Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 30-04-2017, 12:27   #994
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Biber domates gibi fazla toprak istemiyor. Dolayısıyla ikişerli ekip-dikerek yer tasarrufu da yapmış oluyoruz. Biber fideleri gelişince destek isteyebiliyorlar. Önceki sene böyle bir sorun yaşamıştık; kimi dallar kırılıp kimi biberleri de böcekler kökten kesince dengesi bozulan biberler rüzgarın da etkisiyle devrildi, kırıldı vs. İkişerli dikince birbirlerine destek oldular, böcek için ise İsmail Beyin (Kuzucu) önerisiyle tabaklar içerisine koyduğumuz ilaçlarla böcekleri hallettik.

Ben sadece biber için ikişerli dikimden bahsettim, diğer yazlık sebzelerde böyle bir uygulamadan bahsetmedim, eğer yazdıysam da yanlışlıkla olmuştur. Dediğiniz gibi fasulye barbunya da türüne göre ikişerli üçerli ekilir. Misal kısa barbunyayı en az üçerli ekeriz, taze fasulyeyi de ocağında üç köke kadar bırakabiliyoruz.

Bu arada fideleri üç gündür sera dışına aldım. Üzerlerine plastik pencereler için aldığımız ancak kullanmadığımız sineklikler ile örtüp sabahtan öğleyin ikiye kadar güneş altında bırakıyorum.

Dün yayladaydık eşimle; süğmüş dahiyaları ektik, ilk kez yan tırpanı kullandım. İlk dakikalardan sonra acemiliği attım, sonuç fena değil, nasipse birazdan şov devam edecek Süre yeterse de maydanoz ekmeyi düşünüyoruz.

Name:  fide 29.04.2017.jpg
Views: 1062
Size:  37.4 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön