Bozdağ da ziraatla uğraşan bir arkadaşın verdiği (bu sene ilk kez yaylada deneyecekler bir kaç arkadaşıyla birlikte) dört tek enginardan biri. Duyduğumu aktarayım; böyle hibrit enginarların yaprak kenarları resimdeki gibi iğneli olurmuş, dikim için karpuz gibi bir sıra atlayarak (iki ekilen sıra arası 120-140 cm. olacak şekilde) ve iki kök arasına bir metre boşluk kalacak şekilde ayarlanıyormuş. Bir kökten 20 civarı baş alınabiliyormuş..
Etkinlikten iki çeşit pancar gelmişti, bunları çoklu ektim ve önceki gün tek viyol gözünde birden fazla olanları ayırdım ve resimlerini ekledim aktardıklarımın. Sanırım pancarın fazla kökü olmuyor, o sebeple aktardıklarım biraz da akşam güneşini fazla görmüş olacaklar ki baygın baygın yatıyorlar...
Domates fidelerimizin bir kısmı... Şimdiye çoktan toprakta olmaları lazımdı ama hava şartları elvermeyince hafiften sararmaya daha doğrusu kocamaya - yaşlanmaya başladılar. Resimdeki kıvrık halleri susuzluklarından kaynaklanıyor. Köklerinin daha iyi olması, gelişmesi için suyu mümkün olduğunca geç veriyorum.
Bunlarda domates -biber - patlıcan (Allah rahmet eylesin B. Manço) karışık. Patlıcanlardaki yaprak sararması domateslere göre daha çabuk oluyor sanki.