agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2016, 19:09   #1
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar

Az önce sinirlerimi zıplatan bir şey yaşadım, 'ailecek ellerine geçirdikleri her saçma şeyi pencereden ya da balkondan aşağı atıvermeyi bir hayat tarzına dönüştürmüş olan' üst kattaki iğrenç komşularımızın yine aşağı attıkları pisliklerden biri ne yazık ki mavi kelebeklerimden birinin (hani tomurcuklanmıştı da sonradan vazgeçmişti, işte o çelik) tam üstüne düştü!

Tazecik filizi maalesef kırıldı
Kırılmadan önce yaklaşık olarak böyleydi:

Name:  1.jpg
Views: 817
Size:  52.0 KB

Şu an böyle kaldı:

Name:  1-1.jpg
Views: 516
Size:  51.7 KB

Onları pencerenin dışına yerleştirmiştim (aşağı düşme ihtimallerine karşı önlem alarak elbette) çünkü oradan sabah ve akşam güneşini daha iyi görüyorlar ve böylece açık havada yaşamış oluyorlar ama üst kattaki/katlardaki iğrenç yaratıklar yüzünden yeni önlemler almak zorunda kaldım.

2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.

Name:  Fotoğraf4406.jpg
Views: 653
Size:  51.6 KB

En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...

Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 19:54   #2
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.
Sevgili A_NOMAD, nasıl anlıyorum ve hak veriyorum size anlatamam. Aynı durum bizde de mevcut. Balkonumun dışına çiçeklik yaptırdım ve sukulentlerimi oraya yerleştirdim. Altımdaki dükkana ne su, ne kuruyan yapraklar dökülmesin diye çiçekliği korunaklı yaptırdım özellikle. Fakat benim sukulentlerin üzerinde sigara izmaritleri, meyve çekirdekleri, kül görmekten iflahım kesildi. Bu nasıl bir saygısızlık, medeniyetsizlik anlayamıyorum. Geçenlerde yine tepemde halı silkenince dayanamadım hiç yapmadığım şeyi yaptım; avaz avaz bağırdım. Anladılar mı? Sanmam. O halı silkeleyince -ama milletin evini, balkonunu, çiçeğini kirletince-kendisi temiz, sen bağırıp tepki gösterince ayıp yapmış oluyorsun.

Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden.

Bu arada balkonunuzda gezdim, menekşelerinizi sevdim. Geçen yaz yanan kaktüslerinize önce üzüldüm ama ardından bu sene toparlandıklarını görünce sevindim. C.silvestrii'nin minik yavrularına bayıldım, Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü. Sizin şiir gibi sözlerinizi ve ifadenizi aynı duygularla okudum. Biz bitki severlerin hislerine tercüman olmuşsunuz.

Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 20:50   #3
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
..Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden...

...Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü...

...Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.
Maalesef koruyamadım sevgili selenn...

Aşağıdaki alıntıda gördüğünüz senecio rowleyanus, o kadar korumalı alandan üst komşunun üstün çabaları sonucunda aşağıya çakıldı!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
...2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.

Eklenti 619349

En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...
Nasıl mı becerdi?

Hemen anlatayım: Şiddetli fırtınaya aldırmadan aşağıdaki bakkala sarkıttığı sepet -saksılarım düşmesin diye hazırladığım- tel örgüme takıldı, ben daha 'dur' bile diyemeden asıla asıla sapasağlam düzeneğimi yerinden oynatmayı başardı ve kenardaki beyaz saksı (benim Ayşem, yani senecio rowleyanus) gözümün önünde aşağı düştü.

Koşarak hemen aşağı indim ama saksı parçalanmış, bitkim parçalanmış, topraklar saçılmış... Sinirden nefesim kesilerek alel-acele kırık saksının içine doldurdum ne kaldıysa ve eve çıkıp sağlam bir beyaz saksıya, kurtarabildiğim birkaç parçayı ağlaya ağlaya diktim...

Fotoğrafta Ayşeden geriye kalanları görebilirsiniz:

Name:  1.jpg
Views: 453
Size:  58.8 KB

Böyle komşuları Allah düşmanıma bile vermesin! Bir de pişkin pişkin diyor ki 'rüzgardan düştü' off hatırladıkça ellerim titriyor hala, Allah'ın rüzgarını suçlamak kolay, gözümün önünde yediği haltı bile kabul etmekten aciz yaratık!

Neyse bu olaydan sonra mavi kelebeklerimi (clerodendrum ugandense) de mecburen içeri aldım, çok narinler ve biz bayram tatilindeyken kim bilir üstlerine neler atacaklardır diye...

Name:  2.jpg
Views: 482
Size:  43.4 KB

Ama Yıldızı (stapelia grandiflora) üç farklı bölgesinden deli bağlar gibi bağlayıp pencere önünde bıraktım. Gövdesi diğerlerine nazaran darbelere daha dayanıklı ve istediği miktarda güneşi en iyi alabileceği nokta orası. O pencere önünü rahat kullanamamak işimi epey zorlaştırdı ama yapacak bir şey yok, böyle iğrenç komşularım varken...

Name:  3.jpg
Views: 512
Size:  49.3 KB

Bağlarımız aşağıdaki fotoğrafta daha anlaşılır halde:

Name:  4.jpg
Views: 451
Size:  48.0 KB

Prensesimi (epiphyllum oxypetalum) size boydan da göstereyim dedim, kadraja tam sığmadı ama ayıptır söylemesi hemen hemen aynı boydayız
Maalesef bizde de şimdilik başka tomurcuk kalmadı, umarım bu sezonu da tek çiçekle kapatmayız...

(Balkondaki kızlarımı az önce sulamıştım ve mesajınızı görünce hemen fotoğraflamak istedim, saksı altlarından akan çamurlu su nedeniyle oluşan görüntü kirliliği için özür diliyorum)

Name:  5-1.jpg
Views: 450
Size:  69.6 KB

(Bu arada Prensesin arkasında görülen Güler atlasım o yoğun çiçeklenmeden sonra kağıt gibi inceldi, hala kendine gelmesini bekliyorum, çok yorulmuş garibim. Güler atlas ile aynı saksıdakilerden biri de sizin isminizi taşıyan, sarı çiçekler açan Selen atlas olur, sarı oklarla işaretledim )

Bir dokunup bin ah işitmiş oldunuz ama bu konudan çok dertliyim, istemeden uzattıkça uzattım işte...

Beğenileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim

Düzenleyen A_NOMAD : 26-06-2016 saat 21:23 Neden: işaretleme
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025