agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10773Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-07-2017, 00:07   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Buraya uğramayalı epey olmuş. Kendi işlerimin yoğunluğu, hayatın anlamlı anlamsız telaşları, yıllardır aynı domates-biberin resimleriyle burayı gereksiz doldurmak istemeyişim, düzgün fotoğraf çekme imkanımın olmaması ziyaretimin geç kalmasının sebepleriydi. Olduğu kadarıyla ve arkadaşlara faydalı olması amacıyla bir kaç değişik taktik paylaşımımla bahçeme gireyim...

Bu sene sırık domatesler için resimdeki yolu izledim. İki demir arasını üç kök domates bırakacak şekilde sıraladım. Yerden birer karış aralıklarla sera ipini kullanarak her kökün önünden ve arkasından geçecek şekilde ikişerli şeritler çektim.

Name:  domates ip desteği 25.07.2017.jpg
Views: 943
Size:  53.8 KB

Name:  domates ip desteği-2 25.07.2017.jpg
Views: 889
Size:  66.6 KB

Bu şekilde (her ne kadar sn. İsmai KUZUCU nun intizamı gibi olmasa da) ip gibi gayet düzenli oldu.

Name:  bahçe düzen 25.07.2017.jpg
Views: 984
Size:  68.6 KB

Fasulyelerin çoğuna da aynı taktiği uyguladım. Ancak domates gibi fazla ağırlığa maruz kalmayacağı ve dolayısıyla eğilip bükülmeyeceği için tek sıra ip çektim ve bu ipe fasulye barbunya kollarını sardırdım, şimdilik o da fena olmadı...

Name:  fasulye ipe germe 25.07.2017.jpg
Views: 1144
Size:  55.8 KB

Düzenleyen TCM : 27-07-2017 saat 00:20 Neden: Resimlerin kenarındaki boşluklar düzeltildi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2022, 23:33   #2
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2018
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Buraya uğramayalı epey olmuş. Kendi işlerimin yoğunluğu, hayatın anlamlı anlamsız telaşları, yıllardır aynı domates-biberin resimleriyle burayı gereksiz doldurmak istemeyişim, düzgün fotoğraf çekme imkanımın olmaması ziyaretimin geç kalmasının sebepleriydi. Olduğu kadarıyla ve arkadaşlara faydalı olması amacıyla bir kaç değişik taktik paylaşımımla bahçeme gireyim...

Bu sene sırık domatesler için resimdeki yolu izledim. İki demir arasını üç kök domates bırakacak şekilde sıraladım. Yerden birer karış aralıklarla sera ipini kullanarak her kökün önünden ve arkasından geçecek şekilde ikişerli şeritler çektim.

Eklenti 654504

Eklenti 654505

Bu şekilde (her ne kadar sn. İsmai KUZUCU nun intizamı gibi olmasa da) ip gibi gayet düzenli oldu.

Eklenti 654506

Fasulyelerin çoğuna da aynı taktiği uyguladım. Ancak domates gibi fazla ağırlığa maruz kalmayacağı ve dolayısıyla eğilip bükülmeyeceği için tek sıra ip çektim ve bu ipe fasulye barbunya kollarını sardırdım, şimdilik o da fena olmadı...

Eklenti 654507
Sayın TCM,
Mümkünse birkaç sorum var.
Ömürlük olur diye düşündüğüm için ben de demir kullanmayı düşünüyorum. Fakat burası Adana, Türkiye'de Cehenneme en yakın yer.
Aşırı sıcaklarda demirler bitkiye zarar verir mi?
Demirlerin toprağa giren kısmı dahil uzunluğu ne kadardı?
Domateste ve fasulyede demirlerin aralığı, metre olarak, ne kadardı? Tecrübelerinize dayanarak, ideal aralık ne olmalı?
Kaçlık demir kullandınız?
Cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2022, 14:39   #3
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
...Fakat burası Adana, Türkiye'de Cehenneme en yakın yer.
Aşırı sıcaklarda demirler bitkiye zarar verir mi?
Demirlerin toprağa giren kısmı dahil uzunluğu ne kadardı?
Domateste ve fasulyede demirlerin aralığı, metre olarak, ne kadardı? Tecrübelerinize dayanarak, ideal aralık ne olmalı?
Kaçlık demir kullandınız?...
@halcur; Adana nın aşırı sıcaklarında zaten ne domates olur ne de bakliyat. Domates sıcakta meyveye durmaz veya çok az verim olur, olanda da çok lezzet beklememek lazım. Özellikle domateste lezzet gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkının biraz fazla olmasından olumlu etkileniyor. Muhtemelen diğer pek çok üründe de öyle. O sebeple yaylada yetişen mahsülün tadı daha güzel oluyor. Ekim dikim zamanlarını aşırı sıcaklara denk gelmeyecek şekilde ayarlamak mantıklı olur. Burada ovaya fide olarak nisan başında dikim yapıyorlar. Geç hasat için de temmuz 15 ten sonra ağustos sıcaklarından önce. Zaten buna dikkat ederseniz demirler aşırı ısıya maruz kalmayacaktır.

Sanırım buradaki gönderiyi kastettiniz. O şekil sık demir arası gerilen iplere bakliyat sarmak randımanlı olmadı. Bakliyatları ağırlığına göre her köke bir veya iki köke bir kargı-bambu yapıyorum. Sıranın başına sonuna ve ortasına da ikilik inşaat demiri (resimde de var alıntıladığım) dikip bunlara ip ile sabitliyorum ki komple yan yatmasınlar.

Domatesler için; iki direk arasına üç kök domates gelecek şekilde ayarlıyorum. Demirler arası paralel iplerin arası ise 25 - 30 cm. civarı. Demiler farklı boyutlarda, 2.5 m. ideal olur. Bakliyat için az gelirse de zaten en tepelerinde birbirine bağlamak için araya gereceğiniz iplere sarılıp devam ederler.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026