agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-06-2016, 01:23   #571
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Hmm bu sene tekrarı olabilir mi yani?
Prenses hımbıllık yapmazsa eğer, sonbahara kadar pek çok tekrarı olabilir tabii ki...

sonkez, YeniGine ve Jakin beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 08:17   #572
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-05-2013
MAŞALLAH ALLAH Nazarlardan korusun. Çiçeklerinizdeki endam, o havalar o en güzel benim edaları sizden kaynaklanıyor belli. Öyle el üzerinde tutuyorsunuz öyle güzel ilgileniyorsunuz ki onlarda doğal olarak edalı edalı şov yapıyorlar. emeğinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim.

esemeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 13:19   #573
Ağaç Dostu

cengizildas's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2013
Ben Birgecelik Gelini hep merak etmiştim. Sayenizde onu da gördüm. Müthiş güzel bir çiçek. Bir de anlatım harika olunca, ortaya şahane bir tablo çıkmış. Ellerinize, emeklerinize sağlık Sn. A_NOMAD.

cengizildas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 18:09   #574
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar

Az önce sinirlerimi zıplatan bir şey yaşadım, 'ailecek ellerine geçirdikleri her saçma şeyi pencereden ya da balkondan aşağı atıvermeyi bir hayat tarzına dönüştürmüş olan' üst kattaki iğrenç komşularımızın yine aşağı attıkları pisliklerden biri ne yazık ki mavi kelebeklerimden birinin (hani tomurcuklanmıştı da sonradan vazgeçmişti, işte o çelik) tam üstüne düştü!

Tazecik filizi maalesef kırıldı
Kırılmadan önce yaklaşık olarak böyleydi:

Name:  1.jpg
Views: 812
Size:  52.0 KB

Şu an böyle kaldı:

Name:  1-1.jpg
Views: 513
Size:  51.7 KB

Onları pencerenin dışına yerleştirmiştim (aşağı düşme ihtimallerine karşı önlem alarak elbette) çünkü oradan sabah ve akşam güneşini daha iyi görüyorlar ve böylece açık havada yaşamış oluyorlar ama üst kattaki/katlardaki iğrenç yaratıklar yüzünden yeni önlemler almak zorunda kaldım.

2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.

Name:  Fotoğraf4406.jpg
Views: 650
Size:  51.6 KB

En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...

Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.

Eski 21-06-2016, 18:17   #575
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Allah kolaylıklar versin çirkef insanlarla uğraşmak çok zordur. Siz kaçsanızda onlar bulaşır

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 18:20   #576
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Allah kolaylıklar versin çirkef insanlarla uğraşmak çok zordur. Siz kaçsanızda onlar bulaşır
Teşekkür ederim, gerçekten çok zormuş...

Eski 22-06-2016, 17:00   #577
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

E.milii hızla güzelleşiyor

Name:  2.jpg
Views: 526
Size:  34.9 KB

Dendrobium yeniden bir şeyler çıkartmaya girişti, ne çıkarsa bahtımıza

Name:  3.jpg
Views: 510
Size:  20.2 KB

Menekşenin tomurcuklar artık gün sayıyor, aç da rengini göster artık

Name:  4.jpg
Views: 520
Size:  44.1 KB

Echinopsislerin yanık yaraları epey iyileşti, oxygona bu sene çiçek göstermedi ama ters tarafta olduğu için fotoğrafta görünmese de beyaz çiçekli echinopsis tekrardan tomurcuklanıyor...

Name:  5.jpg
Views: 525
Size:  70.1 KB

C.silvestrii şimdiden saksıyı doldurdu, o da geçen sene yanık atlattı ve bu sene çiçeklenmedi, kendini çoğalmaya adadı

Name:  6.jpg
Views: 510
Size:  64.7 KB

Kaktüslerimin yanık halleri böyleydi, kıyaslama açısından iyi olur diye ekledim.

Eski 23-06-2016, 00:06   #578
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Maşallah sevgili A-NOMAD'ım silvestrine maşallah, ne kadar güzel ve yoğun yavrular vermiş. Bu kış şöyle üşüyerek güzelce bir uyur ise seneye inşallah bol bol çiçek...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2016, 00:31   #579
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
...Bu kış şöyle üşüyerek güzelce bir uyur ise seneye inşallah bol bol çiçek...
Ah canım geçen kış da bol bol üşüdü, o da echinopsisler de sürekli dışarıdalar zaten ama bizim silvestrii üşüdükçe yavruladı böyle, çiçek de açması gerektiği sanırım aklına gelmedi

Echinopsis oxygona'da ise çiçekten geçtim, yavru bile yok. Üşüdükçe bana sinir olmuş gibi, kılını kıpırdatmadan (hakkını yemeyeyim, yaralarını epeyce iyileştirdi) öylece duruyor karşımda

Ama ben bu arkadaşları çiçeksiz de çok seviyorum

Eski 23-06-2016, 09:45   #580
Ağaç Dostu

duy-gu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2015
Sevgili A_NOMAD,
Kaktüslerinizin yanıkları nasıl da düzelmiş, aradaki fark çok net E.Milii annenizin hediyesiydi değil mi? Öyle kalmış aklımda Pek güzel açmış maşallah

YeniGine ve A_NOMAD beğendi.
duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-06-2016, 11:16   #581
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu Mesajı Göster
...Kaktüslerinizin yanıkları nasıl da düzelmiş, aradaki fark çok net E.Milii annenizin hediyesiydi değil mi?...
Yanık yaraları aslında hala iyileşmeye devam ediyor, yara kabuklarının dökülmesini gözlemlemek benim için çok değişik bir deneyimdi, elbette hiç yanmamış olmalarını/bu deneyimden mahrum kalmayı tercih ederdim...

Evet, E.milii annemin emrivakisi... Pardon, hediyesiydi
Hevesli çıktı sağ olsun, hiç çiçeksiz bırakmıyor, yapraklarının görüntüsü de güzel...
Bu son çiçekleri epey küçük-küçük açtı, önceki çiçekler daha büyüktü ama bu arkadaşın karakteri biraz tuhaf, o yüzden ses etmiyorum

Eski 24-06-2016, 15:08   #582
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Merakla beklenen çiçek bugün aralandı sonunda! Ortası beyaz, kenarları lila...

Name:  fotoğraf4422.jpg
Views: 469
Size:  43.3 KB

Eski 26-06-2016, 13:39   #583
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Pek narin görünümlü bir güzel çıktı bu menekşe

Name:  fotoğraf4430.jpg
Views: 442
Size:  47.4 KB

Eski 26-06-2016, 18:54   #584
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Laftan anlayan yaratıklar olsalar şimdiye kadarki 5845 ikazım bir işe yarardı ama maalesef insanlıkla alakaları yok, bana da onların iğrençlikleri için tedbir almaktan başka çare kalmadı.
Sevgili A_NOMAD, nasıl anlıyorum ve hak veriyorum size anlatamam. Aynı durum bizde de mevcut. Balkonumun dışına çiçeklik yaptırdım ve sukulentlerimi oraya yerleştirdim. Altımdaki dükkana ne su, ne kuruyan yapraklar dökülmesin diye çiçekliği korunaklı yaptırdım özellikle. Fakat benim sukulentlerin üzerinde sigara izmaritleri, meyve çekirdekleri, kül görmekten iflahım kesildi. Bu nasıl bir saygısızlık, medeniyetsizlik anlayamıyorum. Geçenlerde yine tepemde halı silkenince dayanamadım hiç yapmadığım şeyi yaptım; avaz avaz bağırdım. Anladılar mı? Sanmam. O halı silkeleyince -ama milletin evini, balkonunu, çiçeğini kirletince-kendisi temiz, sen bağırıp tepki gösterince ayıp yapmış oluyorsun.

Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden.

Bu arada balkonunuzda gezdim, menekşelerinizi sevdim. Geçen yaz yanan kaktüslerinize önce üzüldüm ama ardından bu sene toparlandıklarını görünce sevindim. C.silvestrii'nin minik yavrularına bayıldım, Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü. Sizin şiir gibi sözlerinizi ve ifadenizi aynı duygularla okudum. Biz bitki severlerin hislerine tercüman olmuşsunuz.

Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 19:50   #585
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
..Umarım koruyabilirsiniz çiçeklerinizi bu medeniyetsiz tiplerden...

...Epiphyllum oxpetalum'a hayran oldum. Bu türü ben de açtırmayı başaramayanlardanım ama ümitliyim. Hatta bu sene bir tomurcuk vardı üzerinde, gözüm gibi bakıyordum ama sakınan göze çöp batar misali tomurcuk düştü...

...Herşey çok güzel, ellerinize ve emeğinize sağlık.
Maalesef koruyamadım sevgili selenn...

Aşağıdaki alıntıda gördüğünüz senecio rowleyanus, o kadar korumalı alandan üst komşunun üstün çabaları sonucunda aşağıya çakıldı!

Alıntı:
...2 saksıyı, 4 şişin uçlarına bağladığım tül parçasından elde ettiğim mini çardak ile ve açıkta kalan saksıyı da gelişigüzel daldırdığım dal parçalarıyla kendimce korumaya aldım.

Eklenti 619349

En azından yeniden bir şeyler attıklarında direkt bitkilerimin üstüne düşmesini önleyebilirim umuduyla...
Nasıl mı becerdi?

Hemen anlatayım: Şiddetli fırtınaya aldırmadan aşağıdaki bakkala sarkıttığı sepet -saksılarım düşmesin diye hazırladığım- tel örgüme takıldı, ben daha 'dur' bile diyemeden asıla asıla sapasağlam düzeneğimi yerinden oynatmayı başardı ve kenardaki beyaz saksı (benim Ayşem, yani senecio rowleyanus) gözümün önünde aşağı düştü.

Koşarak hemen aşağı indim ama saksı parçalanmış, bitkim parçalanmış, topraklar saçılmış... Sinirden nefesim kesilerek alel-acele kırık saksının içine doldurdum ne kaldıysa ve eve çıkıp sağlam bir beyaz saksıya, kurtarabildiğim birkaç parçayı ağlaya ağlaya diktim...

Fotoğrafta Ayşeden geriye kalanları görebilirsiniz:

Name:  1.jpg
Views: 450
Size:  58.8 KB

Böyle komşuları Allah düşmanıma bile vermesin! Bir de pişkin pişkin diyor ki 'rüzgardan düştü' off hatırladıkça ellerim titriyor hala, Allah'ın rüzgarını suçlamak kolay, gözümün önünde yediği haltı bile kabul etmekten aciz yaratık!

Neyse bu olaydan sonra mavi kelebeklerimi (clerodendrum ugandense) de mecburen içeri aldım, çok narinler ve biz bayram tatilindeyken kim bilir üstlerine neler atacaklardır diye...

Name:  2.jpg
Views: 479
Size:  43.4 KB

Ama Yıldızı (stapelia grandiflora) üç farklı bölgesinden deli bağlar gibi bağlayıp pencere önünde bıraktım. Gövdesi diğerlerine nazaran darbelere daha dayanıklı ve istediği miktarda güneşi en iyi alabileceği nokta orası. O pencere önünü rahat kullanamamak işimi epey zorlaştırdı ama yapacak bir şey yok, böyle iğrenç komşularım varken...

Name:  3.jpg
Views: 501
Size:  49.3 KB

Bağlarımız aşağıdaki fotoğrafta daha anlaşılır halde:

Name:  4.jpg
Views: 448
Size:  48.0 KB

Prensesimi (epiphyllum oxypetalum) size boydan da göstereyim dedim, kadraja tam sığmadı ama ayıptır söylemesi hemen hemen aynı boydayız
Maalesef bizde de şimdilik başka tomurcuk kalmadı, umarım bu sezonu da tek çiçekle kapatmayız...

(Balkondaki kızlarımı az önce sulamıştım ve mesajınızı görünce hemen fotoğraflamak istedim, saksı altlarından akan çamurlu su nedeniyle oluşan görüntü kirliliği için özür diliyorum)

Name:  5-1.jpg
Views: 448
Size:  69.6 KB

(Bu arada Prensesin arkasında görülen Güler atlasım o yoğun çiçeklenmeden sonra kağıt gibi inceldi, hala kendine gelmesini bekliyorum, çok yorulmuş garibim. Güler atlas ile aynı saksıdakilerden biri de sizin isminizi taşıyan, sarı çiçekler açan Selen atlas olur, sarı oklarla işaretledim )

Bir dokunup bin ah işitmiş oldunuz ama bu konudan çok dertliyim, istemeden uzattıkça uzattım işte...

Beğenileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim

Düzenleyen A_NOMAD : 26-06-2016 saat 20:23 Neden: işaretleme
Eski 26-06-2016, 20:28   #586
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Diyeceksin ki "sen de ne dertliymişsin mübarek" ama aynıları benim de başıma geldi.

Van'da otururken üst kat komşumun az pisliğini temizlemedim. Konuşmaktan ümidi kesip işi kızmaya, tepki vermeye vardırdım yok yok... En son kocası imdadıma yetişip balkonu kapattırdı da kurtuldum sayılır.

Yukarıdan tepemize zeytin, karpuz çekirdekleri, yumurta kabukları, peçeteler, gofret, çikolata ambalajları aklına ne gelirse işte en iğrendiğim de saç telleriydi. Pencere silerken karpuz çekirdeği kazırdım (sinirimden gülüyorum). Sen balkonda hava almaya çıkmışsın hoop yukarıdan bir yolluk içi toz, pis dolu güm güm çırpıyor titiz ya ...

Çiçeklerimin üzerinden kıl, kılçık temizlemekten yemek yiyemez olmuştum bir ara. Eşim bir kere balkonda elinde bir bardak çay içerken tepesinden sarkıtılan yolluğa sinirlenip kızdığında çirkef insan "sizin çocuğunuz yok nereden bileceksiniz" diye yüksek sesle cevap verince disipliniyle ün salmış öğretmen eşim " yaparken bana mı sordun kadın" diye bağırıp güya namuslu hanımefendiyi rencide etmiş

Ev değiştirmeyi bile düşündük sonra baktık ki her yer aynı, kaldık. O binanın pencere altlarına denk gelen yerlere "it bağlasan durmaz" derler bizde pislikten. İte kurban olsunlar. Bunlar insan işte, uyarsan da aynı uyarmasan da. İflah olmaz bir cehalet, umursamazlık, iğrençlik... Bu cehaletin kökeni nerede bilmiyorum, sinirlendiğimizle, üzüldüğümüzle kalıyoruz. Çiçeklerini içeri almakla iyi yapmışsın. Koruma perdesi çektiğinde söyleyecektim ama belki işe yarar diye sesimi çıkarmamıştım.

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 27-06-2016 saat 06:20
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 20:31   #587
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Allah size kolaylıklar versin. Cidden çok üzüldüm bir zamanlar benimde deli bir komşum vardı ki Allah onu iyilere çattırmasın diye dua ederim

Gül Batur ve A_NOMAD beğendi.
Eski 26-06-2016, 20:38   #588
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Diyeceksin ki "sen de ne dertliymişsin mübarek" ama aynıları benim de başıma geldi, geliyor...

Van'da otururken üst kat komşumun az pisliğini temizlemedim. Konuşmaktan ümidi kesip işi kızmaya, tepki vermeye vardırdım yok yok... En son kocası imdadıma yetişip balkonu kapattırdı da kurtuldum sayılır.

Yukarıdan tepemize zeytin, karpuz çekirdekleri, yumurta kabukları, peçeteler, gofret, çikolata ambalajları aklına ne gelirse işte en iğrendiğim de saç telleriydi. Pencere silerken karpuz çekirdeği kazırdım (sinirimden gülüyorum). Sen balkonda hava almaya çıkmışsın hoop yukarıdan bir yolluk içi toz, pis dolu güm güm çırpıyor titiz ya ...

Çiçeklerimin üzerinden kıl, kılçık temizlemekten yemek yiyemez olmuştum bir ara. Eşim bir kere balkonda elinde bir bardak çay içerken tepesinden sarkıtılan yolluğa sinirlenip kızdığında çirkef insan "sizin çocuğunuz yok nereden bileceksiniz" diye yüksek sesle cevap verince disipliniyle ün salmış öğretmen eşim " yaparken bana mı sordun kadın" diye bağırıp güya namuslu hanımefendiyi rencide etmiş

Ev değiştirmeyi bile düşündük sonra baktık ki her yer aynı, kaldık. O binanın pencere altlarına denk gelen yerlere "it bağlasan durmaz" derler bizde pislikten. İte kurban olsunlar. Bunlar insan işte, uyarsan da aynı uyarmasan da. İflah olmaz bir cehalet, umursamazlık, iğrençlik... Bu cehaletin kökeni nerede bilmiyorum, sinirlendiğimizle, üzüldüğümüzle kalıyoruz. Çiçeklerini içeri almakla iyi yapmışsın. Koruma perdesi çektiğinde söyleyecektim ama belki işe yarar diye sesimi çıkarmamıştım.
Sizede çok geçmiş olsun suz-i dilara. Van sınırında (özalp e bağlı Örenburç köyü) ve Hakkaride görev yapmışlığımız vardır

Eski 26-06-2016, 20:54   #589
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
...Allah onu iyilere çattırmasın diye dua ederim
Ben ise Allah bunları kötülerle bile karşılaştırmasın diyorum, öyle tiksindim ki anlatamam...

Sevgili Sûz-i Dilârâ, mesajından alıntı yapmaya niyetlendim ama baktım ki kırpacak yeri yok, alıntılamaya çalışmaktan vazgeçtim
Keşke saksılar konusunda uyarsaydın, ben fazla saf davranmışım meğer...

Benim kadar sıkıntı yaşamış olmana üzüldüm açıkçası, bizim uyuzların da eminim ki evlerinin içi tertemizdir zira evde hiç çöp tutmuyorlar, ne varsa hopp balkondan-pencereden salla dışarı

Burada açık açık yazmayayım ama kullanılmış latex malzemelerini bile (eldivenden bahsetmiyorum elbette ama ne maksatla kullandıkları belli olmayan latex eldivenlerini de bol bol atıyorlar) balkonumdan topluyorum, yemek artıklarına razı olacak hale geldim yani... Bu nasıl bir ruh hastalığıdır ya da fantazidir, tövbe tövbe!

Nasıl tiksinmeyeyim

Hatta bazen pislikleri açık olan-sineklik takılı olmayan pencerelerden içeriye de giriyor, insanı zorla psikopat yapacaklar!

Bir şekilde hepsine katlanıyordum ama kızlarıma zarar vermeleri bende bardağı taşırdı artık, karar verdim geceleri operasyon yapıp kapılarının önüne en iğrenç çöplerimi dökeceğim, biraz da onlar rahatsız olsun

Eski 26-06-2016, 21:26   #590
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Bu gibi durumlarda kızmaktan, tepki vermekten başka daha ne yapılır. İnsan olsa ilk uyarmada utanır, kızarır, tövbe eder. Kapıya getirdiğine üzülür, kendisinin kendisine yaptığı bir saygısızlık addeder.

Aklıma benim yaptığım bir çirkeflik geldi. Baktığım sokak köpeklerinden bir tanesi bizim yan binanın kapısının önüne yatmış, hayvancağız sıcaktan korunmak için.

Kapıcı denilen yaratık elindeki kürek sapıyla hayvancığıza öyle bir vurmuş ki ciyaklaması bizim evden duyuldu. Koşa koşa çıktım. Elinde hala kürek sapı olan kapıcıya epey kızdım. Bakma kapıcı dediğime itibarları ev sahiplerinden fazla parmaklarında oynatıyorlar milleti. Lütfedip çalışırlardı.

Neyse o hayvancağıza yaptığından sonra öyle sinirlendim öyle sinirlendim ki o zamana kadar dikkat eden ben elime geçen bütün sulu çöpleri çöp poşetine doldurdum. Bağladım poşeti altına da birkaç bıçak darbesiyle delikler açtım. Çöp saatinden çok önce de çöpü çıkarıp koydum kapının önüne. O sular akmış akmış, sarı sarı, kurumuş kahverengi olmuş. Sabah kapıcı bir surat kapıya geldi. Ben mutfaktayım eşim kapıyı açtı. Derdini ona anlattı eşim bana seslendi, ben avazım çıktığı kadar "işi ne temizlesin, biz o parayı boşuna mı ödüyoruz. Yan gelip yatacağına işe yarasın biraz" Eşim o durumda bana arka çıkmak durumunda kaldı. Adam sesini çıkaramadı, kös kös gitti yöneticiye şikayet etmiş, yönetici de kızmış senin işin bu ben mi temizleyeceğim diye.

Bu olaydan sonra da abartmamak kaydıyla rahatlığına çomak sokup durdum, kapıcıların şikayet ettikleri her şeyi yaptım. Hiç pişman değilim beter olsun.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 21:31   #591
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...Hiç pişman değilim beter olsun.
Helal olsun!
Ben de hiç pişman olmayacağım, eminim

Eski 26-06-2016, 21:51   #592
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Yazık olmuş rowlayanus'a üzüldüm hakikaten. Ama görüyorum ki bu gibi dengesiz tiplerle apartmanda yaşadığımız sürece muhatap olmak durumundayız. Ne diyeyim bilemiyorum.
Üste çıkma ve rüzgardan diye yalan atması da ayrıca sinir edici hakikaten.

Sarı Atlası Selen diye isimlendirmeniz de beni ayrıca mutlu etti, duygulandırdı. Teşekkür ederim.

Kolaylıklar diliyorum, bu arada Stapelia'yı bağlamakla iyi etmişsiniz. Paramparça olmasından iyidir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2016, 10:51   #593
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Şu insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Bir insan kendi işine yaramayan, ki atıyor, çöp olduğunu düşündüğü bir malzemeyi, neden başkasını rahatsız edecek şekilde sağa sola atar ki? Hele bu attıkları rahatsız etmekten öte bir de zarar veriyorsa? Gerçekten anlayamıyorum.

En çok rahatsızlık duyduklarımdan birini şöyle anlatayım. Yer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Noroşirürji Kiliniği bahçesi. Her sabah, öğle, akşam, stres atmak için kliniğin önünde adını yazamıyacağım zararlı maddeden arta kalanı yerlere atan insanlar. Ki orada en az 3-4 tane kocaman küllükler vardı. Bir görevli 24 saat yerleri süpürüyor ve insanlar göz göre göre yerlere atmaya devam ediyorlar. Orada kaldığımız üç hafta boyunca bunu gözlemledim, hangi birini uyaracaksın ki? Çok sinir bozucu bir durum.

Bu anlattığım sadece oraya has değil, herkes bilir ki her yer böyle insanlarla dolup taşıyor.

Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bizim ki biter. Neden bu pislik, vurdum duymazlık, rahatsız etme, hasta ruh halleri? Normal bir düşünce yapısına sahip insanların bunu yapmayacağını düşünüyorum.

Dışardaysak, bisküvi tarzı bişeyler yediysek, ya da o zehirli maddeyi kullanmışsak, yakınlarda çöp kutusu da yoksa atalım çantamıza. Evde çöpe atarız nasıl olsa. Ya da A_NOMAD'ın başından aşağı.

Eğitimsizlik diz bu boyu, ayrıca bunu yapmak için eğitim şart da değil.

Ayşe'nin kuş kadar kalmasına çok üzüldüm. Gözlerine bakıyoruz ya, Allah böyleleriyle kabir komşusu bile olmayı nasip etmesin. Sabır ya sabır.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2016, 14:48   #594
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
...Evde çöpe atarız nasıl olsa. Ya da A_NOMAD'ın başından aşağı....

...Eğitimsizlik diz bu boyu, ayrıca bunu yapmak için eğitim şart da değil...

...Sabır ya sabır.
Güldürdünüz beni ama çözmüşsünüz mantıklarını, sanırım bu şekilde işliyor

Aslında çocuklukta aileden alınan eğitimden başkası bu davranışları dizginleyemez diye düşünüyorum. Yani temel eğitim yoksa ya da çürükse sonradan ne kadar eğitmeye çalışırsak çalışalım en fazla 'birileri bakıyorken' çöp atmalarına engel olabiliriz, kimse görmüyorsa çekinmeden yine atacaklardır.

Aynen öyle, sabır... Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Eski 27-06-2016, 17:38   #595
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Dünden bu yana bu sayfada ki mesajları okudukça ( Ankarada iken aynen benim başıma da geldiği için) sinirden hop oturuyorum hop kalkıyorum konu uzamasın diye yazmak istemedim ama..... o güzelim senecioyu o halde görünce, canımdan can koptu sandım, nasıl bir insanlık bu, nasıl bir vijdansızlıkmış.
Çok üzülerek ve istemeyerek geçmiş olsun diyorum sevgili A_NOMAD.

Bunu yapan kişiler bana göre ya kıskançtır, ya da mutsuz birisidir diye düşünüyorum ben, eğitimsizlik konusunda ise sevgili SDurul' aynen katılıyorum, o en başta zaten.

Ankara'da birinci katta oturuyordum, hemen balkonumun önünde bana ait mini bir bahçem vardı, 2. katta ise kiracı vardı ve ellerine ne geçerse bahçeme atarlardı, sigara fasları, kulak çubuklarını, pamuklar daha neler neler.

Kendisini uyardık olmadı, eşim iyice sinirlenmeye başladı ve kendisine kül tablanız yoksa eğer, ben size bir çöp kovasıyla kül tablası alayım dedi, biz atmıyoruz da falan da filan da başladı kendisini savunmaya (4 katlı bir apartmandayız) eşim ben bu işin peşini bırakmayıp takip edeceğim dedi ve bir gün çöpleri atarken yakaladı, tamam artık yapmam dese de, sinsi sini yine yapacağını yapıyordu, huylu huyundan vaz geçer mi?

Bir gün eşim attıkları bütün pislikleri topladı ve gecenin bir vaktinde kapısının önüne döktü ama bu sefer daha çok fazlasını yapmaya başladı yoğurt kapları, plastik şişeler, aklına ne gelirse, halbu ki hiç takışıklığımız da yoktu, sadece uyadık ve biz kötü olduk.

Kendisi mutsuz du, kocası eve gelmezdi 3 ayda bir gelir kadının 3 aylık parasını alır, kadına da bir ton sopa, biraz ufak tefek bir kadındı adam kaldırıp kaldırıp evin ortasına güm diye atardı kadını, ödüm kopuyordu avizeyle birlikte bir gün üzerimize düşecekler diye, o derece dövüp parasını da alıp at yarışları oynamaya gidermiş.

Başa çıkamadık, evimizi kiraya verdik ve oradan taşındık, çöplerinden de kavgalarından da kurtulduk, bizden sonra komşular şikayetçi olup zabıta çağırmışlar ve zabıta ceza kesmiş, şikayetler devam ederse sizi bu evden yaka paça çıkartırız deyip gitmişler. O yüzden ben sizi çok iyi anlıyorum sevgili A_NOMAD böyleleriyle uğraşmak gerçekten çok zor.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2016, 18:16   #596
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Sevgili akçabardak çok teşekkür ederim. Ne kötü şeyler yaşamışsınız, sonunda evinizi bırakıp gitmek zorunda kalmanız ise elimde olmadan içimi burktu.

Biz kiracıyız burada sonuçta ve inşallah bir an evvel (mümkünse güzel bir sebep ile) kurtuluruz bu evden, bu kötü insanlardan...

Şimdi hatırlıyorum da kışın balkonuma derme çatma kurduğum seranın rüzgarda çıkardığı hışırtıdan bile rahatsız oluyorlardı utanmadan ama artık benim yüzüme bile bakabileceklerini sanmıyorum. Çünkü bende bardak taştı, o sessiz-sakin-sabırlı insan gitti o gün, bundan sonra lafımı esirgemem ve ne haltlar ettiklerini bildiğimi bildikleri için o kadarını göze alamazlar-yani akılları varsa almamalılar.

Önceden eşim de 'boşver' diyordu, 'kendi ayıpları, sen muhatap olma onlarla' ama Ayşenin başına gelenler belli ki onu da çok üzmüş çünkü artık aşağıdaki bakkaldan (o iğrenç yaratıklardan birinin, o gün seneciomu parçalayan kadının kocası olur kendisi) kendi isteğiyle alışverişi hatta selamlaşmayı bile bir anda kesti, bu benim halim-selim eşim için çok büyük bir tepkidir. O bile tavır koyduysa artık ayaklarını denk almalılar.

Bu durumda kapılarına çöp dökmek de ters tepebilir diyorsunuz yani... Başka çözüm bulmak lazım onları rahatsız etmek için, bunun üstünde biraz düşüneyim ben.

Eski 27-06-2016, 19:34   #597
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
O bile tavır koyduysa artık ayaklarını denk almalılar.

Bu durumda kapılarına çöp dökmek de ters tepebilir diyorsunuz yani... Başka çözüm bulmak lazım onları rahatsız etmek için, bunun üstünde biraz düşüneyim ben.
Umarım dediğiniz gibi ayaklarını denk alırlar.

Rahmetli kayınvalidemin söylediği bir sözü vardır, ''kötüyle dalaşacağına çalıyı dolaş da gel'' derdi de ben bir anlam veremezdim, gülerdim. Yine de sessiz kalmamak gerekir bence haddini bildirilmeli, şimdiki aklım olsaydı hiç evimden çıkar mıydım

A_NOMAD ve Selma_321 beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2016, 20:23   #598
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Bayram tatilinden bu akşam döndük, dün Balıkesir'de çok keyifli bir agaclar.net buluşması da gerçekleştirdik ki tadı damağımda kaldı

Döndüğümde menekşemin çok güzel çiçeklendiğini görmek yüzümü güldürdü:

Name:  Menekşe-3.jpg
Views: 363
Size:  41.2 KB

Name:  Menekşe-4.jpg
Views: 387
Size:  43.4 KB

Beyaz çiçekli echinopsisim biz yokken çiçek açmış da kapatmış bile, mavi kelebeklerim ise bir haftada gözüme çok büyümüş göründü, onları artık yarın fotoğraflayıp paylaşırım ama annemlerin bahçede bu sabah açıveren zıpçıktının fotoğrafını paylaşmadan edemeyeceğim

Name:  zıpzıp.jpg
Views: 373
Size:  72.0 KB

Eski 08-07-2016, 21:21   #599
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili A NOMAD, kötü komşu hikayenizi okuyunca hem üzüldüm hem de güldüm.
Ben reçellerimi fazla kaynatmam, birkaç taşım kaynadıktan sonra güneşe çıkarırım, orada rengini kokusunu ve tadını kaybetmeden birkaç gün kalır ve tam kıvama gelince yerine kaldırırım.

Yine bir tarihte yaptığım koca bir tencere kayısı reçelini kıvama gelmesi için balkona çıkarmıştım.
Aslında tam kıvamındaydı ama hadi bu gün de kalsın dedimdi.
Üst kattaki komşumun kocaman yolluğunu bütün tozlarıyla üzerine çırpacağını bilemezdim tabii
Çırptı...
Ve o reçelin yenecek durumu kalmadı, çöpe gitti.

Malesef toplumumuzda başkalarının hakkına saygı göstermek gibi bir kavram yerleşmemiş.
Söz söylemek de kâr etmiyor, sözüm ona temiz insanlar.

Mavi kelebeğiniz için ben de üzüldüm, kırılan yer uç alma gibi olmuş, şimdi yanlardan yeni dallar çıkaracak daha keyifli büyüyecektir inşallah.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2016, 21:30   #600
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
...Üst kattaki komşumun kocaman yolluğunu bütün tozlarıyla üzerine çırpacağını bilemezdim tabii...
Böyle kötü komşuların sadece benim başımda olmasını dilerdim ama görüyorum ki bunlardan bol bol varmış, reçele çok fena içim sızladı

Kelebeğim -dediğiniz gibi- dallanıyor çok şükür. Ben yokken kocaman olmuşlar zaten, görünce çok sevindim, kısmetse yarın fotoğraflayacağım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025