Plastik bardakta yetişen biberlerimiz. Öndeki iki ufaklığı da çapalanmış toprağın renginden anlaşılabileceği gibi yeni diktik. Muroga ve scorpion lar çifterli dikildi. Bu arkadaşlardan birer kök ile sadece bir kök çıkan carolina reaper ı sezon sonuna kadar dayanması ve çapraz tozlaşmayı engelleyebilmek için için büyücek saksılara dikerek aşağıda bıraktım. Biberlerin tamamı fazla toprak istememeleri ve birbirine destek olabilmeleri için ikili olarak ve 50 şer cm. arayla dikildi.
Üstteki resimde beyaz elyaf örtünün hemen berisindeki sıra bir tanıdık çiftçinin verdiği çarliston biberler. Çiftçi yaylaya dikmek için ovadaki tarlasına bunları ekiyor ve istediği boya gelince kökleyip yaylaya çıkarıp dikiyor. İki resimdeki biberler arasındaki boy-gelişme farkı çiçftçinin biberleri lehine oldukça bariz belli oluyor. Sanki bizimkiler plastik bardakta el bebek gül bebek büyümüş eski Türk filmlerindeki kolej kızı, çiftçininkiler ise bıçkın 'şoför Nebahat' ... Bakalım verim nasıl olacak.
Elma ağacının çevresindeki sedumları söküp yerine geçen seneden beri peşinde olduğum ve etkinlikten iki arkadaştan gelen coreopsis fidelerini diktim. Çevresini de yurt dışından gelen küçük süs ayçiçeklerini sıraladım.
Geçen sezon sonundan beri açmayı bekleyen papatyalar nihayet tomurcukta..