View Single Post
Eski 26-06-2016, 18:54   #584
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.
Sevgili A_NOMAD, nasıl anlıyorum ve hak veriyorum size anlatamam. Aynı durum bizde de mevcut. Balkonumun dışına çiçeklik yaptırdım ve sukulentlerimi oraya yerleştirdim. Altımdaki dükkana ne su, ne kuruyan yapraklar dökülmesin diye çiçekliği korunaklı yaptırdım özellikle. Fakat benim sukulentlerin üzerinde sigara izmaritleri, meyve çekirdekleri, kül görmekten iflahım kesildi. Bu nasıl bir saygısızlık, medeniyetsizlik anlayamıyorum. Geçenlerde yine tepemde halı silkenince dayanamadım hiç yapmadığım şeyi yaptım; avaz avaz bağırdım. Anladılar mı? Sanmam. O halı silkeleyince -ama milletin evini, balkonunu, çiçeğini kirletince-kendisi temiz, sen bağırıp tepki gösterince ayıp yapmış oluyorsun.

Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden.

Bu arada balkonunuzda gezdim, menekşelerinizi sevdim. Geçen yaz yanan kaktüslerinize önce üzüldüm ama ardından bu sene toparlandıklarını görünce sevindim. C.silvestrii'nin minik yavrularına bayıldım, Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü. Sizin şiir gibi sözlerinizi ve ifadenizi aynı duygularla okudum. Biz bitki severlerin hislerine tercüman olmuşsunuz.

Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön