağımı bildiğim için bu aralar AVM'lerden uzak duruyorum ben de

Konu ile ilgisi yok ama, Tarih'i öğrenmenin kısayolu var mıdır? Siz hem öğretmen hem de Tarihi seven biriymişsiniz. Bana tüyo lazım

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 22:15   #102
Ağaç Dostu

MKurtoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2011
Her yeni kaktüs bir umut, bir heyecandır. Güle güle büyütün.

MKurtoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 22:38   #103
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Mercan kayalıklarında, hareketsiz durup yakından geçen avları kancasıyla yakalayan yaratıkları hatırlatıyor bana
O kancalar sakın biryerinize batmasın, oltaya yakalanan balık gibi zıplatıyor insanı)

Ben yapay çiçekleri sukulentlerimden cıkardım birşey olmadı.

Güle güle büyüyüp serpilsinler.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2012, 22:43   #104
Ağaç Dostu

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. İnsanın anlaşıldığını bilmesi, aynı duyguları yaşayan kişilerle bunları paylaşması çok rahatlatıcı oluyor.

Sayın gülenmelek, coğrafya öğretmeniyim ama tarihe de büyük ilgim var. Zaten coğrafya ve tarih çok iç içe disiplinlerdir.
Hayrola sınava filan mı hazırlanıyorsunuz

Tarihi kalıcı şekilde öğrenmeye gelince: Benim için en iyi yollardan birisi konuyla ilgili filmleri izlemek. Eğlenceli de bir yol. İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve diğer tarihi müzeleri dolaşmak da müthiş zevklidir. Bizzat dokunursunuz binlerce yıl önceki yaşanmışlıklara. Müzekart edinirseniz( öğrenci 10 tam 20 TL sadece) 1 yıl boyunca Kültür Bakanlığı na bağlı tüm müzeler ve ören yerlerini sınırsız dolaşabiliyorsunuz. Popüler tarih dergileri de zevkli başka bir yol. Ntv, Habertürk gibi kanallarda tarih programları yaygınlaştı. Sohbet şeklinde yapılıyor.
Naçizane tavsiyem: Tarihi gerçek anlamda öğrenmek istiyorsak hiçbir zaman yazılı belgeden dümdüz okuyarak bunu başaramayız. Kalıcı olmaz. Mümkün olduğunca, ilgilendiğimiz konuyla ilgili görsellerden yardım almalı, örneğin X Dönemi ele alıyorsak, dönemin müziği, kültürü, gelenekleri, sanatı, mimarisi, yemekleri, hatta dedikoduları da dahil her boyutuyla araştırmalıyız

Eski 03-04-2012, 23:06   #105
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
O kancalar sakın biryerinize batmasın, oltaya yakalanan balık gibi zıplatıyor insanı)

Ben yapay çiçekleri sukulentlerimden cıkardım birşey olmadı.

Güle güle büyüyüp serpilsinler.
Sayın Cemo sayfama hoşgeldiniz. Bahçenize ve size hayranlığımı biliyorsunuz. Anlatımınızı da kendime çok yakın hissediyorum hep.
Mazoşist miyim neyim, siz böyle yazınca gece gece merak sardı beni. Aldım elime dikenleri parmağıma batırmaya çalıştım. Tabii kontrollü deney olunca pek acı filan yapmadı. Ama farkında olmadan ve aniden batsa dediğiniz gibi olur herhalde. Henüz bu anlamda tecrübe ettiğim bir tür değil. Onu da öğreniriz kesin Bu değil ama, önceki mesajda da yazdığım gibi bunun da olduğu kutudakilerin suyunu boşaltayım, düzelteyim derken epey delindim Sırtımda çanta, tepemde yağmur yere çömelmiş kaktüslerle uğraşırken beni görenler hakkımda ne düşünüyorlardı acaba

Bir de merak ettiğim bir konu var: Bu minik kaktüsleri koydukları kutularda saksılar dip dibe yerleştiriliyor. Aradan birini almak istediğinizde diken batmaması imkansız. Hadi bizim gibi manyaklar bunu önemsemiyor da diyelimki konuyla alakasız ve görüp de hoşlanan birisi almak istediğinde ne yapıyor? Herkes de yeltenmez yani kolay kolay. Ticari açıdan düşünülünce pek akıllıca değil. Acaba firmalar şunu mu düşünüyor: '' bu acıyı göze alamayacak olan, gerçekten sevmeyenler uzak dursun '' ?
Her firma da Taner Angay gibi kaktüs aşığı değilki ama. Öyle olsalar o iğrenç silikonları, çaputları yapıştırmazlardı değil mi

Eski 04-04-2012, 08:27   #106
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Tüyo için teşekkür ederim, tavsiyeleri dinlemeye çalışacağım

Alıntı:
Bu minik kaktüsleri koydukları kutularda saksılar dip dibe yerleştiriliyor. Aradan birini almak istediğinizde diken batmaması imkansız. Hadi bizim gibi manyaklar bunu önemsemiyor da diyelimki konuyla alakasız ve görüp de hoşlanan birisi almak istediğinde ne yapıyor?
AVM'lerde kaktüslerin yanında maşa bulunduruyorlar. İşe yarıyor. Küçük marketlerde de ya siz yanınızda maşa bulunduracaksınız ya da market görevlisini ikaz edip bir tane koymalarını isteyeceksiniz Tek çözüm bu bence

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2012, 19:06   #107
Ağaç Dostu

Sedum Palmeri

Annemin katında duran Palmerimin son hali. Fotoğraf az önce çekildi. Çiçekler geçince birkaç dalına kıyıp ayrı saksıda köklendirmek istiyorum. Aslında apartman bahçesini bunlarla yerörtücü olarak donatma hayalim var ama çok uzun zaman alır Geçen gün bahçede dolanırken baktım bir dal yukardan kopup düşmüş. Leylandi var onun yakınına diktim. Kimse basmasın diye de bir ihtimal, çevresini taşlarla çevirdim. Bahçeyle ilgili çok fikrim var ama küçük çocuklar var o katta oturan. Yavrucaklar tabii ne bilsin basıp duruyorlar. Dikeceğim her bitkiyi çitle çevirsem anca korunur. O da belki...

Name:  PIC_0050.JPG
Views: 1661
Size:  56.9 KB

Eski 08-04-2012, 16:37   #108
Ağaç Dostu

Agave americana ''marginata aurea ''

Agave larıma nazarım değdi galiba Bu sarı şeritli olanın yaprak uçları aniden kurumaya başladı. Bekledim bir süre ama baktım hızlanıyor harekete geçtim. Geçen yaz sanırım karıncalar nedeniyle bazı yapraklarında lekeler oluşmuştu. Onları da budar rahatlatırım dedim. Bir de kışın yağmuru yedi sürekli. Geçen yaz budadığım yapraklarını küçültüp bir nevi malçlama yaparak saksıya dizmiştim. İçinde biten yabani otlara dokunmamıştım. Fazla suyu çekerler hem de güzel görünüyor diye düşünmüştüm. Baktım otların kökleri çok yoğun şekilde yüzeyi kaplamış. Otların kapladığı üst tabakayı söktüm. Malçalama yaprakları çıkardım ve bitkiyi budadım. Saksı ve toprağını da değiştireceğim. Mavi agave da aynı uygulamayı yaptım. Benzer saksıdan alınca halledeceğim.

Name:  PIC_0001.JPG
Views: 2077
Size:  54.2 KB

Name:  PIC_0002.JPG
Views: 1586
Size:  52.1 KB

Name:  PIC_0003.JPG
Views: 1623
Size:  54.6 KB

Name:  PIC_0042.JPG
Views: 1593
Size:  52.3 KB

Eski 08-04-2012, 16:50   #109
Ağaç Dostu

Agave americana

Bu agave ım da yıllardır aynı saksıda. Epey gelişti. Daha önce çok kez, kötüleşen yaprakları budamıştım. En son geçen yaz yapraklarda lekeler oluşmuştu. Ben karıncalardan şüpheleniyorum. 2 yıldır agave saksılarını istila ettiler çünkü. Yazın fazla sulama yaptığım için de olabilir bilmiyorum. yanlardan çıkan yavrulara dokunmuyordum. Saksıyı kaplayan görüntüleri hoşuma gidiyordu ama birkaç gündür sarı agave larla birlikte bunlarda da değişim başladı. Yavruların yaprakları sararmaya başladı.

Name:  PIC_0010.JPG
Views: 1685
Size:  59.5 KB

Name:  PIC_0004.JPG
Views: 1635
Size:  58.5 KB

Dedim ben bu zavallıyı da rahatlatayım. Şansıma 1 gün önce Şok Marketten büyük bir saksı almıştım( sonra pişman oldum 2 tane almadığıma, diğeri için ). Apartman bahçesinden geçen hafta aldığım toprak için başka planım vardı ama acil operasyon çıkınca yeni torfla karıştırdım ve saksı değişiminde kullandım. Saksı dibine bolca tuğla kırığı koymayı ihmal etmedim. Bitkiyi çıkarıp yavruları zedelemeden ayırmaya çalıştım. Çeşitli boyda 6 yavru çıktı. Kökler epey dolanmıştı. Yaklaşık yarısına kadar toprağı ayıkladım, kökleri kestim ve yeni saksıya yerleştirdim. 2 büyük yavruyu da eski saksıya öylesine diktim. Diğerleri açıkta.

Name:  PIC_0011.JPG
Views: 1615
Size:  59.3 KB

Name:  PIC_0014.JPG
Views: 1572
Size:  56.4 KB

Name:  PIC_0015.JPG
Views: 1610
Size:  52.8 KB

pamuktopu beğendi.
Eski 08-04-2012, 17:02   #110
Ağaç Dostu

Agave americana

Budama-ayıklama sonrası kalan yavrular. Geçen yaz da dikkat ettiğim bir şey var. Dikkatli bakarsanız yaprakların arka dip kısmlarında yoğunlaşan tuhaf şeyler var. Ben bunların karınca yumurtası filan olduğundan şüpheleniyorum. Yumurta da diyemiyorum ama nedir bilemiyorum. Karınca artığı? Ya da başka birşey? Geçen yaz gördükçe temizliyordum. Bu yavrularda da olabildiğince temizledim. Bilen var mı acaba?

Name:  PIC_0012.JPG
Views: 2021
Size:  59.9 KB

Name:  PIC_0013.JPG
Views: 1733
Size:  54.6 KB

Bunlar da balkonun son hali. Saksıları değişip operasyonu hallettikten sonra da balkonun temizliğine giriştim. Tüm kışın pisliği vardı. Camlara da dokunamıyordum. Agave ların dikeni de çok fenadır. Tüm balkonu saksılar ve ıvır zıvırla doldurduğum için camları silmek dahi imkansızlaştı( pasaklının bahanesi biter mi )
Bu tenha durum çok sürmeyecek tabii. İki yan için köşeli uzun siyah saksılardan vardı zulada. Onları temizledim. Yapışkanlı kap kağıdıyla kaplayıp iki yana sarmaşık dikmek istiyorum.

Name:  PIC_0039.JPG
Views: 1637
Size:  54.7 KB

Name:  PIC_0040.JPG
Views: 1607
Size:  56.7 KB

Name:  PIC_0043.JPG
Views: 1611
Size:  54.1 KB

zenfree, sevim4 ve pamuktopu beğendi.
Eski 08-04-2012, 17:18   #111
Ağaç Dostu

Echinopsis oxygana ? ( Kaynana topuzu-yumruğu)

İlk kaktüsüm ve 97' de agave larla birlikte Adana' dan getirdiğim dostum. Kocaman oldu. Bu kış sanırım bir hata yaptım. aynı minik balkonda ön tarafta tutma yanlışını yaptım. Kışın sürekli yağmur yedi. Şu an daha geriye aldım. Bahar yağmurlarıyla ıslanmasın fazla. Onda da biraz sararmalar var. Bazı yerlerinde kurumalar hatta. Gerçi yaşlı olmasına veriyordum önceleri. Yavru ayırmak istiyorum ama korkuyorum zarar gelir küser diye. Saksısı artık elimde kalıyor tutunca. O kadar eski yani. Güzel bir toprak saksı buldum yakındaki serada. Ama altı kapalıydı. Deleriz dedi satıcı. Bir ara gidip almayı ve değiştirmeyi planlıyorum. bu yaz da o güzelim çiçeklerini görmek istiyorum. Saksı değişimi sorun olur mu acaba çiçeklenme açısından? Ama önemli olan rahata ermesi. Bu yaz da çiçek görmeyiveririm.

Name:  PIC_0005.JPG
Views: 1658
Size:  58.6 KB

Name:  PIC_0007.JPG
Views: 1616
Size:  55.6 KB

Name:  PIC_0008.JPG
Views: 1558
Size:  54.3 KB

Name:  PIC_0045.JPG
Views: 1555
Size:  56.2 KB

Eski 08-04-2012, 17:27   #112
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Bence bir an önce, tomurcuk göstermeye başlamadan saksı değişimini gerçekleştirin.
Ağız kısmı geniş saksıya dikmenizi öneririm, saksı değişiminden sonra yeniden yavru vermeye başlayacağından yine bir sıkışma söz konusu olacaktır.

Yavru ayırmanız kaktüsünüzün rahatlaması için çok iyi olur. Biraz fazla sıkışmışlar.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 17:37   #113
Ağaç Dostu

Önerileriniz için teşekkür ederim. Haklısınız, ben de olabildiğince geniş ağızlı ve çok derin olmayan bir toprak saksıya dikmek istiyorum. Bulduğum saksı sanırım daha genişti. Ölçerek almalıyım. Yavrular çok sıkıştı evet. 1997' den beri aynı plastik saksıda büyüdü. Küçük tek bir yumruktan bu hale geldi. Şimdiye kadar hiç dokunmadım. Aslında daha geniş bir saksıda ve besin vs de verseydim muhtemelen çok daha gelişirdi. O zamanlar pek deneyimim yoktu. Umarım bundan sonra onu yaşatmaya devam edebilirim. Ve birlikte yaşlanabiliriz.

sakdag beğendi.
Eski 09-04-2012, 20:47   #114
Ağaç Dostu

Echeveria glauca

Echeveriayı uzun süre salonda tutmak zorunda kalmıştım. Havalar ısınıp balkonu da düzenleyince oraya aldım. Bu foto birkaç gün öncesine ait. Alttaki yavrular epey irileştiler. Biraz daha gelişince ayrı yere dikmek istiyorum. Dün sulamıştım. Bugün bolca yağmuru da yediler geceden beri. Umarım fazla gelmez ama bahar yağmurunun iyi geleceğini düşünüyorum. Yaprakları sanırım iyi durumda.

Name:  PIC_0046.JPG
Views: 1594
Size:  54.7 KB

zenfree, elta ve pamuktopu beğendi.
Eski 09-04-2012, 20:55   #115
Ağaç Dostu

Mammillaria backebergiana ernestii (Sn.meraklı amatöre teşekkürler ))

Üzerinde tomurcukları varken aldığım kaktüsüm 3 gün önce sonunda çiçeklerini açtı. Bu kaktüsün net görüntüsünü bir türlü çekemiyorum. Makro ayara getiriyorum olmuyor, normal ayarda da. Sanırım gövde yapısı nedeniyle ışığı kırıyor-bozuyor, birşey yapıyor. Hep flu çıkıyor. Ya da ben beceremiyorum
Çiçeklerin tamamı açmadı. Çiçeklenme geçtiğinde saksısını değiştireceğim. Tam adını biliyorsanız paylaşır mısınız? Ben bunları bir türlü ayırt edemiyorum.

Name:  PIC_0047.JPG
Views: 1487
Size:  58.8 KB

Name:  PIC_0048.JPG
Views: 1638
Size:  56.8 KB

zenfree, elta, sevim4 ve 2 kişi beğendi.

Düzenleyen Kedi Tırnağı : 14-04-2012 saat 17:38
Eski 09-04-2012, 21:06   #116
Ağaç Dostu

Sedum rubronctum

Bu sedum 2010 da bulduklarımdan biriydi. Yapraklarını dökünce ölüyor sanmıştım. Meğer mevsimsel değişimiymiş. 3. yaza giriyoruz. Saksı küçük ve dandik bir torf var. Pek besin vermedim. Hep dışarda kaldı cam önünde. Çok dayanıklı bir bitki. İlk foto kıştaki hali. Yanındaki kötü görüntünün kusuruna bakmayın. Kuşlar için kışın bulgur koymuştum ama tenezzül edip yemediler ve çürüdü

Name:  PIC_0026.JPG
Views: 3891

Alttaki foto ise birkaç gün öncesine ait. Aslında pek yakından görünmüyor. 3 yaz önce ilk kez tohumdan çiçek yetiştirmek için ektiğim türlerden biri de şebboydu. Beceriksizliğim nedeniyle büyük badireler atlattı, Çok kez yer değiştirdi ve sonunda 3. yaza girerken müthiş çiçekler açtı. Araya kaynatabilmek için sedumu paravan yapıyorum çaktırmayın Geçen yaz tohumdan yeniden ektiklerim de ancak bu yaz açtılar. Daha büyük saksıda ve çok gür şekilde müthiş görünüyorlar. Şebboy yetiştirmemek büyük hataymış onu anladım

Name:  PIC_0049.JPG
Views: 1591
Size:  59.0 KB

Eski 09-04-2012, 21:19   #117
Ağaç Dostu

Muscari

Kural ihlali olacak ama dayanamayıp muscarilerimi de göstermek istedim.
Bu güzeller doğal ortamdan alındılar. Geçen yaz apartmandaki bitki sevdalısı ekürim, komşu teyzem, yakındaki ormanlık-çayırlık alandan bu muscarilerden söküp getirmişti. Doğal ortamdan soğan sökümü yasak ama ne bilsin kadıncağız. Bizim buralarda epey de yaygın sanırım. Yabani otlarla karışık haldeki toprak kütlesini olduğu gibi saksıya yerleştirdim. Otlara da dokunmadım. Ortak yaşamlarını bozmak istemedim. Geçen yaz çiçeklerden tohum bile topladım ama yanlışlıkla eşyaların içine döküldü. Kışın sürekli yağmuru yediler. Çürümesinden çok korktum ama kış sonu yapraklar pörtleyince havalara uçtum. Ve en sonunda bu güzelim çiçekleri de belirdi.
Yok böyle olmayacak, ben en iyisi bir de balkon sayfası açayım. Tonla bitkim var. Yeni ektiğim soğanlılar vs cabası. Başıma iş açıp duruyorum

Name:  PIC_0004.JPG
Views: 1558
Size:  56.2 KB

Name:  PIC_0006.JPG
Views: 1525
Size:  57.9 KB

Eski 10-04-2012, 09:20   #118
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Bu kaktüsün net görüntüsünü bir türlü çekemiyorum. Makro ayara getiriyorum olmuyor, normal ayarda da. Sanırım gövde yapısı nedeniyle ışığı kırıyor-bozuyor, birşey yapıyor. Hep flu çıkıyor. Ya da ben beceremiyorum
Makro bile olsa belli bir mesafeden çekmeniz gerekiyor. Kimi makinede bu mesafe 3-4 cm'e kadar inerken kimi makineler için 10 cm olabiliyor. Gördüğüm kadarıyla çiçeğini görüntülemek için siz fazla yakından çekmeye çalışmışsınız. Bence flu görüntü ondan olabilir. Dikkat ederseniz uzaktan çektiğiniz diğer fotoğraflarınız daha net.

Yakından başlayıp ve santim santim uzaklaşarak çekip sonuçlarına bir baksanız diyorum. Nasılsa digital makine, film-tab derdi yok. Ben iyi sonuç alabilmek adına aynı görüntü için çeşitli durumlarda en az 5-10 çekim yapıyorum

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2012, 11:39   #119
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim Sn Nevsune. Ben de güzel bir poz yakalayabilmek için bazen şekilden şekile giriyorum. O sırada benim fotoğraflarım çekilse daha ilgi çekici olabilir Demiştim ya sanırım ben beceremedim diye. Çiçekler çok minik olduğundan mümkün olduğunca yakından çekmek istemiştim. Aslında makinem de çok müthiş bir şey değil. Nankörlük etmemeliyim tabii, 2 yıldır bana o kadar emeği geçti. Sağolsun, canım kızkardeşim benim bu ilgimi ve ihtiyacımı görünce kendi fotoğraf makinesini bana hibe etmişti

Eski 14-04-2012, 11:43   #120
Ağaç Dostu

Yağmurlu havada sukulentler

Geçen günki yağmurlarda balkonun atmosferini göstermek istedim. Tekrar gibi oluyor ama biraz da günlük gibi kullanmak istiyorum sayfamı. Geçen yaz formatlama sırasında fotolarımı kaybedince biraz paranoya yaptım. En iyi arşivleme ortamı internet bence

Name:  PIC_0018.JPG
Views: 1500
Size:  62.1 KB

zenfree ve pamuktopu beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025