Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar
Az önce sinirlerimi zıplatan bir şey yaşadım, 'ailecek ellerine geçirdikleri her saçma şeyi pencereden ya da balkondan aşağı atıvermeyi bir hayat tarzına dönüştürmüş olan' üst kattaki iğrenç komşularımızın yine aşağı attıkları pisliklerden biri ne yazık ki mavi kelebeklerimden birinin (hani tomurcuklanmıştı da sonradan vazgeçmişti, işte o çelik) tam üstüne düştü!
Tazecik filizi maalesef kırıldı

Kırılmadan önce yaklaşık olarak böyleydi:
Şu an böyle kaldı:
Onları pencerenin dışına yerleştirmiştim (aşağı düşme ihtimallerine karşı önlem alarak elbette) çünkü oradan sabah ve akşam güneşini daha iyi görüyorlar ve böylece açık havada yaşamış oluyorlar ama üst kattaki/katlardaki iğrenç yaratıklar yüzünden yeni önlemler almak zorunda kaldım.
2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.
En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...
Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.