View Single Post
Eski 31-03-2012, 17:52   #78
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Kaktüs aranjman

Bugün üzücü bir haber aldım. Kızkardeşimin kayınbabası önceki gece vefat etmiş. Bugün haberim oldu. Bu aranjmanı da geçen yaz Kıbrıs' a düğüne gittiğimizde kardeşimin görümcesi hediye etmişti bana. Bitkilere ve kaktüslere düşkünlüğümü İstanbul' a geldiklerinde iyice anlamışlardı. Sağolsun bahçelerinde otururken '' bu saksı senin, giderken alırsın '' dediğinde çok sevinmiştim. Kaktüslerimi hediye eden ablamızın acısı umarım diner. Onun için yayınlıyorum.

Name:  PIC_0023.JPG
Views: 1740
Size:  52.3 KB

El çantama koyup uçakta yanımda getirmiştim. Hatta çok endişe etmiştim '' havaalanında bir sorun yaşar mıyım? '' diye ama sorunsuz geçtim. Metal bir saksı. Herhangi bir delik yok. İçinde kupkuru olmuş bir torf vardı. Hiçbir ekleme vs yapmadım. Geçen yazdan beri aynı şeklide duruyor. Uzun süre hiçbir gelişme olmadı.

Name:  PIC_0075.JPG
Views: 1747
Size:  57.6 KB

Adını hatırlayamadığım sukulenti de o ablamızın başka bir bitkisinden koparıp bu saksıya tıkmıştım. Kök verdi ama yavaş gelişiyor. Başka bir saksıya geçireceğim muhtemelen. Su ihtiyaçları farklıdır. Getirdiğimden beri birkaç kez çok az su verdim. Hatta damlattım desem yeridir. Saksının altı kapalı olduğu için çürütmek istemedim.

Name:  PIC_0076.JPG
Views: 1678
Size:  58.3 KB

Atlası andıran bu bitki uzun süre hareketsizdi. Kışın minik bir sürgün belirdi ve çok yavaş büyüdü. Şimdi büyüme epey hızlandı.

Name:  PIC_0009.JPG
Views: 1624
Size:  59.1 KB

Eklenen Resimler

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön