Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 02-06-2017, 15:24   #1007
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bozdağ da ziraatla uğraşan bir arkadaşın verdiği (bu sene ilk kez yaylada deneyecekler bir kaç arkadaşıyla birlikte) dört tek enginardan biri. Duyduğumu aktarayım; böyle hibrit enginarların yaprak kenarları resimdeki gibi iğneli olurmuş, dikim için karpuz gibi bir sıra atlayarak (iki ekilen sıra arası 120-140 cm. olacak şekilde) ve iki kök arasına bir metre boşluk kalacak şekilde ayarlanıyormuş. Bir kökten 20 civarı baş alınabiliyormuş..

Name:  kereviz 02.06.2017.jpg
Views: 744
Size:  38.5 KB

Etkinlikten iki çeşit pancar gelmişti, bunları çoklu ektim ve önceki gün tek viyol gözünde birden fazla olanları ayırdım ve resimlerini ekledim aktardıklarımın. Sanırım pancarın fazla kökü olmuyor, o sebeple aktardıklarım biraz da akşam güneşini fazla görmüş olacaklar ki baygın baygın yatıyorlar...

Name:  pancar 02.06.2017.jpg
Views: 774
Size:  63.2 KB

Domates fidelerimizin bir kısmı... Şimdiye çoktan toprakta olmaları lazımdı ama hava şartları elvermeyince hafiften sararmaya daha doğrusu kocamaya - yaşlanmaya başladılar. Resimdeki kıvrık halleri susuzluklarından kaynaklanıyor. Köklerinin daha iyi olması, gelişmesi için suyu mümkün olduğunca geç veriyorum.

Name:  02.06.2017 - domates fide.jpg
Views: 778
Size:  70.1 KB

Bunlarda domates -biber - patlıcan (Allah rahmet eylesin B. Manço) karışık. Patlıcanlardaki yaprak sararması domateslere göre daha çabuk oluyor sanki.

Name:  02.06.2017 - domates patlıcan fide.jpg
Views: 761
Size:  69.7 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön