Pazar günü maydanoz ekmiştim ancak az geldi attığım tohum, dün tekrar tohum alarak ilave attım. Toprağı eşimle çapaladık, temizledik ve üzerine ince bir tabaka halinde cocopeat-hayvan gübresi atıp tohumları serptikten sonra sulayıp üzerine de naylonla bastırdık. Dün gittiğimizde ise ilave tohumlardan sonra daha uygun olur diye naylonu alıp elyaf ile örttük.
Hemen yanında ise etkinlikten gelen diğer yeşillikler var; dereotu, tere, roka, maydanoz yapraklı tere...Hemen yanında da yine etkinlikten gelen sanırım @ Milla göndermişti, iki çeşit karışık marul var fide halinde. Biraz fazla geldi bize ektiklerimiz (bir kısmını daha sonra ekmek için ayırmıştım) ve yarıya yakınını komşumuza verdik. Dün gittiğimizde hallerinden memnun gibiydiler...
Yukarıdaki resmin sağ tarafında yayılmaya devam eden limon kokulu yayılıcı kekik var. Hanım isyan etti ve yayılmalarını durdurduk. Minik minik söküp taşların arasına naklediyorum. Geçen sene yanılmıyorsam @ Muda nın da bu yönde önerisi vardı. Nispeten çim yerine geçeceğini ve diğer yabanilerin çoğalmasını azaltacağını düşünüyorum. Taşlar ile oynarken birinin altından karınca yumurtaları çıktı, aynen geri kapadık...