View Single Post
Eski 27-06-2016, 10:51   #593
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şu insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Bir insan kendi işine yaramayan, ki atıyor, çöp olduğunu düşündüğü bir malzemeyi, neden başkasını rahatsız edecek şekilde sağa sola atar ki? Hele bu attıkları rahatsız etmekten öte bir de zarar veriyorsa? Gerçekten anlayamıyorum.

En çok rahatsızlık duyduklarımdan birini şöyle anlatayım. Yer, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Noroşirürji Kiliniği bahçesi. Her sabah, öğle, akşam, stres atmak için kliniğin önünde adını yazamıyacağım zararlı maddeden arta kalanı yerlere atan insanlar. Ki orada en az 3-4 tane kocaman küllükler vardı. Bir görevli 24 saat yerleri süpürüyor ve insanlar göz göre göre yerlere atmaya devam ediyorlar. Orada kaldığımız üç hafta boyunca bunu gözlemledim, hangi birini uyaracaksın ki? Çok sinir bozucu bir durum.

Bu anlattığım sadece oraya has değil, herkes bilir ki her yer böyle insanlarla dolup taşıyor.

Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bizim ki biter. Neden bu pislik, vurdum duymazlık, rahatsız etme, hasta ruh halleri? Normal bir düşünce yapısına sahip insanların bunu yapmayacağını düşünüyorum.

Dışardaysak, bisküvi tarzı bişeyler yediysek, ya da o zehirli maddeyi kullanmışsak, yakınlarda çöp kutusu da yoksa atalım çantamıza. Evde çöpe atarız nasıl olsa. Ya da A_NOMAD'ın başından aşağı.

Eğitimsizlik diz bu boyu, ayrıca bunu yapmak için eğitim şart da değil.

Ayşe'nin kuş kadar kalmasına çok üzüldüm. Gözlerine bakıyoruz ya, Allah böyleleriyle kabir komşusu bile olmayı nasip etmesin. Sabır ya sabır.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön