Selammm! Bugün yine bana geldiler ve 10 dakikada bunu yaptım. Bonsaici üstadlar dövmesinler beni

Bonsai çok sevdiğim bir alan ama her sene kendime bir alan seçip ona yoğunlaşmaya çalışıyorum. İlerde zaman ayırıp ben de yapmak istiyorum. Şimdilik çakmasıyla idare edelim.
Çok basit şekilde yapıldı. herşey hazırdı zaten. Ana mekan; annemin çeyizinden kalma çatlak, seramik çorba tenceresi

Benim için manevi değeri yüksek. Düşünsenize benden yaşlı. 34 yıllık.
[ATTACH]276970[/ATTACH
Kır manzarasına benzetmeye çalıştım. Kurumuş bir ağacın tek başına göründüğü yeşil bir kır. Ağaç zaten hazırda vardı. Geçen sene 2 saksı açelya almıştım. Maalesef bir tanesi sanırım saksısındaki solucan yüzünden kurudu. Belki canlanır diye bekledim aylardır. Kışın yapraklarını dökmüş bir ağaca benziyordu. o haliyle bile bırakabilirdim aslında. Uzun zamandır bunu çakma bonsai yapma düşüncesindeydim.
Dün okul dönüşü Çekmeköy' deki gizli bahçeme gittim uzun kış mevsiminin ardından. Bana huzur veren bir yer. Gizli, söylemem

Bu sukulentlerden geçen sene bir dal almıştım. İlk sayfalarda resmi var. Sedum türü sanırım. Adını unuttum. Bir miktar daha topladım. Yaşlı bir ağacın üzerindeki yosunları görünce dayanamayıp aldım biraz. Bir iki bitki daha toplayıp eve döndüm ama bu arada dünkü rüzgarı feci şekilde yedim.
Bugün bir ara esti bana. Tencereyi aldım. dibine kırık tuğla parçaları, üstüne kum, üstüne de kum-torf karışımını doldurdum. Kurumuş ağaç açelyamı kenara doğru yerleştirdim. Tencerenin kulplarının üstüne doğru da sedumları yerleştirdim iki yanda. En üste de yosun parçalarını hazır çim halı eker gibi parça parça birleştirdim. Zaten şu yosunların floresan yeşili, hareli görüntüsü muazzam. Bakmaya doyulmuyor. Umarım evde bu şekil kalırlar. Tam bilmiyorum nasıl istekleri vardır. Bunları da yapınca oldu mu kurumuş ağaç ve çalılardan oluşan kır manzarası.
Aslında güzel bir kaya görüntüsü de istiyordum ama şu an elimde uygun bir taş yoktu. Bir iki tane küçük taşı öylesine koydum şimdilik. Ha bir de ön tarafa dikkatli bakarsanız farklı bir sukulent türü daha ekledim minik bir parça. Gri-mavi renkli bir tür. Okulun ordan bolca getiricem bunlardan da. Az sonraaaa
Umarım beğenirsiniz. Bu tabii çok ilkel şekilde bir deneme. Çok hoşuma gitti ben bu olayı geliştiririm bence. Yoksa yine tembellik mi yaparım