Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 02-06-2017, 10:15   #1005
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bahçe sürüleli 10 gün oldu ancak sürekli yağan yağmurlarla çamurlaşan toprağın kurumasını ve sıraların açılmasını bekliyoruz. Eğer sorun olmazsa yarın öğleye kadar elimizdeki fideleri dikmeyi planlıyoruz çünkü cumartesi öğleden sonra yine yağmur var. Yoksa saksılara alacaz fideleri kabakgiller çiçek açtı bardaklarda ki bir tanesi aynı topraktaki gibi kocaman olmuş, dolmasını yapsak olacak, ilk çiçekleri kopardım. patlıcan ve domateslerin ilk çıkan yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Havalar ısınınca kırmızı örümcek tehlikesi de başlıyor. Geçen sene çoğu salatalık heba olmuştu, bu yüzden yapraklarında sararmaları görünce (sadece kabakgilleri) ilaçlamaya başladım.

Dün de etkinlikten gelen fındık turbu ile komşunun verdiği salatalıkları (salatalıklar için ikinci tur oldu bu) bir gün suda beklettikten sonra viyollere ektim.

Aşağıdaki fideleri yavaş yavaş yaylaya çıkarıyorum, ortama yavaştan alışsınlar, camla kaplı balkonda sera gibi geçen sene mutlu olmuşlardı, hem de hepsini tek seferde benim araçla götüremem.. Hafta başı mesai sonrası yukarı çıktığımızda evin giriş kapısının önünde maydanoz roka tere ekerken bahçemizdeki fareleri avlayan kediyi telaşlı bir halde gördük eşimle. Yaklaşınca bir de ne görelim iki minik yavru gözleri yeni açılmış, bir tane de muhtemelen doğum sırasında ölmüş. Anne öyle bir baktı ki, eve girmeye korktum. Az etraflarında dolaşınca yavrularından birini ağzına alıp götürdü. Biz işimizi bitirip evden çıktık, kızımızı almak için merkeze gittiğimizde içimiz rahat etmedi. Bizim gittiğimizi görünce tekrar geri gelebileceğini düşünerek lokantadan üç-beş meşhuuuurrr 'Ödemiş köfte' (reklamımızı da yapalım) alıp geri gittik ama bıraktığımız yavru hariç ortalarda diğer ikisi gözükmüyordu yine. Köfteleri bırakıp ayrıldık...Dün tekrar yukarı fideleri bırakmak ve bahçeye bakmak için çıktığımızda köftelerden ve diğer yavrudan da iz yoktu...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön